- advertentie -

Van Hasselt ziet stage in Hongarije in rook opgaan

Van Hasselt ziet stage in Hongarije in rook opgaan

OOST-SOUBURG – Voetballer Tim van Hasselt (21) uit Breskens moet onverrichter zake terugkeren uit Hongarije. De rechtsback van zondag eersteklasser VC Vlissingen dacht een week stage te kunnen lopen bij profclub Gyori ETO FC. De club zag op het laatste moment af van de stage, terwijl Van Hasselt al in Hongarije was gearriveerd.

Van Hasselt vertrok afgelopen week met zijn vader Fred richting Hongarije in de verwachting dat hij mee kon trainen en twee proefwedstrijden kon spelen met de eerste selectie. De problemen ontstonden toen Gyori ETO FC een verklaring eiste, waarin Van Hasselts huidige club VC Vlissingen toestemming gaf voor de stage. Die verklaring moest komen van de stichting Ondersteuning Topsport Zeeland (OTZ), waar de verdediger onder contract staat.


Stap hogerop

OTZ gaf vrijdag na telefonisch overleg met directeur Tibor Klement van Gyori ETO FC toestemming voor de stage. “Wij willen Tim niets in de weg staan, want dit is een stap hogerop voor hem” , zegt Rob Vergouwen van OTZ. Vrijdagmiddag bevestigde Vergouwen namens OTZ de afspraak via een email naar Henriett Kovari van de Hongaarse club.


Contract afkopen

Volgens Vergouwen had OTZ met Gyori ETO FC afgesproken dat de club na afloop van de stage zou laten weten of ze Van Hasselt willen aantrekken. “Tim staat bij OTZ onder contract. Als Gyori ETO FC hem wil overnemen, dan kan dat. De club mag dan zijn contract bij OTZ afkopen”, aldus Vergouwen. "Tim is basisspeler. Als hij vertrekt kunnen we in Nederland geen vervanger meer aantrekken, want de overschrijvingsperiode is gesloten. Als we een speler uit het buitenland aantrekken, zijn daar kosten aan verbonden."


Einde stage

Volgens Vergouwen liet Gyori ETO FC daarna weten toch af te zien van de stage van Van Hasselt. "Ik weet zeker dat de Hongaarse club niet wist dat Tim bij ons onder contract staat en dat ze dus een afkoopsom moeten betalen als ze hem willen aantrekken."


Verklaring te laat

Fred van Hasselt schuift de schuld in de schoenen van OTZ. “Die verklaring is natuurlijk veel te laat binnengekomen bij Gyori ETO FC. OTZ heeft er bijna een week de tijd voor gehad. De enige die hier de dupe van is, is Tim.” OTZ zegt dat er pas woensdag voor het eerst contact was met de club. “Eerst via een brief waar fouten in stonden. Daarna is er pas vrijdag weer contact geweest”, aldus Vergouwen.


Krankzinnig bedrag

Volgens Van Hasselt heeft OTZ als afkoopsom een bedrag van vijftigduizend euro vastgesteld. “Dat is natuurlijk een krankzinnig bedrag.” Van Hasselt senior zegt dat Gyori ETO FC wel op de hoogte was van het feit dat Tim van Hasselt onder contract staat bij OTZ. “Wij hebben een kopie van zijn contract naar de club gestuurd.” Volgens Vergouwen was de club niet in het bezit van het contract. “Mevrouw Kovari heeft dat bevestigd.”


Dinsdag terug

Zelf wil Tim van Hasselt niet reageren en verwijst naar zijn vader. “Tim keert nu onverrichter zake naar huis. Dinsdag komen we terug”, aldus Fred van Hasselt.


Esad Osmanovski Memorial Cup

Gyori ETO FC eindigde vorig seizoen op de derde plaats in de competitie in Hongarije. Een beloftenelftal van de Hongaarse club deed in mei mee in Breskens aan de Esad Osmanovski Memorial Cup. Van Hasselt speelde op dat toernooi mee bij Jong Zeeland en wekte zodoende de belangstelling van de club.

laatste keer aangepast:
do 12-07-2012, 22:01


regio:
Walcheren
delen:

Reacties

Als je alles weet! Gelezen dat er wel degelijk toestemming was van de OTZ. Terwijl de OTZ dit niet moet/hoeft doen contract gaat pas in 24/0701-08-2012. Daar tussen -juni/juli- is men vrij om te doen wat men wil. Waarom koop je zelf niet het contract (per 01-08-2012) af voordat je vertrekt voor stage? Waarom deel je niet mede dat je een contarct hebt aldaar. Nee verzwijgen en als het lukt, bingo en laat de rest maar stikken. Als het niet lukt heb ik toch nog een contract bij die OTZ. De club aldaar wist van niks en vroeg vrijdag jl nog om een kopie van het contract! Maar als je dat contract al eerder hebt ontvangen "van" dan heb je toch geen contract nodig. Nee gewoon open zijn.Was daar op vakantie gegaan in je eigen vrije tijd, stage lopen en dan de zaak afronden. En pers informeer zelf eens bij die club hoe of wat! Als je alles weet!

Alvorens zomaar te roepen en te zeggen dat er wel degelijk toestemming was om te testen bij de club, dat is natuurlijk zoals je zelf ook schrijft complete onzin. Tim had helemaal geen toestemming nodig om te testen, omdat zijn nieuwe contract van de OTZ pas per 1 augustus 2012 ingaat. Kortom, Tim is vrij om te gaan en te staan waar hij wil in de tussen liggende periode. Waar je de plank finaal weet mis te slaan is het volgende: Er is door de vader van Tim ontzettend veel moeite gedaan om op verzoek van de Hongaarse club een schriftelijke verklaring van de OTZ te krijgen. Hier is door de vader van Tim vanaf 22 juni moeite voor gedaan. Jij die dit dan allemaal zo goed weet, kan dan volgens mij ook rekenen. Als je weet dat deze schriftelijke verklaring pas op vrijdag 30 juni in Hongarije binnen was, dan begrijp je misschien ook waarom zij ook zo boos zijn. Als de OTZ echt zo behulpzaam zou zijn geweest, dan hadden zij vanaf het eerste verzoek van Dhr.Van Hasselt sr direct die schriftelijke verklaring afgegeven. Nu is het hele verhaal totaal uit zijn verband getrokken en doet de OTZ, alsof hen niets valt te verwijten. Wie ben jij om Tim te verwijten dat als het lukt dat hij de rest zou laten stikken. Ik denk dat Tim samen met nog wat andere spelers over de juiste mentaliteit beschikt, wat je toch van een aantal anderen niet kan zeggen. Ook over het contract ben je niet goed ingelicht, want afgelopen vrijdag is er niet om een copie van het contract gevraagd, maar om de getekende verklaring, waardoor Tim in ider geval verzekerd zou zijn, zoals dat heel gewoon is als men een speler test. Nogmaals laat je goed informeren alvorens je onzin uitkraamt.

Ik wist wel dat Rob hebberig is, maar zo hebberig dat hij 50.000 ervoor vroeg. Dropdown Rob, je heb die jongen zijn kans naar kloten geholpen. Je zal niet gespaard blijven, let maar op.

Op en top een zeer foutieve reactie van Rob Vergouwen. Alles in de weg zitten is hij erg goed in, helaas heeft hij dat al meerdere malen uitgevoerd in de korte tijd dat hij bij de VCVlissingen zit.