- advertentie -

Tholenaar hoog op kieslijst GroenLinks

Tholenaar hoog op kieslijst GroenLinks

THOLEN - Niels van den Berge uit Tholen staat op de zesde plaats op de kieslijst van GroenLinks. De lijst wordt pas vrijdagmiddag officieel bekend gemaakt, maar is uitgelekt via persbureau ANP. Niels van den Berge was begin 2011 kort Kamerlid tijdens de zwangerschap van Mariko Peeters.


Momenteel is hij beleidsmedewerker klimaat, energie en milieu voor de Tweede Kamerfractie van GroenLinks. Tofik Dibi, geboren in Vlissingen, staat op de tiende plek. Dat wilde hij ook. Dibi voerde onlangs een strijd om het lijsttrekkerschap met Jolande Sap.

Kamerlid
Niels van den Berge werd per 12 januari 2011 benoemd als lid van de Tweede Kamer. Hij verving tijdelijk, tot 10 maart 2011, Mariko Peters. Van den Berge heeft zich tijdens zijn Kamerlidmaatschap beziggehouden met de onderwerpen Defensie en Europa. Daarnaast was hij tweede woordvoerder Natuur en Landbouw.

Internetvrijheid
Voor zijn Kamerlidmaatschap was Niels beleidsmedewerker klimaat, energie, Europa en internetvrijheid bij Tweede Kamerfractie van GroenLinks. Na zijn vertrek uit de Kamer keert hij weer in die functie terug.

laatste keer aangepast:
vr 22-06-2012, 13:36


regio:
Tholen
delen:

Reacties

Lachen heeft gelijk. Het is eigenlijk lachen, gieren, brullen.
Nu de zoveelste nit-wit op de kiezerslijst van GL. Ene Niels die nog niets heeft betekent in de politiek. Hij moest en zou naar het Europese Parlemant. Niets van terecht gekomen. Wie stopt zo'n belastinggeld opeter?

Voorlopig is Van den Berge de enige Zeeuw die op een verkiesbare plaats staat.

Wel Lachen met die GL-club. Ze zetten iedere keer een nieuwe joker in. September GL= nul zetels. GLheeft al genoeg kapot gemaakt in Zeeland. Het zijn Kunduzlovers!