- advertentie -

Pomphouder vreest hogere tabaksaccijnzen

Pomphouder vreest hogere tabaksaccijnzen

TERNEUZEN - De Pooter Olie, één van de grootste exploitanten van bezinestations in Zeeuws-Vlaanderen, vreest voor de aangekondigde verhoging van de tabaksaccijnzen. Vijfenzeventig procent van de omzet in de winkels van de benzinestations haalt het bedrijf uit de verkoop van tabak.


In het Kunduz-akkoord is afgesproken dat met ingang van volgend jaar sigaretten 35 cent duurder worden en shag 60 cent.

Grens
Directeur De Pooter voorziet dat veel Zeeuws-Vlamingen naar benzinestations en tabakswinkels over de grens gaan rijden, waar de tabak nu al dubbeltjes goedkoper is. Hij houdt er rekening mee dat een aantal winkels bij zijn benzinepompen dicht moet omdat ze door de accijnsverhoging niet meer rendabel zullen zijn.
laatste keer aangepast:
di 12-06-2012, 10:02


delen:
Pomphouder vreest hogere tabaksaccijnzen

Reacties

allemaal onzin ,laat tabaksartikelen gewoon met rust, of dachten jullie dat als iedereen zou stoppen met roken de inkomstenderving van de staat niet ergens anders vandaan gehaald wordt

Als iedereen stopt,gaan de niet rokers ook meer betalen. of denk je dat ze dan niet meer tekort hebben aan geld bij het Rijk ofzo?

@ Marco
en al die uitlaatgassen van het verkeer zijn zeker gezonder dan een sigaret?
keep on dreaming

En accijnzen op brandstoffen en alles wat met auto/vracht-vervoer gerelateerd is naar beneden. Zeker hier in Zeeland is het noodzakelijk om (op tijd) ergens te kunnen komen dat men beschikt over eigen transportmiddelen. En als die dan op brandstof rijden, moeten die niet onrechtvaardig hoog belast worden. Dus accijnzen op 'verslavende middelen' kunnen wat mij betreft niet hoog genoeg zijn. Sowieso, zou dat hele rookgedoe eens afgelopen moeten zijn. Alcohol. In het openbaar of op het werk wordt toch ook niet getolereerd.

Helemaal mee eens afschaffen die troep.

vind ik ook 2 maanden rookvrij na 30 jaar roken

Het kan niet duur genoeg zijn, ik werk ergens waar een rokerskot is, als ik die moet schoonmaken, wordt ik al beroerd van die rotlucht die er hangt.