- advertentie -

Per fluisterkar Zeeuws-Vlaanderen ontdekken

Per fluisterkar Zeeuws-Vlaanderen ontdekken

CADZAND-BAD - In Cadzand-Bad rijden sinds dit weekend meer dan 100 fluisterkarren rond. Het gaat om elektrische golfkarren waarmee toeristen zich makkelijk door de omgeving kunnen verplaatsen. De karretjes zijn in Eede in Zeeuws-Vlaanderen gebouwd.


De elektrische karren zijn CO2-neutraal en geluidsarm. Bestuurders moeten minimaal 18 jaar oud zijn en in bezit van een rijbewijs. Het bereik met een volle accu is zo’n 35 kilometer. Onderweg kan er bij sommige horecagelegenheden extra ‘stroom’ worden opgeladen. Mensen die toch met een lege accu stil komen te staan worden door een servicedienst geholpen.

Cadzand is de eerste plaats in Zeeland waar de fluisterkarren rijden.
laatste keer aangepast:
ma 11-06-2012, 07:27


delen:
Fluisterkar

Reacties

...leuk, ik wil er ook een, waar kan ik die krijgen...

Een grote aanwinst voor de gasten. Ook voor de werkzaamheden van de politie ambulancedienst etcetera. Waar moeten deze electrokarren zich in het wegverkeer ophouden? Zijn ze te vergelijken met de elektrisch scooters? Zijn ze verzekeringplichtig? Is het een eis dat er veiligheidsgordels in aanwezig zijn en gebruikt moeten worden. De kinderen achterop lekker veilig. Een zeer betreurenswaardig voorbeeld op de site. Vreemd dat voor een elektrisch voortbewogen voertuig een rijbewijs vereist is. Onder welke categorie? Heeft de verhuurder alle zaken goed overwogen over zijn aansprakelijkheid en verantwoordelijkheid voor deze pretkarren? Valt schade door ongeval of aanrijding onder de ziektenkostenverzekering? Hoe is het gesteld met de aansprakelijkheidsverzekering? Al met al zullen er veel bedenkingen zijn over de veiligheid tussen de veel te hard rijdende auto's op de 60 kilometerwegen. Of moeten de karren gebruik maken van het fietspad? Komt er een extra ambulancepost in Cadzand-Bad?