- advertentie -

Mobiliteitscentrum: focus niet op baan nieuwe Zalco

Mobiliteitscentrum: focus niet op baan nieuwe Zalco

VLISSINGEN-OOST - Het mobiliteitscentrum, dat oud-werknemers van Aluminiumfabriek Zalco weer aan het werk probeert te helpen, adviseert het personeel vooral de ogen open te houden.

"De doorstart van de anodefabriek laat nog maanden op zich wachten. Bovendien zijn er maar 80 banen beschikbaar en zijn er veel belangstellenden," zegt Joost Kwakkenbos van het mobiliteitscentrum.

Van de ontslagen medewerkers schreven 600 zich in bij het UWV. Daarvan hebben velen aangegeven weer bij het nieuwe Zalco te willen gaan werken. Inmiddels hebben 170 ander werk gevonden en gaan er 30 met vervroegd pensioen. Het mobiliteitscentrum verwacht dat ook de mensen die al ander werk hebben interesse hebben om terug te keren naar Zalco. De concurrentie is dus groot.

Smelterij
De meerderheid van het Zalco-personeel werkte bij de smelterij. Zij maken met omscholing en bijscholing toch kans op werk bij de anodefabriek en gieterij. "Veel mensen hebben jaren ervaring bij Zalco opgedaan in verschillende functies en kunnen worden omgeschoold voor andere functies."


Orders

Nu de gedeeltelijke doorstart van Zalco rond is, proberen contractors en toeleveranciers weer orders binnen te slepen bij het nieuwe bedrijf. Contractors en toeleveranciers moesten het maanden zonder orders van de failliete aluminiumfabriek in Vlissingen-Oost stellen. Veel bedrijven wisten de klappen op te vangen, maar hopen wel weer nieuwe orders te krijgen bij de gieterij en de anodefabriek. Er zijn geen bindende afspraken gemaakt bij de overname over het werken met oude contractors en toeleveranciers.

Industrial Maintenance Group
ECL Services deed bijna uitsluitend werk voor Zalco met 18 werknemers. Na het faillissement van Zalco besloot het moederbedrijf in Frankrijk de activiteiten in Nederland te stoppen. Vijf werknemers besloten het bedrijf zelf door te starten als Industrial Maintenance Group. Directeur René Harink verwacht dat straks 3 mensen bij het nieuwe Zalco aan de slag kunnen. Het gaat dan om werk bij de anodefabriek en de sloop van de elektrolyse, oftewel de smelterij.

laatste keer aangepast:
wo 13-06-2012, 16:02


regio:
Walcheren
delen:
Zalco

Reacties

Dus 600 mensen zonder werk, 170 hebben ander werk en 30 gaan met vervroegd pensioen, hou je er dus nog 400 over die nog maanden gaan wachten totdat ze "misschien" terug kunnen om te gaan werken. En dan nog maar hoop houden???? Ik zeg: zoek gerust verder!

Ik lees anodefabriek, wat is echter een anodefabriek, wat is een anode? Wikipedia geeft uitleg, maar dat is zo technisch, daar kom ik helaas niet mee! Ik vermoed dat er meer Zeeuwen zijn, die het ook niet weten!

Een anode is niks anders als een samengeperste zwarteblok die word gebruikt bij het produceren van aluminium, dus een stroom geleider Hopelijk is het nu iets dudelijker.

Vergeten te vermelden dat het geld van de overheid + de Europese bijdrage nog niet op is, dus!