- advertentie -

Opening van mosselseizoen in Yerseke

Opening van mosselseizoen in Yerseke

YERSEKE - In Yerseke is vanochtend het mosselseizoen officieel geopend. Voor het eerst dit seizoen is er gehandeld in mosselen afkomstig van de bodem van de Oosterschelde.

Volgens de eerste berichten zijn de mosselen klein en duur, maar van goede kwaliteit.

Hoewel de prijs bij de start van elk mosselseizoen hoog ligt, heeft de forse prijs ook te maken met het feit dat er weinig mossels zijn. Dat heeft weer te maken met het tekort aan mosselzaad in de afgelopen twee jaar. Werd er vorig jaar nog 400 miljoen kilo naar boven gehaald, de verwachting is dat het dit jaar zo'n 100 miljoen minder zal zijn.


Vorig jaar moest de opening van het mosselseizoen één week worden uitgesteld, Toen waren de mosselen in de eerste week van juli nog te klein.

laatste keer aangepast:
wo 04-07-2012, 18:31


regio:
Bevelanden
delen:
luister fragment: 

Opening mosselseizoen in Yerseke

Eerste mosselen van seizoen

Reacties

Ik denk niet dat dit de oplossing is. Als er minder mosselen uit eigen land komen, dan staan ze in het buitenland gereed om de markt aan te vullen dus dat heeft geen zin. De mosselen in de supermarkt zijn toch zeker niet de kwaliteit die men van de mossel verwacht, mogelijk zijn dit al buitenlandse. De Nederlandse mossel is beter af met een constant goede kwaliteit en dan klaagt men ook niet over de hoge prijs.

De mosselen, klein duur en weinig aanvoer. Voor het zoveelste jaar worden de supermarkten volgegooid met overmaats mosselzaad, want ze zullen en moeten ook mossels verkopen en voor een supermarktprijs. Als de mosselhandelarendaar nu eens mee zouden stoppen, snijd het mes aan meerdere kanten.

1 het jaar erop grotere mossels

2 meer aanvoer

3 betere kwaliteit, meer mosselvlees per kg

4 supermarkt, houd het bij kruidenierswaren!

5 de consument klaagt op de markt over de supermarkt waar ze kleine en mindere kwalitiet mosselen kochten, terwijl ze op de markt grotere maar wel duurdere mosselen kunnen kopen.

6 de vishandel/ mosselhandel heeft dan ook weer een boterham.