- advertentie -

Testvaart voor wereldreis snel voorbij

Testvaart voor wereldreis snel voorbij

VLISSINGEN - Een Australisch stel dat zaterdag op de Westerschelde een testvaart voor hun wereldreis maakte is niet ver gekomen. De boot kreeg motorpech. Omdat het echtpaar door de harde wind niet op het zeil terug durfde naar de haven, hadden zij de hulp ingeroepen van de KNRM.

Een reddingsboot schoot te hulp en begeleidde het zeiljacht naar de havenmonding van Breskens. Volgens de KNRM waren de Australiërs zo blij met de hulp dat ze een mooi bedrag doneerden. De Australiërs beginnen, als alles goed gaat, komende week aan hun wereldreis.

laatste keer aangepast:
zo 24-06-2012, 17:15


delen:
luister fragment: 

Testvaart voor wereldreis snel voorbij

Reacties

DAT KOMT OMDAT MEN BIODIESEL DOOR DE GEWONE DIESEL MENGT, DAARVAN KRIJG JE EEN SOORT ALG/BACTERIE IN JE TANK EN LATER IN JE FILTERS ALS DE DIESEL LANG HEEFT STILGESTAAN... GEBEURD OOK BIJ AUTO'S HOOR...

Als er iemand is die het beter kan en beter weet dan deze Australiers zou ik graag uitnodigen met hun mee te gaan varen, ik denk dat je beschaamd terug komt van zo een slecht schrijven van de meeste reactie`s op dit artikel, ik schaam me tenminste voor de mensen die zo negatief schrijven over iets waar ze niets van af weten! Over hoe en wat er werkelijk is gebeurd met hun prachtig zeiljacht. Fijnere mensen met zo een kundigheid aan zaken heb ik nog nooit meegemaakt. een restauranthouder van Vlissingen, die deze mensen regelmatig meemaakt in mijn eigen zaak.

Ik snap niet dat als men een wereldreis wil maken, en dan nog geen 5 mile uit de kust bent, je dan niet terug durft te varen met SW, wind voor! Als je "op zeil" niet eens een haven terug durft in te varen, stop dan maar met je ideen!! Hoe denkt men dit dan te gaan opvangen in de Golf van Biskaje bijv.? Daar heb je geen keuze, en daar zijn ze ook zo snel niet bij je met slecht weer.! Ook bij de Kaap kan het enorm "spoken", en als men rond wil, moet je er toch echt wel doorheen.... Het lijkt mij raadzaam dat deze mensen maar beter in de buurt blijven en eerst eens een tochtje naar de UK proberen... Zelfs hier kan het aardig te keer gaan bij Dungeness, South en Berwick, North en omstreken. Als je zeegaand bent moet je zowiezo al een "filterende dagtank" hebben om de slurrie, drap en slijm op te vangen! Ik hoop ook dat ze dan reserve zeildoek mee hebben als hun grootzeil afscheurd bijv.! Ik hoop dat de KNRM or de RNLI weer niet hoeft uit te varen voor zulke goed voorbereide mensen........ Good Luck any way then!

Indien dit inderdaad een (motor)testvaart was met een lang niet gebruikte dieselmotor en oude dieselolie in de tank, dan hadden ze beter die tank leeg kunnen trekken/aftappen, spoelen met verse dieselolie, de filters, impeller koelwaterpomp etc. vernieuwen en een uurtje (stationair) proefdraaien in de haven. Maar dat zal nu wel gedaan worden/zijn neem ik aan.

Beste lezers, dit verhaal klopt niet! Deze zeilboot is in Vlissingen aangekocht door Murph en zijn vrouw, uit Australië . Op hun trip naar Breskens is de motor uitgevallen, dit kwam door verontreiniging in de diesel! (lang niet gebruikt) Ze zijn de KNRM erg dankbaar voor hun hulp.

Ik kan begrijpen dat ze het eerste stukje op de motor tegenwinds op de rede/door de Wielingen naar buiten gingen (wellicht vanwege drukke scheepvaart) en kan ook begrijpen dat ze die motor eerst wilden (laten) repareren in Vlissingen alvorens verder te gaan met hun wereldreis. Voorts is het in principe niet toegestaan om op het zeil een sluis binnen te varen en met Bft 5/6 ook niet zo verstandig, of je moet daarin veel ervaring hebben. Ze zijn voorzichtig en verstandig geweest. (En genereus voor de KNRM). Binnenkort nog maar eens proberen!

It's a small world.

Als je zo voorbereid bent, blijf dan maar thuis. Hoe moeten die zich behelpen wanneer zij op de oceaan in nood komen? Daar gaat het iets harder tekeer dan hier in Zeeland. Nou ik geef mijn ouwe schoenen aan dat stel nog niet mee. Laten ze maar met de auto of vliegtuig hun reis voortzetten, dan hoeft een ander zijn leven teminste niet te wagen.

Jahoor, en die mensen wilden op wereldreis? Net of er nergens op de wereld meer wind staat dan windkracht 5/6? Ik zeg: koop een caravan als je zo op weg moet.

Dat zijn de echte!!!

Ach, een zeiljacht met motorpech. Het kan verkeren, zei Bredero.