- advertentie -

Harald Bergmann nieuwe burgemeester Middelburg

Harald Bergmann nieuwe burgemeester Middelburg

MIDDELBURG - Harald M. Bergmann (Rotterdam, 23 september 1965) is voorgedragen als nieuwe burgemeester van Middelburg. De vertrouwenscommissie en de gemeenteraad van Middelburg zijn unaniem over de keuze. De VVD-politicus is nu nog burgemeester van de Zuid-Hollandse gemeente Albrandswaard.

De Kroon moet de nieuwe burgemeester nog officieel benoemen. Dat zal naar verwachting half juli gebeuren. Bergmann wil graag in augustus al aan de slag in Middelburg.

Volgens voorzitter Krijn Hamelink van de vertrouwenscommissie krijgt Middelburg met Bergmann een betrokken burgemeester en een innemende persoonlijkheid die tussen de bewoners van Middelburg komt te staan. "Hij is integer, daadkrachtig en zal in crisissituaties kunnen optreden."

Opluchting
Toen de vertrouwenscommissie Bergmann belde met het nieuws, slaakte hij een zucht van opluchting. Volgens Hamelink heeft hij erg veel zin in zijn nieuwe baan. "Hij kent Middelburg goed omdat hij er vaak is geweest. Hij vindt het een geweldige stad om te wonen en om burgemeester voor te zijn."

Studie
Bergmann studeerde rechten aan de Universiteit van Leiden. Hij was daarna actief in het bedrijfsleven en stapte in 2002 over naar de politiek. Hij was onder meer voorzitter van het dagelijks bestuur van de Centrumraad van de Rotterdamse deelgemeente Stadscentrum, waar hij verantwoordelijk was voor veiligheid, financiën en communicatie. Harald Bergmann is getrouwd met Marjolijn van Leeuwen. Ze hebben een dochter en een zoon.

laatste keer aangepast:
do 28-06-2012, 18:58


regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

Harald Bergmann nieuwe burgemeester Middelburg

Harald Bergmann nieuwe burgemeester Middelburg

Reacties

Dag Harald en Marjolein, Van harte proficiat met de benoeming als burgemeester van Middelburg We wensen jullie en jullie kinderen,heel veel goeds en geluk.

Gefeliciteerd Middelburg! Jullie kunnen heel blij zijn met deze enthousiaste en betrokken burgemeester. Heel erg jammer voor Albrandswaard dat hij en zijn gezin vertrekken! Groet uit Poortugaal!

Nou wat walgelijk Henk Baars, Bestuurslid VVD afdeling Middelburg. Je denkt: "Dan kan hij mooi de belangen van onze eigen VVD behartigen". Een burgemeester hoort boven de partijen te staan. Dit geeft al weer aan hoe er in de rechtse kliek gedacht wordt. Bah!

Past prima in Middelburg, een strebertje die een streberstadje gaat besturen...

Gelukkig voor Middelburg weer een VVD-burgemeester. Harald en Marjolein van harte welkom en veel succes. Henk Baars Bestuurslid VVD afdeling Middelburg

Jammer dat Koos weg is, nu zit je met iemand die de juiste kruiwagens wist te gebruiken.

Jammer. De beste moet het worden. Geslacht maakt niet uit.

Wat jammer dat er, ondanks dat er ook vrouwen gesolliciteerd hadden naar het burgemeesterschap, geen vrouw werd gekozen. Middelburg liet een kans liggen hier? Evenzogoed wens ik de heer Bergman succes in zijn nieuwe functie als burgervader van Middelburg