- advertentie -

Verhuizing ISK naar ABS voorlopig van de baan

Verhuizing ISK naar ABS voorlopig van de baan

MIDDELBURG - De verhuizing van de Internationale Schakelklas (ISK) naar de Algemene Basisschool (ABS) in Middelburg gaat voorlopig niet door. Dat hebben burgemeester en wethouders van Middelburg besloten.


De gemeente wilde de buitenlandse jongeren voor hun lessen komend schooljaar huisvesten in hetzelfde gebouw als de basisschool en de kinderopvang aan het Molenwater. Maar nu wil het gemeentebestuur eerst laten onderzoeken of er goede reden is voor de gevoelens van onveiligheid die leven bij onder meer de ouders van de basisscholieren.

Bezwaarschriften
De ouders, medezeggenschapsraad, de schoolleiding en kinderopvang hadden die angst over de komst van de pubers van het zogeheten ISK-project geuit in een aantal bezwaarschriften. Externe deskundigen gaan nu de gemeente advies geven in de omstreden kwestie.

De huisvesting van het ISK-project wordt opgeschort tot uiterlijk 1 augustus 2013. De leerlingen van het ISK-project blijven zolang hun onderwijs volgen op het voormalige AZC-terrein in Middelburg.

laatste keer aangepast:
vr 06-07-2012, 14:08


regio:
Walcheren
delen:

Reacties

We leven toch in een gekke wereld? Ik ben eigelijk wel heel erg benieuwd wie nu de bedenkers zijn van zulke plannen. En van welke planet zij komen. En de hamvraag, hebben ze zelf kinderen op de ABS zitten? En hoe ze er zelf over zouden denken als dit wel zo zou zijn.