- advertentie -

Dwangsom van 50.000 euro voor Thermphos

Dwangsom van 50.000 euro voor Thermphos

VLISSINGEN - OOST - Fosforproducent Thermphos in Vlissingen-Oost moet een dwangsom betalen van 50.000 euro. Het bedrijf stootte op 15 maart te veel cadmium uit. Die dag kwam er 0,06 milligram cadmium per kubieke meter vrij. Het wettelijk maximum staat op 0,05 milligram.


Het dagelijks provinciebestuur legde Thermphos in november een last onder dwangsom op. Met dat middel kan de provincie een bedrijf houden aan een norm in een vergunning.

Andermaal
Het is sindsdien de tweede keer dat Thermphos te veel cadmium uitstoot. Per overtreding van de cadmiumnorm moet de fosforfabriek 50.000 euro betalen tot een maximum van 200.000 euro.

Dossier
Een overzicht van alle berichten over de fabriek vindt u in ons dossier Thermphos.
laatste keer aangepast:
di 11-09-2012, 11:39


regio:
Walcheren
delen:
Javascript is required to view this map.

Reacties

Hahahahahahahaha ALWEER ?? Wanneer gaat dat vieze bedrijf nu eindelijk sluiten?

@ Herman Haha lig je de hele dag in je nest ofzo? Overdag worden slakkenpannen ook gestort. (24 uurs bedrijf) En die damp is waterdamp om de slak te koelen. Zorg dat je de feiten weet voordat je begint te zeuren en zet dat aluminiumhoedje af!

Ik vermoed dat zo langzamerhand een "klimaat" wordt gekweekt, waardoor Thermphos in de toekomst niet meer aan de millieu- en veiligheidseisen kan voldoen. Gezien de huidige economische situatie, zou het best zo kunnen zijn, dat de benodigde investeringen die Thermphos op termijn moet doen om aan allerlei milieu- en veiligheidseisen te kunnen voldoen, het bedrijf op den duur "fataal" worden. M.a.w., dat de werkgelegenheid mogelijk op het spel komt te staan. Natuurlijk moet dit geen vrijbrief voor het bedrijf worden, maar er moet naar een gezonde balans worden gezocht tussen de economische belangen enerzijds, en de milieu- en veiligheidsbelangen anderzijds. Een dergelijk verbeterproces kost nu eenmaal de nodige tijd, energie en geld. Wanneer Thermphos hetzelfde lot zou zijn beschoren als Zalco, betekent dat een weer een economische klap voor de hele regio. Het gaat daarbij niet alleen om Thermphos, maar ook om alle toeleveranciers van producten, diensten en/of goederen.

Hallo zeg dat is 2 keer teveel,en die 50.00 euro zal weer door de provinciale wel worden kwijt gescholden,telkens als thermphos in de fout ga,gewoon de boete met 25% verhogen,en niet beginnen bij 50.000,maar bij 200.000 euro,misschien willen ze dan wel luisteren om daar iets aan te gaan doen,wat geeft een thermphos erom om die boete te betalen ,zolang er veel winst word gemaakt,is die 50.000 euro een druppel op de gloeiende plaat,als de directie er een keer goed van gaat eten is dat ook op aan 50.000 euro, dan zeggen ze tegen elkaar we eten deze ronde maar even een keer niet. Dacht je nu echt dat thermphos om mensen denkt en geeft? Ze zien alleen maar dollar tekens? Ga maar eens een kijkje nemen in de nacht als ze de slakken lozen zo buiten op het terrein ,het is 1 en al vuurzee, de gassen hebben de vrije ruimte,en dat is wel goed voor de uitstoot?Raar dat ze dat alleen maar in de nacht lozen?

Verwarrend artikel. In de kop staat dat Thermphos een dwangsom (opgelegd) krijgt. In de tekst staat dat Thermphos een dwangsom (boete) moet betalen. Dat zijn 2 heel verschillende zaken. Wat is het nu?