- advertentie -

Actie om forel terug te krijgen in Veerse Meer

Actie om forel terug te krijgen in Veerse Meer

OOST-SOUBURG - Ton de Jonge start een actie om de forel weer terug te krijgen in het Veerse Meer. Eerder deze week werd bekend dat Sportvisorganisatie Zuid-West Nederland stopt met zijn plan om forellen uit te zetten in het meer.

De sportvisorganisatie gooide de handdoek toen na vier jaar van overleg met verschillende overheden er nog steeds geen duidelijkheid was over wie het forellenproject gaat betalen.


Ton de Jonge wil, samen met een aantal anderen, proberen de ontbrekende 75.000 euro bij elkaar te krijgen.

laatste keer aangepast:
za 07-07-2012, 14:37


delen:

Reacties

Ik hoop dat men van dit fantastische meer terug het bekende forellenmeer van Europa kan maken. Zodat vele families hier terug zullen keren om te kunnen genieten van het vissen, maar ook van de gezellige dorpen die je door het vissen hier ontdekt. Zelf ben ik als kleine jongen met mijn vader bijna elk weekend vanuit Belgie naar hiertoe gereden om onze hobby op een unieke plaats te kunnen uitoefenen, en hebben dan ook zeer mooie momenten aan het water kunnen beleven.totdat de forel uitzetting stopte in 2004. Nu ik wat ouder ben blijf ik nog altijd, samen met mijn vriendin terugkeren naar het Veerse meer en zijn omringende dorpjes,helaas niet meer om te vissen.maar om de sfeer er terug op te snuiven. Hopelijk zal men het project terug financieren, zodat ook ik,als vele anderen,later met mijn zoon zal kunnen beleven wat ik hier heb mogen ervaren. Mvg joris

Als het is om wat meer variatie en leven in het Veerse Meer te krijgen ben ik voor! Als het is bedoeld om die arme vissen een haak in hun bek te slaan, vervolgens aan een lijntje door het water te sleuren, dan omhoog te hijsen en het arme dier spartelend van angst en pijn de haak uit hun bek, lip, of oog te wurmen, met de vis op de foto te gaan en dan misschien terug te gooien, dan ben ik tegen! Wat is het toch een bizarre hobby, dat "sport"vissen. Het is totale onzin dat vissen geen pijn zouden voelen, zij kunnen alleen niet schreeuwen. Vissers willen altijd elkaar en zichzelf en liefst ook critici dat wijsmaken, maar het tegendeel is waar. Vissen zijn uiterst gevoelige dieren die onder andere reageren op stromingen, aanwezigheid van voedsel en andere dieren. Wanneer vissen zou horen schreeuwen zou je vergaan door de erbarmelijke kreten. Maar vissen kunnen niet schreeuwen.

Zo lang de sluis sluit aan de Katse kant, is elke uitzetting nutteloos. De vis zal gelijk weer weg trekken.