- advertentie -

Dag van Bach op basisschool in Arnemuiden

Dag van Bach op basisschool in Arnemuiden

ARNEMUIDEN - Op basisschool de Oleanderhof in Arnemuiden is het vandaag de Dag van Bach. Musici van de Nederlandse Bachvereniging laten leerlingen kennismaken met muziek van de componist Johann Sebastiaan Bach.

De Arnemuidse school deed mee aan een prijsvraag over de componist Johan Sebastiaan Bach. Het moderne zelfportret dat de kinderen maakten, viel zo in de smaak bij de jury dat de Oleanderhof als prijs het bezoek van de musici heeft gewonnen.


De Bachvereniging wil met de Dag van Bach jonge kinderen vertrouwd maken met klassieke muziek.

laatste keer aangepast:
di 12-06-2012, 14:30


regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

Dag van Bach op Oleanderhof

Dag van Bach op Oleanderhof
Dag van Bach op basisschool

Reacties

Leuk dat ze met muziek bezig zijn, jammer dat ze dan wel weer Bach nemen - de meest dwangneurotische van de grote componisten, en één van de meest abstracte, die ook nog eens componeerde in een periode die esthetisch zeer vreemd voor ons is. Ik zou zelf eerder geneigd zijn werken van Debussy of Prokofiev te nemen.

Men kan niet vroeg genoeg met muziek van deze grote man geconfronteerd worden. Dat hoeft niet perse de Mattheus Passion te zijn, ook al is dat het mooiste wat er is. Er is zoveel andere muziek die misschien geschikter is voor kleinere kinderen. Dan komt de passie vanzelf later.

Leuk initiatief - er wordt veel te weinig aan muziek gedaan op de scholen.