- advertentie -

Dow Benelux op de vingers getikt door Provincie

Dow Benelux op de vingers getikt door Provincie

MIDDELBURG - De provincie Zeeland dreigt Dow Benelux BV in Terneuzen met twee dwangsommen als het chemiebedrijf niet snel wat doet aan de noodstoppen in de ammoniakinstallatie.

Tijdens een inspectie eind februari bleek dat er in één van de fabrieken geen koppeling is tussen het ammoniakdetectiesysteem en het noodstopsysteem. Daarnaast bleek er geen noodstop te zijn in de controlekamer.

Dwangsom
Uiterlijk 1 september moet Dow het ammoniakdetectiesysteem en het noodstopsysteem hebben gekoppeld. Lukt dat niet dan moet het bedrijf 2.500 euro betalen. De noodstop in de controlekamer moet voor 1 januari 2013 zijn geregeld. Vanaf die datum geldt een last onder dwangsom van 5.000 euro.

laatste keer aangepast:
wo 13-06-2012, 08:22


delen:
Javascript is required to view this map.

Reacties

Toch wel bijzonder: een fruitteler die een hagelkanon heeft en een jaaromzet van misschien 100.000 euro kan een boete krijgen van 75.000 euro, een multinational met een jaaromzet van miljarden euro's kan een boete krijgen van 5000 euro. Ergens is in dit land iets fout gegaan.

Die zullen leut hebben om die bedragen, de provincie is goed bezig :-(. Ze zouden er beter 3 nullen bijzetten dan heb je misschien kans dat er wat gebeurt.

Ach gut, heeft 'de provincie' niks anders te doen ?

Wat betekent zo'n bedragje nu voor zo een groot bedrijf?

Beide natuurlijk , zo waren ze , zo zijn ze , en zo zal het waarschijnlijk ook blijven . Want wie of wat is de Provincie nou? Welke wet- of regelovertredend bedrijf heeft daar ooit van gehoord?

Zijn ze bij de Dow aan het affakkelen of zijn ze aan het bulderen van het lachen om de 'toren'hoge boete's die ze tegemoet gaan zien?