- advertentie -

150 gedwongen ontslagen bij Neckermann

150 gedwongen ontslagen bij Neckermann

SINT-JANSTEEN - Postorderbedrijf Neckermann uit Sint-Jansteen gaat de komende maanden reorganiseren. Hierdoor verdwijnen bij Neckermann Benelux 150 van de 500 banen. Neckermann heeft vestigingen in St. Jansteen, Terneuzen en Temse in België. Over twee maanden wordt duidelijk waar de ontslagen vallen.


Het personeel van de drie vestigingen is donderdagavond in St Jansteen ingelicht door de directie van Neckermann Benelux. Volgens vakbond FNV Bondgenoten reageerden de werknemers geschrokken, omdat ze zoveel ontslagen niet hadden zien aankomen. "Omdat het met het moederbedrijf van Neckermann in Duitsland niet goed gaat, hadden ze wel een nieuwe reorganisatie zien aankomen. Maar dat die zoveel banen gaat kosten, heeft de mensen overvallen", aldus Niels Suijker van FNV Bondgenoten.

Internet

Neckermann wil zich nog meer gaan richten op de verkoop via internet. De printcatalogus en het eigen textielaanbod wordt op korte termijn stopgezet, heeft commercieel directeur Kurt Stalens van Neckermann Benelux gezegd op de personeelsbijeenkomst. De omschakeling naar een internetbedrijf heeft de afgelopen jaren al eerder tot reorganisaties en banenverlies geleid.

Sociaal plan
Volgens FNV Bondgenoten heeft de directie van Neckermann Benelux donderdagavond meteen duidelijk gemaakt dat er weinig tot geen geld is voor een sociaal plan voor de 150 werknemers die moeten vertrekken. De vakbond vindt dat onacceptabel en gaat daarover volgende week woensdag met haar leden praten. "Bij een eerdere reorganisatie vorig jaar was er nog wel geld voor een goed sociaal plan". aldus Suijker. "Wij vinden het vreemd dat er nu opeens geen geld meer is". Ook vindt Suijker dat Neckermann zich moet realiseren dat er in de omgeving weinig vervangende werkgelegenheid is.

laatste keer aangepast:
vr 22-06-2012, 18:08


delen:
luister fragment: 

Vakbond geschrokken van Neckermann

neckermanhulst

Reacties

Great article post.Really thank you! Fantastic. edcecgkdkedf

Via hun webshop wel eens wat kleding besteld bij Neckermann, en dat ging meestal goed, maar ik heb ook regelmatig meegemaakt dat ik ipv een besteld artikel een E-Mail of kaartje 'SORRY, ARTIKEL UITVERKOCHT' ontving, en dat vaak meer dan een MAAND na de besteldatum! Ook eens een pakket via TNT Post "track & trace" tijdens het verzendproces onverwacht retour afzender (Neckermann) zien gaan, voordat de postbode ook maar de kans kreeg om het bij mij af te leveren. Maar ik kon in dit geval dus wel de verzendkosten betalen! Kennelijk valt er qua logistiek, voorraadbeheer en interne communicatie iets te verbeteren. Men zal hoe dan ook de concurrentieslag met Wehkamp aan moeten (blijven) gaan, maar die waarschijnlijk verliezen als de organisatie niet wordt gestroomlijnd en het assortiment wat wordt gemoderniseerd. Ze zouden misschien ook nog iets kunnen implementeren als vaste klantenkorting. Tot slot moet ik wel zeggen dat Neckermann een opmerkelijk goed, redelijk modieus en betaalbaar kledingaanbod heeft voor mannen met een maatje meer.

Mijn mening als buitenstaander is dat Neckermann niet met zijn tijd is meegegaan. Te lang blijven hangen in het verleden, en paar jaar geleden niet doortastend geweest door in spelen op de huidige markt. De directie is naar mijn bescheide mening niet capabel geweest (vorige directie) en de huidige directeur is een Belg..............dat zegt toch al genoeg. Zeer jammer...................voor de mensen die zich wel hebben ingezet. Sterkte allemaal.

Gaat de Zeeuwse media hier evenredig veel aandacht aan geven als aan Zalco? Er vallen harde klappen in deze regio. Neckermann, Morres, de bankensector, het Antwerpse havengebied. Als er een fabriek omvalt op Walcheren, dan staan hier maandenlang grote chocoladeletters, als iets soortgelijk gebeurd in Zeeuws-Vlaanderen, dan haalt het amper het rubriekje 'Kort Zeeuws', terwijl het leed niet minder is.

Ik ben blij dat ik 4 jaar geleden zelf vertrokken ben. De perspectieven waren toen ook al niet al te best. Als men nu ook al gaat stoppen met textiel waarop de grootste marges werden gerealiseerd, ziet het er slecht uit, denk ik. Die 'nieuwe' directeur Stalens is alleen maar aangesteld om keihard te saneren. De vakbonden kunnen hier niets aan doen. Neckermann macht's möglich. Ik leef mee met de ex-collega's.

De FNV heeft naar mijn idee weinig recht van spreken, want intern is het daar een grote puinhoop en ze bestaan hoofdzakelijk voor zichzelf. Staken is het domste wat je kan doen, want dat kost het bedrijf nog veel meer geld. Dan staan er straks nog meer mensen op straat en kunnen ze de tent helemaal sluiten.

Was sie liebt das Neckermann sich.

Staken heeft nog nooit iets opgelost, als je het aan mij vraagt. Dat helpt een bedrijf alleen maar verder de vernieling in. En dan zijn we met z'n allen onze baan kwijt. Ben het wel in zoverre met je eens, dat ik de reactie van FNV niet opruiend vind. Je kunt je inderdaad afvragen waarom er nu geen geld meer zou zijn voor een sociaal plan.

Ik blijf er bij: Ik ben nu blij dat ik zes jaar geleden bij de eerste lichting was, die slachtoffer was van de reorganisatie. Ik werk nu al vijf jaar en half vast ergens anders. Jammer voor de komende slachtoffers.

De top zal wel blijven, zal Jan met de pet wel weer zijn.

Ja, wij medewerkers zijn inderdaad goed geschrokken. Jammer dat FNV het nodig vindt om zo'n opruiend commentaar te geven. Wij medewerkers realiseren ons dat we er met zijn allen voor moeten vechten.

Beste Krista. Wat is er nou opruiender? Een directie die 150 man op straat flikkert zonder enige vergoeding, of een vakbond die opkomt voor de belangen van de mensen? Denk daar maar eens over na. In Duitsland staken onze collega's al. Goed voorbeeld doet volgen?

Echt weer iets voor Neckermann, personeel kan weer in stront zakken en die bobo's op kantoor maar zakken vullen.

Kon niet uitblijven na het nieuws van Neckermann Duitsland. Hopelijk kunnen door dit soort maatregelen nog andere banen worden behouden. Anders staat iedereen op straat.

Ga vooral zo door Neckermann, dan heb je straks helemaal geen personeel mee.