- advertentie -

Zeeuwse handlijnvissers krijgen duurzaam keurmerk

Zeeuwse handlijnvissers krijgen duurzaam keurmerk

OOST-SOUBURG - De Vereniging van Beroepsmatige Handlijnvissers heeft het internationale MSC-keurmerk gekregen dat aangeeft dat er duurzaam wordt gevist.


De 21 leden van de Vereniging gaan zo'n negentig dagen per jaar het water op voor zeebaars. Ze werken zonder grote netten, dus de bijvangst is nihil. Hun geduldige manier van vissen is daardoor beloond met een duurzaamheidscertificaat.


IJmuiden
De baars, afkomstig van de Middelandse Zee, zwemt graag rond wrakken op verschillende plekken in de Noordzee. Na de vangst gaat de vis via de veiling in IJmuiden naar verschillende visverkooppunten in het land gaat.

laatste keer aangepast:
za 07-07-2012, 14:37


delen:
Zeebaarsvisserij

Reacties

Het was een wilde vaartocht, maar o wat hebben we genoten... Het is inderdaad een hele mooie boot, vaart lekker en ligt stabiel op het water, maar met golven van meer dan 1.5 meter blijft het toch beoorlijk deinen hoor, hihi.

Als je dit kan doen op zo'n knappe boot. Wauw.

Ik eet zelf geen dieren, maar deze vorm van vissen is ongelooflijk veel beter dan die verschrikkelijke gigantische trawlers die veel te veel vis weghalen en de zeebodem compleet verwoesten. Alle leven in zee wordt door hen vernietigd. Dus lof voor methodes die echt duurzaam zijn. Het moet dan ook wel echt zijn, want tegenwoordig wordt vanuit marketingoogpunt al snel iets door een branche zelf duurzaam genoemd, want "dan is de kritische en bewuste consument ook weer tevreden gesteld". Maar voor eerlijke initiatieven alle lof!

Dit is de puurste vorm van echt vissen, dit zou wereldwijd een fenomeen moeten worden, en al die massa vernietigingstrawlers zouden moeten worden omgebouwd tot bierblikjes. Iedereen met een hengel aan de slag. Wil je vis eten, vang het zelf. Enne met zoveel nieuwe bierblikjes, ik neem er nog een, proost! En jongens, goeie vangst hè. Het is jullie gegund.