- advertentie -

Brandweer controleert EK-versieringen

Brandweer controleert EK-versieringen

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse brandweer let tijdens het EK-voetbal extra op brandgevaar veroorzaakt door versieringen. De brandweer gaat steekproefsgewijs controles uitvoeren in de horeca maar ook in en rond het huis en op straat. Verder worden er tips gegeven over brandvertragende materialen, vluchtroutes en blusmiddelen.


Ook vraagt de brandweer om vlaggetjes en versieringen op straat op een minimale hoogte van 4,20 meter te hangen, zodat hulpdiensten goed onder de versieringen door kunnen rijden en niet worden gehinderd als ze snel naar een brand of ongeval moeten. Voor horecaondernemers is een brief opgesteld met tips en regels.

Oproep

Stuur uw foto's en filmpjes waarop de oranjekoorts in Zeeland zichtbaar wordt naar de speciale EK-pagina van Omroep Zeeland.

laatste keer aangepast:
wo 13-06-2012, 07:55


delen:
luister fragment: 

Brandweer controleert EK-versieringen

Brandweer controleert EK-versieringen

Reacties

Op zich niets mis met deze waarschuwingen/controles. Maar is het niet een beetje overtrokken hype na Volendam? Het is helaas daar helemaal mis gegaan, maar hoe vaak is dat verder nog voorgekomen in al die jaren van EK's en WK's sinds b.v. 1974? Zolang mensen geen kaarsen/aanstekers onder versieringen houden, gebeurt er gewoon niets, ook al zouden dat niet-brandvertragende versierselen zijn. (De kleding van de meeste mensen is ook bepaald niet brandvertragend...). Gewoon het gezonde verstand gebruiken en er gebeurt niets. Veel bruine café's in Nederland zijn zonder die Oranje-versierselen reeds zeer brandgevaarlijk gezien de kurkdorge brandbare rotzooi die tegen de wanden en het plafond hangt. En dat is dus niet gedurende 3 weken, maar gedurende het gehele jaar! Maar daarop wordt niet gecontroleerd.