- advertentie -

Motorrijder zwaargewond op A58 bij Oost-Souburg

Motorrijder zwaargewond op A58 bij Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - Een 29-jarige motorrijder uit Sas van Gent is maandagmiddag zwaargewond geraakt bij een ongeval op de A58. Op het kruispunt bij de watertoren van Oost-Souburg botste de man rond 17.15 uur op een overstekende auto.

Volgens de politie kwam de motorrijder vanaf de Sloebrug en had hij groen licht richting de A58. De motorrijder is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. De trauma-arts is meegereden in de ambulance.
laatste keer aangepast:
di 03-07-2012, 07:37


regio:
Walcheren
delen:
Ongeluk met motorrijder op A58 bij Oost-Souburg
Javascript is required to view this map.

Reacties

Ja triest, ken de situatie niet (motorrijder wel). Maar als er zoveel door rood wordt gereden, waarom staan er dan nog geen flitspalen? Of staan die er wel maar werken niet?

Ach iedereen met zijn mening. Wel typisch dat het het 3de ongeluk is in een paar maanden tijd, zelfs 1 met dodelijke afloop. Er wordt daar wel degelijk door rood gerede! Zelf heb ik ook bijna ongeluk gehad met een vrachtwagen. Tis dat ik goed kijk anders was het ook einde verhaal voor mij en mijn kids. Stomme idioten nog ff snel door rood

Oh mensen weten het allemaal zo goed!! De motorrijder is mijn stiefpapa en hij had idd groen licht! Dus mensen oordeelniet zo snel met jullie geweldige theorieen over motorrijders. Hij ligt trouwens nog steeds op de intensive care...het word een lange weg om te herstellen voor hem

En mensen wat dacht u van kleven? 8 van de 10 automobilisten kleeft op de bumper, doet u er ook aan mee? Omroep Zeeland verdraaid de tekst soms wel hier.

Ik ben een vriend van een van de betrokkenen en kan vertellen dat de auto door rood reed en de motor de auto niet meer kon ontwijken, de motorrijder is de broer van een vriendin van me. En ze kon me vertellen dat de broer nog heeft gezegd dat de auto vol door rood reed om de autosnelweg te pakken. voor hij het bewustzijn verloor. Dan kun je als je al groen hebt, en richting A58 gaat echt niet meer optijd stoppen. Motorrijders de schuld hiervan geven is het zelfde als met truckers, want die zijn schijnbaar ook altijd fout, ongeacht wat de oorzaak is geweest. De klap was zo intens dan de auto een 360-er maakte en de motorrijder over de achterkep heendook met motor en al. Hij ligt nu in ziekenhuis met twee gebroken polsen, gebroken bekken en ernstig hoofdletsel omdat de riem losscheurde door de klap van impact (!) Heel veel beterschap en sterkte gewenst aan de betrokkenen.

Misschien ook nog een interessante toevoeging http://www.motorplatform.nl/zichtbaarheid/autofolder.pdf Maar we weten nog niet hoe en wat precies dus wachten af, heb wel een vermoede ik rij daar ook dagelijks en rood op groen gaat daar heel snel heb je net groen mee kan je hem best in iemand parkeren daar.

Rekening houden met andere weggebuikers, in plaats van hinderen en ikke ikke ikke de weg van is van mij want ik heb haast om niks.

Er wordt weer automatisch vanuit gegaan dat de motorrijder de schuldige is in dit verhaal. Echt jammer want dit is maar weer gissen, en eigen rechter spelen. Laat dat maar over aan de mensen die hier voor opgeleid zijn en er dus verstand van hebben! De oorzaak kan ook onoplettendheid van de automobilist zijn, maar daar gaan we niet vanuit natuurlijk. Ook slecht onderhouden voertuigen die olievlekken op de weg achterlaten (meestal geen motoren), kunnen de oorzaak zijn. Of misschien de bestuurder die iets van zijn lading/vuil is verloren, zoals planken met spijkers erin, of een leeg blikje wat het dashboard ontsiert, of gewoon een onschuldig plastic tasje? Als je met de auto een bocht instuurt, en even de grip van één wiel kwijt bent is er niets aan de hand, maar als motorrijder ben je het haasje!!! Dus hierbij een oproep aan ieder die wel eens wat verliest op de weg, zowel moedwilig, als per ongeluk: denk eens iets verder. Iedereen kent tenminste een motorrijder, en nèt die goede bekende kan de dupe worden van jouw lekkend motorblok!! Collega motorrijder... van harte beterschap!

Een moet door rood gereden hebben en te hard, anders is er niet zoveel schade. Het is op een plaats waar men net op gaat trekken voor de stoplichten.

Op een motor ben je nou eenmaal heel erg kwetsbaar! Laat vooral jonge gasten niet te snel op een motor rijden, want ze hebben nog een heel leven voor de boeg!!

Weet niet precies wat er gebeurd is, maar weet wel uit eigen ervaring dat daar heel veel maar dan ook heel veel door rood gereden word. Ik hoop dat de letsels meevallen van zowel automobilist al motorrijder. Sterkte allen.

Was het de schuld van de motorrijder? Je kunt het ook anders zeggen....automobilisten pas op, u bent niet de enige op de weg!

Ik merk veel dat er motorrijders een ongeluk krijgen. Ik vind dat het verkeer tegenwoordig niet goed gaat. Iedereen maakt veel ongelukken en als je goed op let gebeurt het minder. Alle moterijders: let voortaan op aub!

Wat dacht je er van als al die automobilisten eens een keer uit hun doppen zouden gaan kijken...!

Een motorrijder is veel kwetsbaarder en als motorrijder weet ik hoe er door automobilisten die met telefoontjes achter stuur zitten te telefoneren, heel slecht wordt opgelet.

Misschien is het ook handig als automobilisten een keer hun spiegels en richtingaanwijzers gebruiken bij het wisselen van rijbaan. Wij worden helaas vaak over het hoofd gezien, afgesneden en half omver gereden. PS: Niet alle motorrijders rijden altijd te hard en hebben zeker geen lak aan alle verkeersregels. De gemiddelde motorrijder is toch zeker een stuk waakzamer op de weg dan de gemiddelde automobilist. Sterkte voor de gewonden!

Zoals er ooit de veilig verkeers campagne was over scheuren.
"Zo vanuit je werk het bed in"
Hoop dat er lering kan worden getrokken uit deze botsing.