- advertentie -

Deel Zalco-personeel kan terug na doorstart

Deel Zalco-personeel kan terug na doorstart

VLISSINGEN-OOST - Zeker tachtig voormalige medewerkers van aluminiumfabriek Zalco in Vlissingen-Oost maken kans om weer terug aan het werk te gaan in de fabriek. De gieterij en de anodefabriek zijn vandaag overgenomen. Onderdeel van de overeenkomst is dat oud-Zalco-medewerkers voorrang krijgen bij sollicitatieprocedures.


Zalco uit Vlissingen-Oost is overgenomen door UTB Industry uit Utrecht en het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf Century. Zij nemen ieder voor zich delen van Zalco over. Dat is maandag op een persconferentie bekendgemaakt. Zalco ging in december failliet. De bedoeling is dat er na de overname werk is voor 100 tot 150 mensen. De gieterij en de anodefabriek worden overgenomen, voor de smelterij valt het doek. Dat deel van het fabriekscomplex wordt door UTB Industry ontmanteld.

Blij
Dick Uittenbogert van UTB Industry ziet volop toekomstmogelijkheden voor Zalco. “Ik ben blij dat we deze deal rond hebben kunnen krijgen, want er zit veel potentie in het bedrijf”, zegt hij. “Zalco heeft een zeer moderne gieterij en anodefabriek, die verder kunnen doorgroeien.”

Deal
UTB trok vorig jaar internationaal de aandacht met een uitzonderlijk grote deal door de voormalige Opel-fabriek in Antwerpen van General Motors over te nemen. Het Utrechtse bedrijf verkocht de productielijnen (waar jaarlijks 490.000 Opels Astra werden gebouwd) vervolgens door naar onder meer China. Eerder kocht UTB onder andere de bandenfabriek van Kleber (onderdeel van de Michelin-groep) in het Franse Toul en een fabriek in het Amerikaanse Ohio van banden voor heftrucks en tanks voor de defensie-industrie.

Zalco
Een overzicht van alle artikelen over Zalco, zie het Dossier Zalco.
laatste keer aangepast:
do 29-11-2012, 13:45


regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

Curator van Leeuwen over doorstart

Zalco-werknemer blij met doorstart

UTB Industry blij met overname

Zeeland Seaports blij met ontmanteling door UTB

Doorstart voor gieterij en anodefabriek Zalco

Reacties

Het is nu even afwachten wat er nu gaat gebeuren. Ook ik als ex-medewerker van de gieterij hoop natuurlijk dat ik ook weer wordt aan genomen. En zeker wat Wim heeft gezegd, men kan beter dit jaar niet op vakantie gaan. Het hebben en behouden van werk is immers belangrijker dan een vakantie, dat kan altijd nog. Het is beter om het bedrijf weer te helpen starten, want we gaan nog een moeilijke periode tegemoet komen. Alle installaties moeten gereed gemaakt worden, alls moet goed en veilig gebeuren. Want iedereen die in de gieterij gewerkt heeft, weet dat het werk wat we doen vele gevaren met zich mee brengt. Al met al hoop ik dat de leiding en goede selecie zal maken voor wat betreft de aan te nemen werknemers. Met de juiste mensen die dus de juiste ervaring en /of motivatie hebben kan je van de gieterij weer een mooi en goed draaiende bedrijf maken. Ik hoop dat een ieder die gewerkt heeft in de gieterij, die nog steeds goed gemotiveerd is en die welwillend is om er een mooi en goed lopend bedrijf van te maken, om gewoon te solliciteren. Ik ben er van overtuigd dat de leiding een goede keuze zal maken vwb personeel. Dus aan alle oud collega's, ik hoop jullie gauw weer te zien op de werkvloer. Groet, Valentino

alleen arnemuiden? vandaar dat joop zover gekomen is!! joop heeft hersens en zal echt wel voor de beste mensen gaan de beste mensen van zalco kunnen overal aan de bak, dat iemand er 30jaar gewerkt heeft maakt hem niet meteen de beste kandidaat voor doorstart en ervaring? buitenstaanders met beetje inzicht zijn zo op te leiden tot gieter mensen met motivatie is belangrijker dan alleen wat ervaring wens joop veel sucses, van visserman opwerken tot zij niveau RESPECT!!

Hallo zoals jij denken er meer over.

Solliciteren zal ik zeker. Ik hoop gauw te vernemen wanneer dat kan. Collega's tot gauw.

Ja het is mooi maar Joop heeft zijn lijstje al klaar voor de gieterij Arnemuiden en nogmaals Arnemuiden.

Eerst afwachten, dan oordelen, Joop zal dit gezamelijk met P&O regelen, zal wel op een eerlijke manier worden geregeld.

Het is gewoon een simpel rekensommetje, dit bedrijf gaat de electrolyse ontmantelen dan smelten ze al het metaal om. Ondertussen verdienen ze er lekker aan en als de zakken gevuld zijn, zitten we weer in dezelfde situatie. Ik hoop dat ik het mis heb, maar ik vertrouw zulke bedrijven niet.

Ik vrees dat er nietr veel zullen mogen komen. We zullen wel worden uitgenodigd(zijn ze verplicht) maar de 16 personen die er nu nog steeds werken zullen zeker en vast mogen blijven. Wat heel logisch is ook. 80 - 16=... juist niet veel mensen die weer aan het werk zullen komen. Natuurlijk mogen ook de uitzendkrachten solliciteren. Zij hoorden er toch ook bij? Zelf ben ik een oudere werknemer en ik hoef niet meer zo nodig. Ik red me wel de laatste 5 jaar. Laat de jongeren maar aan het werk gaan. Zij hebben een hypotheek en een gezin met kleine of studerende kinderen die veel kosten.

Beste mensen even voor de duidelijkheid er is geen enkele brief verzonden naar ex zalco medewerkers. Alles moet nog worden uitgewerkt en pas over een aantal dagen zal er gekeken worden wie er in aanmerking komen om terug te mogen keren nadat de sollicitatie rondes zijn gehouden, en dat duurt nog even.

ik heb anders nog helemaal geen brief ontvangen. Of krijg je die niet als ex-medewerker die zo goed als gelijk aan een andere baan (uitzendwerk) begonnen is?

Wat een opluchting dat het toch nog door mag gaan. Maar ik lees net dat alle vaste medewerkers al zijn uitgenodigd voor gesprek.. Hoe zit dat dan met de uitzendkrachten die daar liepen? De meesten van ons willen ook dol graag hun plekje terug zoals ik op de kraan van de bakovens.

Iedereen heeft een brief gekregen... als iedereen mag solliciteren van de oud werknemers zie ik het somber in als ze maar 80 man nodig hebben. Gelukkig heb ik geen vakantie geboekt... dan maar geen vakantie dit jaar... als ik maar werk heb.. Is het belangrijkste toch?? Want als je gaat mekkeren over vakantie nemen ze zo een ander. Succes allemaal met solliciteren.

Mensen, ga nu geen stemmingmakerij maken via dit forum (zie Bertus) er zijn altijd mensen die daar intrappen. Als er mensen worden benaderd zal dit door P&O gebeuren en echt niet via de UWV. Als je slim na blijft denken, kan je begrijpen dat er geen brieven van het UWV komen, net nadat de doorstart bekend is gemaakt.

@Bertus. Hoe kreeg jij die brief? Via de mail?

Hallo Bertus, hoe heb jij die brief ontvangen via de mail van het uwv?

Yes!!! Wanneer en hoe kunnen we solliciteren. Ben heel blij dat de kogel nu door de kerk is en dat we weer aan de slag kunen sta te springen om weer te beginnen! Collega's tot snel.

Wat solliciteren? Ze moeten gewoon de mensen die vroeger daar bij Zalco hebben gewerkt weer automatisch door uvw weer terug moeten. Ook de mensen die bij de smelterij werkten en die oudere die nog een paar jaar moeten gaan hoeven niet meer terug, eerst weer die jonge mensen. En ik vraag me af hoe ze dit gaan regelen er is ook nog een mobiliteitscentrum maar hebben we daar wel wat aan?

Wauw goed nieuws, ik ben ook een ex-werknemer van Zalco. Hoe kunnen we solliciteren?

Goed nieuws! Inderdaad... Wanneer kunnen we gaan solliciteren?

Je hoeft niet te solliciteren heb net een brief gekregen waarbij ik uitgenodig ben voor een gesprek!

Eerste klas flauwekul.

Hopelijk zit je er bij Bert. We zullen voor je duimen dat je snel aan de slag kunt Anja

Wat is UTB met de gieterij van plan dan? Alles verkopen aan Klesch? Of daadwerkelijk zelf produceren. Ben benieuwd.

UTB is een industriële opkoper! Moet je daar blij mee zijn?

Geweldig wat een goed nieuws na al die tijd toch nog! Ex-zalco medewerker.

Dat is goed nieuws, gieterij heeft zeker toekomst. Probeer via uitzendbureau als zzp'er daar aan de slag te gaan.

Eindelijk weer eens goed nieuws. Wanneer kunnen we solliciteren?