- advertentie -

Tablets houden PS-vergadering niet vol

Tablets houden PS-vergadering niet vol

MIDDELBURG - De Statenleden zijn ontevreden over de huidige tablets waar ze mee moeten vergaderen. Het gebruiksgemak van de dunne computers op Windows laat veel te wensen over. Zo houdt de accu het geen vergadering lang vol. Ook is het moeilijk om de vergaderstukken aan te passen of om aantekeningen te maken.

De proef met papierloos vergaderen in het provinciehuis loopt sinds maart. Een groeiend aantal Statenleden kijkt jaloers naar de ChristenUnie-fractie. Zij hebben als enige gekozen voor de tablet met het besturingssysteem iOS. En daar zijn geen problemen mee.


Oplossen

Het provinciebestuur probeert de komende maanden de problemen met de huidige tablets op te lossen. In september zouden de Staten dan volledig papierloos moeten vergaderen.

De Staten investeerden eerder 25 duizend euro in het tablet-project.

laatste keer aangepast:
vr 29-06-2012, 13:58


regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

Tablets houden PS-vergadering niet vol

Tablets houden PS-vergadering niet vol

Reacties

Niemand, ook Apple niet, beweert dat een tablet een vervanging is voor een Laptop of Desktop. Als het echter gaat om tablets is de concurrentie van Apple nu ongeveer aangeland op het niveau van de iPad2 terwijl Apple de volgende generatie alweer enige tijd in de winkels heeft liggen. Ikzelf heb gewerkt met een Galaxy tab 10,1
met Android 4 maar ik was blij dat hij uiteindelijk gejat is. Ik heb wat bij de uitkering van het verzekeringsgeld bijgelegd en ik heb nu een iPad3. Wat een verschil! Voor mij geen Android meer.

....ala Volvo V60 Hybrid. Voor wie niet weet wat binnenkort komt: http://www.surface.com http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows-8/release-preview en bekijk de beide video's in bovenstaande links. Deze zal wel perfect voor PS goed passen: Leuk, simpel en snel, smartphone accuduur, smartphone snel aan/uit en veilig en goed te beheren en hierdoor pas echt kosten efficient.

@pietje bel die de bel niet heeft horen rinkelen: Na al die reactie's gelezen te hebben is er maar een conclusie: De Lamborghini verliest van een scootmobiel met een extra accupakket. En over een paar maanden komt er een Hybride Turbo Diesel ala Volvo V60 Hybrid.

De enige conclusie is dat de burger verliest. Waar in deze tijd geld bespaard wordt op essentiele zaken, zoals oa zwemles op scholen, wordt geld uitgeven aan iets dat ook gedaan kan worden met hun huidige laptop en zeker die laptop niet vervangt. Ze zijn meegegaan in de hype met een nog niet volwassen produkt voor het doel waarvoor ze gebruikt moet worden. Ook de iPad niet Tablets zijn nog niet zo volwassen dat ze als tablet en laptop gebruikt kunnen worden. Beheer en beveiliging laat veel te wensen over bij iPads. Vraag maar eens hoe de data beveiligd wordt en of er toch niet gesynched wordt met de cloud en wat er allemaal bij Apple aan data binnenkomt. Zeker gezien een fractie het zelf opgepakt heeft zonder IT ondersteuning. Of is daar ook nog eens geld aan uitgegeven? Dat kan pas over een paar maanden. En dat kost weer een keer zoveel geld.

Christenunie, Genesis1 ?

Na al die reactie's gelezen te hebben is er maar een conclusie: de Lexus verliest het van de Lada.

Te vroeg. iPads hebben een goede accuduur maar zijn niet veilig en kosten efficient te beheren. Windows 8 Tablets zoals inderdaad de pas aangekondigde Surface zullen dat wel zijn + alle voordelen van een iPad.

De vergaderingen inkorten/minder vergaderen hetgeen allang had moeten gebeuren!!!

Apple probeert dat al jaren en dat faalt tot nu compleet. Logisch want afgezien van de hippe factor, is de functionaliteit en beheer veel beter. Laat staan de applicaties die wel onder Windows draaien.

Met Windows 8 komen ook de Windows 8 tablets met telefoon hardware zoals de iPad heeft. Zoals de recent aangekondigde Microsoft Surface Zie www.surface.com En dan is de accduur minstens net zo goed omdat deze ook zogenaamde ARM hardware gebruikt. Dat is dezelfde type hardware als in smartphones.

De dag dat Apple besluit om serieus werk te maken van de zakelijke markt (wat ze tot nu toe nog niet doen) wordt de dag dat een paar CEO's van grote concurrenten een hartritmestoornis krijgen. Dat dan weer wel.

Ach, het toont weer eens aan dat tablets helemaal niet geschikt zijn voor professioneel gebruik. Een gadget voor tieners en facebookers, die de zakken van de grootindustriëlen alleen meer vult. Als de markt voor consumenten elektronica verzadigd raakt, moet je weer iets nieuws verzinnen om het geld uit de zak van de consument naar jou rekening te transporteren, en de kindertjes in Azië aan het werkt te houden. En we staan allemaal weer met open mond te trappelen om het door onze strot te laten rammen door de marketing afdelingen van de elektronica giganten. En of het nou Apple, Dell, Samsung of wat dan ook is, het blijven allemaal dure speeltjes met een heel beperkte professionele inzetbaarheid.

Ik wil er ook één, waar kan ik de rekening naar toesturen?

Tekenend voor het hijgerige gedoe bij ict-gerelateerde zaken: Papierloos is een mythe en het enige dat je bereikt is geldverspilling en frustratie. Het is erg vermakelijk om dit soort figuren bezig te horen als ze proberen deze aankopen te rechtvaardigen: "Je moet toch met je tijd mee..." Het enige dat je 'moet' is je werk goed doen en van daaruit kunnen oplossingen volgen. Een goed verhaal over waarom een tablet onmisbaar is voor het werk van deze underachievers is nooit verteld durf ik te beweren. Elke professional weet dat Dell leuke spullen maakt voor leuke prijzen, maar dat hun tablets geen hoogvliegers zijn. Ik heb nog een splinternieuwe Archos 8"-inch Android tablet liggen die ik niet gebruik, wedden dat ik 'm verpats aan een net iets te gretig statenlid? Zucht.

Er bestaan nog meer merken dan een i-Pad èn die zijn wel net zo goed of zelfs prijs-technisch nog beter. Dell is in het algemeen niet z'n opperbest, maar wat kan je ook verwachten voor dat geld. Daarbij kunnen ze OOK op de kleintjes letten, nu ligt er zinloos een laptop in de kast van pakweg een jaar of twee oud? Zo krijgen we het geld wel op ja, dikke vette verspilling! Daarbij weet je gewoon dat een tablet geen 100% vervanging is van en pc /laptop. Straks de dames en heren een Ultrabook zeker? k zie het al gebeuren.

Ik hoop dat ze die Dell troep nog terug kunnen geven, wie krijgt het ook in zijn botte hersens om daar voor te kiezen. Terwijl iedereen weet dat er niets maar dan ook niets boven het materiaal van Apple gaat. Ik hoop niet dat de burger deze misser weer moet betalen.

HAHAHA! 'Niets maar dan ook niets boven het materiaal van Apple'? Heb je aandelen ofzo? *fanboy alert*

Wie zegt dat de ene computer beter is dan de ander? Alleen heeft de ene minder storingen, kun je er meer mee, is gebruikersvriendelijker dan de andere en heeft minder last van vier russen. Vraag maar aan die luitjes van de CU-fractie. Dus wat wil jij nou eigenlijk zeggen? Aandelen bij Windows?

De meisjes en jongens van de staten hebben aan het begin van hun zittingsperiode allemaal een dikke laptop gekregen, van de provincie. Die hebben ze ook hard nodig. want ze hadden thuis nog geen pc. En nu krijgen ze fijn een tablet. Goh, wat hebben ze het slecht.

Korter en minder vergaderen is ook een oplossing, en niet alleen voor de accu's!