- advertentie -

Ponsplaatjes verleden tijd voor Zeeuws-Vlaanderen

Ponsplaatjes verleden tijd voor Zeeuws-Vlaanderen

TERNEUZEN - Het ponsplaatje is verleden tijd in Zeeuws-Vlaanderen. Vanaf vandaag krijgen patiënten bij ZorgSaam een afsprakenkaart met streepjescode. De nieuwe methode is sneller en veiliger volgens ZorgSaam.

Bezoekers van 6 jaar en ouder van de ziekenhuizen in Hulst, Terneuzen en Oostburg moeten op de foto. Hen wordt aangeraden om wat vroeger te komen, omdat het maken van de nieuwe kaart extra tijd kost. De kaart kan alleen worden aangevraagd op vertoon van een geldig identiteitsbewijs.


Laatste
In de overige Zeeuwse ziekenhuizen is het ponsplaatje al langer verdwenen. De apparatuur om de plaatjes te maken, wordt niet meer geleverd. Voor ZorgSaam zit er nu dus niks anders op dan ook afscheid te nemen van het ponsplaatje.


laatste keer aangepast:
ma 02-07-2012, 20:24


delen:
luister fragment: 

Ponsplaatjes verleden tijd voor Zeeuws-Vlaanderen

Ponsplaatjes verleden tijd voor Zeeuws-Vlaanderen

Reacties

Je bent niet verplicht dit toe te staan. Willen ze dit dan net als bij je paspoort zover doorvoeren dat je over 5 jaar weer een foto moet laten maken? Zoja, dan ervoor zorgen dat de mensen zelf van te voren zien hoe ze op de foto staan. Nu wordt dat met een goedkope webcam gedaan. Je ziet niet eens hoe je erop staat. Gaat jaren mee in het systeem, je privacy is we en ze weten zo alles van je!

Wat een flauwekul om op het ziekenhuispasje nu ook nog een foto te zetten!! Je moet je al legitimeren met een identiteitsbewijs. Dit is dubbelop. Wat gaat dit grapje wel niet kosten. Waarom niet gewoon naamstickers maken zoals al veel ziekenhuizen die gebruiken. Het gaat tenslotte alleen maar om gemak voor de administratieve kant; men hoeft dan niet steeds de gegevens van de betreffende persoon in te tikken op de diverse formulieren. En mag dit zomaar? Hoe zit het met de privacywetgeving? En wordt medische hulp geweigerd als je niet op de foto wil? Al met al een zeer slecht plan.