- advertentie -

Dronken automobilist verraadt zichzelf

Dronken automobilist verraadt zichzelf

HOEK - Een 50-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen is dinsdag rond 18:30 uur zijn rijbewijs kwijtgeraakt omdat hij te veel had gedronken. De man belandde op de Hoekseweg in Hoek op de andere weghelft, waar toevallig een politieauto reed.


De agenten achtervolgden de man en zagen hem even later parkeren en uitstappen. De automobilist werd aangehouden en op het politiebureau wees een blaastest uit dat hij meer dan 3,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Het rijbewijs van de man werd ingenomen en hij kreeg een rijverbod van 10 uur.
laatste keer aangepast:
di 12-06-2012, 23:18


delen:

Reacties

Ik vind dat je geen alcohol moet gebruiken in het verkeer. Gelijk het rijbewijs innemen en nooit meer terug geven! Er vallen al genoeg slachtoffers in het verkeer daar weten we in Zeeland wel over mee te praten.

Als je een rijverbod krijgt, houdt dat in dat je geen motorrijtuigen mag besturen. Dit betekent dat je met geen enkel voertuig mag rijden waar een motor inzit. Dus ook geen landbouwvoertuigen, en ook geen bromfiets. Dit is te lezen in de wegenverkeerswet.

Het rijbewijs van de man werd ingenomen en hij kreeg een rijverbod van 10 uur. Dit vind ik wel heel frapant. ik neem aan dat als je rijbewijs ingenomen wordt je toch al niet meer mag rijden?! Waar slaat dan dat rijverbod van 10 uur op als ik vragen mag?

En wat als hij thuis gekomen gelijk op een tractor met geladen keeper (of ander soort voertuig waar geen rijbewijs voor nodig is) de weg op gaat zonder rijverbod? Dan zou hij alleen maar "opnieuw" onder invloed een voertuig besturen. Met een rijverbod erbij is het een zwaarder gestraft vergrijp.