- advertentie -

Brandweer vaker te laat dan op tijd

Brandweer vaker te laat dan op tijd

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse brandweer komt bij ruim de helft van de branden te laat. Dat blijkt uit een onderzoek van de Inspectie Veiligheid dat in handen is van RTL Nieuws. Uit het rapport blijkt dat de brandweer het vaakst te laat komt bij branden in woningen en scholen.


Landelijk overschrijdt de brandweer in 33 procent van de gevallen de wettelijke opkomsttijd van 18 minuten. Slechts vier brandweerkorpsen zijn nog vaker te laat dan het Zeeuwse korps. De brandweer in Drenthe scoort het slechtst. Dat korps voldoet in 60 procent van de gevallen niet aan de norm. Brandweerkorps Haaglanden scoort het best. In 85 procent van de gevallen komt de brandweer daar op tijd.
laatste keer aangepast:
vr 22-06-2012, 15:32


trefwoord(en):
brandweer te laat zeeland
delen:
brandweer_app

Reacties

De oplossing zit hem niet in een snellere opkomsttijd (die is overigens 8 minuten i.p.v 18 ) maar de winst is aan de basis te behalen. Zelfredzaamheid en preventie zijn de belangrijkste zaken als het dan toch eens mis gaat. Neem als mens je eigen verantwoording en leg deze niet bij anderen.

En maar bezuinigen. Vroeger waren er nog gewoon 24-uurs kazernes in Zeeland. Dit is tegenwoordig allemaal wegbezuinigd en vervangen door dagdienstkazernes. Oftewel na 17:00 uur worden deze brandweermannen en -vrouwen vervangen door vrijwilligers die vanuit huis eerst naar de kazerne moeten komen, waarna zij pas door kunnen om hulp te verlenen aan de burger. Mensen kijk eens richting regering, die denken het allemaal op deze manier zo goed voor elkaar te hebben zonder verder te denken wie hier nu echt de dupe van is.

We moeten inderdaad blij zijn dat er mensen zijn die dit willen doen. Het is vrijwillig, echter krijgen ze wel betaald per uur. Neemt niet weg dat ze enorme risico's nemen. Denk alleen al aan de weg naar de brandweerkazerne toe. Ze moeten zich aan de wegenverkeerswet houden, maar voelen wel de druk van iemand die in nood is. Helaas is dat niet op te lossen. Misschien een zwaailicht (niet blauw, bijv. rood) toestaan waardoor men wel weet dat iemand onderweg is naar een hulpverlening. Dus wel houden aan de wet maar ruimte krijgen van medeweggebruikers. Daarnaast wordt er fors bezuinigd op de branweer. Posten die te weinig inzetten hebben, moeten het veld ruimen. Moet er niet eens in de top en het enorme piketwagenpark gesneden worden? Accepteer dan gewoon dat sommige posten weinig inzetten hebben.

Ze moesten nog wat meer van die rotdrempels liggen overal. Dat helpt ook lekker voor vlotte aanrijtijden.

We mogen al lang bij zijn dat er nog mensen dit willen doen! De meeste doen dit altijd nog vrijwillig! Hou er ook eens rekening mee dat de brandweermensen ook naar de kazerne moeten komen en dan nog naar het incident moeten gaan met alle verkeersremmenden maatregelen,m ensen die langzaam blijven rijden of de geen plaats maken voor de hulpverleners. Wees blij dat er toch nog mensen zijn die je komen helpen.