- advertentie -

"Ride for the Roses 2013 door Westerscheldetunnel"

"Ride for the Roses 2013 door Westerscheldetunnel"

GOES - De vierde Delta Ride for the Roses heeft een recordbedrag opgebracht, Voor KWF Kankerbestrijding is 144.392 euro en 66 cent opgehaald, bijna 40.000 euro meer dan vorig jaar.

De organisatie is al in gesprek met de NV Westerscheldetunnel tijdens de lustrumeditie van 2013 deelnemers door de Westerscheldetunnel te laten fietsen.


Recordaantal

Vanaf het terrein bij de Zeelandhallen in Goes waren zaterdagmorgen een recordaantal van 4800 fietsers gestart. Dat zijn 600 deelnemers meer dan vorig jaar. De opbrengst van dit jaar gaat naar een nieuwe aanpak voor prostaat- en blaaskanker. De fietsers konden kiezen voor een tocht van 25, 50, 80 of 120 kilometer. Volgens vrijwilligster Karin Gabriëlse van de Ride for the Roses reden er dit jaar opvallend veel fietsers uit Begië, Duitsland en Frankrijk mee.


Armstrong
De Ride for the Roses is bedacht door ex-kankerpatiënt en beroemd wielrenner Lance Armstrong. Hij is met de Ride begonnen om geld in te zamelen voor kankeronderzoek en hij bedacht een wielertocht waarin het meedoen en het goede doel voorop stonden en de sportieve prestatie ondergeschikt was.


Nederland
In 1998 is de Ride voor het eerst in Nederland gereden en in 2008 werd die in Goes gehouden. Daarna zijn er regionale initiatieven genomen, waardoor in 2009 de Delta Ride for the Roses ontstond. Die wordt nu dus voor de vierde maal gereden.


Foto's

Op de speciale evenementenpagina staan foto's van de start en de deelnemers. U kunt daar ook uw eigen foto's toevoegen.

laatste keer aangepast:
ma 18-06-2012, 09:54


regio:
Bevelanden
delen:
luister fragment: 

Ride for the Roses-verslag

Ride for the Roses vrijwilliger

Organisator Cees Bal over editie 2012 en 2013

Delta Ride zoekt deelnemers Pre-Ride

Reacties

Ride... Op de fiets door Wst 2013 is je reinste waanzin. Zware vrachtauto's gaan hijgend en krakend van moeheid omhoog aan het eind van de tunnel, laat staan fietsers. En dan ook nog terug natuurlijk. Dat kan echt niet, zelfs een redelijk geoefende fietser brengt dit niet op. Een echte trimmer met 21 versnellingen misschien. Leuk bedacht van de persoon die dit balletje opgooide maar erg veel nagedacht heeft deze niet of hij bedoelt het als geintje. Alsjeblieft begin er niet aan dames en heren organisatoren, het is echt waanzin. Veel succes in 2013.

De delta ride is er in verschillende afstanden, alleen de 120 km zal door de wst gaan als dat doorgaat, en daar doen geoefende wielrenners aan mee, dus dat klimmetje tunnel uit is dan te doen met 2 vingers in de neus.

Misschien bent u niet helemaal thuis in het fietsweereldje maar de Amstelgold tourversie is vele malen zwaarder dan de Rf.r. Deze happening trekt jaarlijks veertienduizend fietsers. Het is vanzelfsprekend dat je voor dergelijke tochten een goede voorbereiding treft in de vorm van trainen. Ik ben van mening dat als we door de westerschelde tunnel mogen fietsen er vele fietsliefhebbers komen opdagen. Dus wat onze fietsploeg betreft zijn we er zeker bij om een steentje bij te dragen aan het verhogen van het sponsorbedrag. Als ikzelf aan een dergelijk evenement meefiets draait er altijd iets in mijn hoofd en dat is dat ik de vele mensen die te kampen hebben met kanker wil steunen. Op geven is geen optie word er dan ook vaak geroepen. Wat mij beterft maak maar open die tunnel. Met vriendelijke groet Lou van Burg

De aarde straalt ook! En er zijn zoveel mensen die niet ziek worden en aan andere dingen overlijden. In mijn omgeving zijn ook mensen door kanker gestorven, maar net zovelen door hartziekten of andere oorzaken. Goede actie om stil te staan bij de mensen uit je omgeving die kanker hadden, een vreselijke ziekte. Fietsen is gezond, laat de auto ook wat vaker staan, niet alleen op deze dag. Jammer, dat men er met de auto naar toe moet rijden. Beter een (inter-) nationale fietsdag van maken. Dan kan ieder in zijn eigen omgeving fietsen en kan de auto in de garage blijven. Door de WST is onzin, de donkere tunnel, grote groepen fietsers en de stevige helling, 4,5 %. Hij moet afgeslotenworden voor 2 ritten erdoor? Niet doen. Spreid de fietstocht gewoon over de provincie. Elke regio zijn tocht, brengt nog meer geld op.

Fijn dat er zoveel mensen genoten hebben! En dat voor een heel goed doel! Prachtig!! Een groot compliment voor Daan!!

Prachtige rit, een perfecte sfeer en een goed gevoel. Bedankt.

ik had als beheerder deze reactie niet eens geplaats zo respectloos, bah wat heb je toch vervelende mensen op deze aardbol rondlopen. Ik ben trots op al die mensen die vanmorgen allemaal stil stonden bij de mensen die ze verloren waren of die met deze ziekte te maken hebben. The Rose werdt gespeeld het was zeer indrukwekkend, iedereen was stil...t was prachtig.... Ik ben trots op al die 4800 mensen die hebben gefietst en op de organisatie top zeg ik..

" De opbrengst van dit jaar gaat naar een nieuwe aanpak voor prostaat- en blaaskanker. " Als je dan zelf herstellende bent van een prostaat-kanker-plus-verwijderings-operatie geeft het een goed gevole dat duizenden de Delta Ride for the Roses rijden. Deelnemers / fiets(t)ers en organisatoren bedankt!

ik denk dat zo een ride een stuk minder nodig zou zijn als energiemaatschappijen als Delta zelf eens stoppen met die smerige kerncentrales, waarvan na b.v. TEPCO fukushima weet ik veel hoeveel miljoenen mensen kanker krijgen van die "schone" energie. alsof een rondje fietsen daar tegen helpt ?

Je moet je diep schamen om zulke onzin op het internet te zetten. Ik weet zeker dat je anders zult praten als je in je nabijheid ( of nog dichter ..) getrofffen wordt door kanker.

Misschien gaat de schrijver van deze reactie wel anders denken als hij zelf ook met deze ziekte geconfronteerd raakt, als hij kan denken natuurlijk. Dit heeft toch niets met de wijze van energieopwekking te maken. DELTA, wees trots op het feit dat jullie dit nog kunnen en willen helpen organiseren. Hulde aan al de mensen die mee hebben gefietst. Misschien had de schrijver van deze ongelofelijke domme en onzinnige reactie, dit beter ook gedaan, had hij daar zijn "energie" beter ingestopt.