- advertentie -

Jongeren moeten blazen bij alcoholcontrole

Jongeren moeten blazen bij alcoholcontrole

RILLAND - In de gemeente Reimerswaal werden jongeren zaterdagavond gecontroleerd op alcoholgebruik. Het was de eerste actie in een reeks blaasacties die de komende periode in Zeeland worden gehouden.

De blaastesten werden onder andere in Rilland, Krabbendijke en Kruiningen uitgevoerd. In totaal moesten 136 jongeren blazen. Een jongere van 16 jaar blees het hoogste alcoholpercentage, 0,6 promille. Om te vergelijken: voor mensen die net hun rijbewijs hebben geldt een maximaal promillage van 0,2.

Alcoholgebruik
De jongeren kregen van Indigo Preventie informatie over het verantwoord gebruik van alcohol. Aan de jongeren werd gevraagd hoeveel en wanneer ze alcohol drinken. De bedoeling is dat de jongeren tot 18 jaar op deze manier meer inzicht krijgen in hun drankgebruik.

(Ver)zuipen
De blaasactie is een van de activiteiten van de Zeeuwse aanpak 'Laat ze niet (ver)zuipen'. In de campagne werken de Zeeuwse gemeenten samen met de politie, Indigo Preventie en de GGD Zeeland.

laatste keer aangepast:
ma 04-06-2012, 07:04


regio:
Bevelanden
delen:

Reacties

er moesten helemaal geen jongeren blazen, dit was puur op vrijwillige basis, en wat ga je dan krijgen? juist, nog effe snel een whiskey naar binnen kappen om een zo hoog mogelijke score te krijgen

Goed om de jongeren bewust te maken van hun alcoholgebruik en wat evt. gevolgen kunnen zijn. Regelmatig controleren zet de jongeren hopelijk aan het denken.