- advertentie -

Culturen komen bij elkaar in Goes

Culturen komen bij elkaar in Goes

GOES - Het multiculturele evenement Kleurrijk Goes vond vrijdag voor de vierde keer plaats. Met het evenement probeerde Stichting Variant op de Grote Markt in Goes zoveel mogelijk culturen bij elkaar te brengen.


Naast het bekijken van muziek- en dansoptredens konden bezoekers de culturen van vijftien verschillende landen leren kennen. In kraampjes op de markt verkochten allochtone Goesenaren producten en eten uit hun geboorteland. De opbrengst daarvan gaat grotendeels naar het goede doel.
laatste keer aangepast:
zo 24-06-2012, 12:04


regio:
Bevelanden
delen:
Kleurrijk Goes

Reacties

We hebben anders genoeg babbelaars gebakken hoor en ook de klompendans is er geweest op het podium. misschien was jij niet op de goed tijd op de goede plaats en als je goed gekeken had, had je ook de verbroedering en oprechte interesse in elkaars cultuur gezien. maar ja sommige mensen zien enkel wat ze willen zien.

Ik was er om 3uur, Gezellig hoor,,,,maar workschops? Dat doet een Zeeuw niet [kost geld] beter de mensen overhalen door mee te doen,en non stop demonstraties te geven.Zo ook van ons Zeeuws Boeren Goed. Staan daar maar, inplaats van ook eens eens een echt hollandse klompendans weg te geven ,of brood/babbelaars/bolissen en oer holllandse vis/mosselen te bakken .Iedereen heeft het over anderen, Landen/Rassen/Cultuur. Maar waar blijft de onze? Kunnen mensen /kinderen [onze toekomst] zich verenigd voelen met de multiculturele samenleving als ze de onze niet meer kennen?

Waarom heeft u die persoon in boerka niet even aangesproken? Misschien zou u er dan achter zijn gekomen dat het wellicht ging om een oerhollandse dame die verder geen enkele kwade wil heeft met het dragen ervan. Vanwaar het idee dat dit een vorm van provocatie zou zijn? Dat is toch geweldig dat zo'n vrouw ook op het multiculturele evenement komt!

Tot mijn schrik en verbazing zag ik er iemand met een boerka, Dat was de tweede maal binnen een paar weken tijd dat ik iemand in dergelijk gewaad zag. Vanwaar deze provocatie?! In hun eigen land doet men dit juist niet. Hoelang zou het goed gaan wanneer je met een bivakmuts over straat loopt?? In dat geval zou je het ook op een religie kunnen gooien. In dit land hebben we een identificatieplicht en daar moet iedereen zich aan houden. Stop dus deze positieve discriminatie en bekeur alle lui die weigeren het gezicht toonbaar te houden, ongeacht of het een boerka, bivakmuts , carnavalsmasker of met opzet een helm draagt!