- advertentie -

Prijs garnalen extreem hoog

Prijs garnalen extreem hoog

BRESKENS - De prijs voor garnalen is extreem hoog. Dat laat Foort Lokerse van de vismijn in Breskens weten. De prijzen liggen nu op zes euro per kilo. Vorig jaar was de prijs 2,55 euro per kilo.


Het Productschap Vis meldt dat de eerste vijf maanden landelijk een garnalenomzet was van 15,99 miljoen euro, in 2011 was dat nog 5, 23 miljoen.

Volgens Lokerse komt de hoge prijs mede door het lage aanbod van garnalen van de afgelopen twee weken. Sommige vissers zijn al gestopt met garnalen vissen.
laatste keer aangepast:
vr 06-07-2012, 14:10


delen:
luister fragment: 

Foort Lokerse over hoge garnalenprijs

Reacties

Nee, er zijn op dit moment weinig garnalen te vangen, zowel voor de Belgische, Nederlandse, Duitse en Deense kust is het aanbod laag. 6 euro is niet extreem hoog, in de winter van 2008 hebben de garnalen prijzen bereikt van +-15 euro. Het gemiddelde over een jaartal moet rond de 3,75 liggen om rendabel te kunnen vissen. Vorig jaar was dat door de bodemprijzen 2,03 euro.

Er vanuit gaande dat de genoemde getallen in dit artikel juist zijn, betekent dit dat er dit jaar meer kilo's zijn gevangen, terwijl sommige vissers gestopt zijn? En dat dus de prijs meer dan verdubbeld is?