- advertentie -

Westerscheldetunnelweg geopend

Westerscheldetunnelweg geopend

TERNEUZEN - De vernieuwde Westerscheldetunnelweg in Zeeuws-Vlaanderen is woensdagmiddag officieel geopend. Net als op het Bevelandse deel is de weg in Zeeuws-Vlaanderen nu ook vierbaans. Om de opening te vieren werden er cadeautjes uitgedeeld aan passanten op het Tolplein.


Met de voltooiing van het tracé bij Terneuzen is de verbreding van de Westerscheldetunnelweg na bijna twee jaar afgerond. In de toekomst wordt meer verkeersdrukte verwacht in de tunnel, mede door de aanleg van de Sluiskiltunnel. Daarom is aan beide kanten van de tunnel het aantal rijstroken van de N62 verdubbeld.
laatste keer aangepast:
wo 13-06-2012, 23:30


delen:

Reacties

Gut, wat leuk, er werden kadootjes uitgedeeld. Ben er echt van onder de indruk. Ik snap het nog steeds niet. In Amsterdan is de Coentunnel,de IJtunnel,de Zeeburgertunnel en de Velsertunnel. Allemaal tolvrij en er is ook nooit tol voor geheven. Rond Rotterdam hetzelfde. Zeeuws Vlaanderen, een stukje dat Nederland nodig moest hebben om de Belgen te kunnen controleren en op geen enkele andere manier met de rest van ons land is verbonden, die inwoners moeten tol betalen. Ik vind het nog steeds onvoorstelbaar, en dan...................... zo leuk, er werden kadootjes gegeven. Op z'n goed Nederlands, stik toch in je kado's,maar doe waar we recht op hebben, maak die tunnel tolvrij en geen gelul over een tolvrije tunnel bij sluiskil, dat is niet meer dan normaal. Zeker gezien de provinciale verhoging op onze wegenbelasting, die er ook niet om liegen.

Het is heel mooi weg geworden, meen ik oprecht! Het rijdt een heel stuk prettiger. Maar wat een enorme afknapper is, als je dan richting Breskens rijdt je op een eenbaansweg terecht komt waar je meestal superlang over doet omdat je achter tractoren of ander langzaam rijdend verkeer zit. En dan hebben we het nog niet eens over de spitsuren. Wat voor nut heeft die mooie 2 baansweg dan in hemelsnaam? Het zou een mooie toevoeging zijn als ze aansloten op andere 2 baans wegen of wegen met een groene streep in het midden. Nu daar maar op wachten dan.

Ook de N62 wordt nog aangepakt, daar zijn ze trouwens al mee bezig. Langs de N62 komt aan weerszijden een parallelweg voor het langzame verkeer. Dit zorgt dan weer voor extra doorstroming. Een rondweg rond IJzendijke en Schoondijke wordt ook al aan gewerkt. Ik zou bijna zeggen dat je op je wenken wordt bediend. Mooi toch?

Nou ik ben er ook door heen geweest vanmiddag maar ik heb niets gehad of gezien. Beetje jammer.