- advertentie -

Patrijs na dertig jaar terug in de Zeepeduinen

Patrijs na dertig jaar terug in de Zeepeduinen

BURGH-HAAMSTEDE - De patrijs zit weer in de Zeepeduinen bij Burgh-Haamstede, meldt Natuurmonumenten. Boswachter Ted Sluijter zegt dat het minstens dertig jaar geleden is dat patrijzen in het gebied zaten. Ze kwamen al wel voor aan de rand van het gebied, maar Sluijter zag ze nu ook midden in de Zeepeduinen. Sinds afgelopen winter worden ze daar weer gezien.

Het leefgebied van patrijzen wordt in Nederland steeds kleiner, volgens Sluijter, onder meer doordat ze steeds minder voedsel vinden in landbouwgebieden. De vogels komen nu weer in de Zeepeduinen, omdat het gebied de laatste jaren opener is geworden doordat begroeiing is weggegraasd. Daardoor kunnen de kruiden die de patrijs eet daar weer groeien.

laatste keer aangepast:
do 14-06-2012, 11:58


delen:
luister fragment: 

Ted Sluijter over patrijs terug in Zeepeduinen

Reacties

Dan kunnen er nu vandaag of morgen weer een paar halve zolen met een geweer achter deze dieren aan zitten, in het kader van de wildstand.

Er gaan er nog meer verdwijnen in Zeeland want in de Hedwigepolder zitten er ook een heleboel , en die worden nu ingeruild voor Nijlganzen , ook een uitheems soort , want in de EEG heeft men het alleen over watervogels , en niet over gewoone weide vogels. Konijnen en hazen zijn schijnbaar geen natuur .

...na 30jr is tie weer teruggekomen... ...dan ist nu al een bejaard diertje... ...die gaat natuurlijk in de Hedwighepolder wonen...

Goed nieuws! De vervuiling en vernietiging van de natuur gaat nog altijd maar door. En de meeste mensen en politici willen dat nog steeds niet onder ogen zien. Op die manier graaft de mens zijn eigen graf. De enige oplossing is om daadwerkelijk milieubewust te gaan leven. Laten we zuinig zijn op de natuur. Hij is zo prachtig!

Beste redactie, Bij mij rondom het huis (buitengebied Kerkwerve) woont en tippelt naast alle fazenten, konijnen, hazen, zelfs recent 2 jonge hertjes, al 2 jaar een koppeltje patrijzen rond, zien het volgens mij een beetje als hun privé-domein met de omliggende akkers. De natuur is prachtig laten we er zuinig op zijn. Met vriendelijke groet, Hubertus