- advertentie -

Viskotter definitief op dak vismijn Breskens

Viskotter definitief op dak vismijn Breskens

BRESKENS - De viskotter Urk 88 ligt aan het einde van dit jaar op het dak van de vismijn in Breskens. Technisch onderzoek wijst uit dat de zandplaat onder het museum het gewicht van de 600 ton zware kotter met vier heipalen kan dragen.


De Urk 88 is een 40 meter lange kotter uit 1974. Momenteel ligt de boot nog voor anker in de haven van Harlingen. Over een paar weken zal Machinefabriek Sas van Gent de kotter aanpassen. "Het visruim van 100 vierkante meter zal straks zijn omgebouwd tot een grote audiovisuele ruimte", zegt Foort Lokerse, directeur van de vismijn. "De machinekamer en de stuurhut zullen in de originele staat behouden blijven. Bezoekers zullen straks een totaalbeeld krijgen van het vissen op zee."

Idee
Het idee om een kotter in de bouwtekeningen te verwerken is afkomstig van projectbureau Hypsos uit Soesterberg. Zij hebben ook delen van het Scheepvaartmuseum in Amsterdam en het centrum voor Beeld & Geluid in Hilversum ontworpen.

Foto: Ruud B Photo

laatste keer aangepast:
vr 08-06-2012, 18:35


trefwoord(en):
breskens urk viskotter vismijn
delen:
luister fragment: 

Viskotter definitief op dak vismijn Breskens

Urk 88

Reacties

Beste Peelander, ik geloof gerust dat je een gat in de lucht zou springen als er met de haven van Colijnsplaat iets gedaan zou worden, maar waarom een kotter uit Urk? Zijn vast wel ergens een oude Bressiaanse kotters die er ook voor in aanmerking zouden kunnen komen. En wat gaat dat grapje weer allemaal kosten, de gemeente sluis moet ook bezuinigen en dan gaan ze zulke projecten doen. En die rooie pinguïns, dat ziet er mooi uit, een project van 300.000 euro. Ik vind het weggegooid geld wat de mensen uit de gemeente weer allemaal kunnen ophoesten.

Zonder gekheid, is dit nu ondernemen, want dan ga ik ook op een dak zitten.

Hoe willen ze dat ding op het dak zetten? Met een helikopter? Dat heb ik wel al horen waaien.

Lijkt me prachtig. Ben erg benieuwd. Maar past zeker bij Bresjes!!

Gaan ze blij mee zijn in appartementen De REMISE.

Beste Jan, je reactie komt meteen een beetje negatief over, ik kan je vertellen dat wij een gat in de lucht zouden springen als zulke projecten hier in Colijnsplaat zouden plaatsvinden. Helaas is de gemeente Noord-Beveland niet zo voortvarend met de haven in Colijnsplaat. Dus misschien als je wat objectiever zou zijn en de voordelen tegen de nadelen zou afwegen zou je beseffen dat dit een moie impuls is voor Breskens, of had je meer pinguins gewild?!

Kan 't nog gekker?!