- advertentie -

Plannen voor overdekte ijsbaan in de ijskast

Plannen voor overdekte ijsbaan in de ijskast

GOES - De plannen voor een overdekte ijsbaan in Goes moeten voorlopig de ijskast in. Dat is het resultaat van overleg in Dordrecht tussen de initiatiefnemers en de schaatsbond KNSB, ijsbaanexploitant Optisport, de gemeente Goes en de provincie Zeeland.


De initiatiefnemers hebben het economisch getij niet mee en ze moeten eerst nog beter aantonen, dat er vanuit Zeeland behoefte is aan een overdekte ijsbaan. Els Mesu, een van de initiatiefnemers en voorzitter van IJsclub de Poel uit Goes nam deel aan het overleg. Zij betreurt de uitkomst, maar geeft de moed nog niet op.

Vol goede moed
In februari van dit jaar waren de initiatiefnemers nog vol goede moed over realisering van hun plan om in Zeeland een ijsbaan in combinatie met een skeelerbaan te bouwen. "Voor mijn gevoel zijn we verder dan ooit", zei Els Mesu toen in het radioprogramma Zeeuws Diep Sport op Omroep Zeeland.

Kosten
Naar verwachting kost een overdekte ijsbaan tussen de twaalf en vijftien miljoen euro kost. De exploitatie kost jaarlijks zon 1,5 miljoen euro.

De gemeente Goes en de provincie Zeeland hebben al eerder te kennen gegeven de plannen toe te juichen, maar er geen geld voor te hebben.

Rendabel
Om de ijsbaan rendabel te maken zijn er tussen de 200.000 en 250.000 bezoekers per jaar nodig. Dat zegt Optisport, marktleider op het gebied van het exploiteren van zwembaden en ijsbanen. Uit onderzoek blijkt dat 23% van de Zeeuwen gebruik zou maken van een kunstijsbaan in Zeeland, dat komt neer op 88.000 Zeeuwen.

laatste keer aangepast:
di 03-07-2012, 10:54


regio:
Bevelanden
delen:
luister fragment: 

Plannen voor overdekte ijsbaan in de ijskast - Els Mesu

Reacties

Er is zeker wel behoefte aan, niet dat je dat aan de ijsvereeniging de poel kan merken, want die zijn nooit te vinden als het vriest in Goes. Te lui om zelf een baan te maken gaan ze altijd liever elders schaatsen. Dat soort mentaliteit verdiend het eigenlijk niet om een ijsbaan op dat dorp te krijgen. Hoe graag ik zelf een ijsbaan zou zien, moet ik er niet aan denken dat die ijsclub er wat te zeggen zou krijgen, want dan wordt het zoals gewoonlijk met hen, helemaal niets en denken ze alleen aan henzelf. En dat zou nu juist jammer zijn, want door het Zeeuwse klimaat vriest het hier al niet zo hard als elders in het land waar men bijna elk jaar kan schaatsen op natuurijs. Alleen daarom verdiend Zeeland WEL een ijsbaan. Veel meer dan zo een noordelijke provincie waar een hele schaatstempel voor vele miljoenen gebouwd zou moeten worden. Maar ja, wij zijn geen Friezen, het gekroonde schaatsvolk der Nederlanden, wij zijn maar Zeeuwen die toch niet kunnen schaatsen. en ra ra, hoe zou dat toch komen?

Schandalig! 23% lijkt mij een voldoende dekking.