- advertentie -

Danny Blind assistent-bondscoach

Danny Blind assistent-bondscoach

ZEIST - Danny Blind (50) uit Oost-Souburg is door de KNVB benoemd tot assistent-bondscoach. Hij zal aan de zijde van Louis van Gaal, die de opgestapte Bert van Marwijk opvolgt, het Nederlands elftal gaan begeleiden naar het WK in Brazilië in 2014.

De oud-verdediger was net als Van Gaal trainer en technisch-directeur bij Ajax. Het tweetal werd eerder genoemd om de leiding bij de Amsterdamse club over te nemen. Ajax-icoon Johan Cruijff wist daar via de rechter een stokje voor te steken. Daarna vertrok Blind bij de Amsterdammers waar hij sinds 1986 actief was.


Samenwerking

Blind en Van Gaal kennen elkaar al jaren en hebben al vaker samengewerkt. Zo maakte Blind als speler deel uit van het Ajax-elftal dat in 1995 de Champions League-finale won van AC Milan. Van Gaal was toen de coach.


Presentatie

Blind en Van Gaal hebben een contract getekend voor twee jaar. Wie nog meer deel uitmaakt van de technische staf is nog niet bekend. De KNVB meldt dat de nieuwe staf pas op 10 augustus officieel wordt gepresenteerd. Dan zullen alle betrokkenen een persconferentie geven.

laatste keer aangepast:
za 07-07-2012, 14:37


delen:

Reacties

De keuze van Van Gaal lijkt me op dit moment een van de weinige serieuze opties dit moment. In de omhooggevallen Blind heb ik minder vertrouwen. Over arrogant gesproken.

Danny Blind is tot daar aan toe, maar dat ze gekozen hebben voor die arrogant van een Van Gaal snap ik echt niet. Die is al eerder bondscoach geweest en is het hem toen ook niet gelukt zou het dan nu wel lukken ik denkt echt niet. Ze hadden beter eens aan Foppe de Haan kunnen denken en vragen. Misschien als hij het had gedaan, hadden we meer kans gehad. Want hij heeft met Jong Oranje meer behaald dan het Nederlands elftal boven de 18.

gelukkig hoef je geen verstand van voetbal te hebben om assistent te zijn toch?

Daar ben je lekker mee met het duo list en bedrog,
Zullen veel spelers bedanken voor het nederlands elftal . hebben geen zin meer in het lompe gebrul van, Von Gaal
We gaan een magere tijd te gemoet met het nederlands elftal . Maar ja het stelde toch al niet voor .

Komen langs 'achter' binnen. Daar heb je een naam voor...

Daar zijn we blij mee.....=> DUS NIET !!!!

Enge meeloper...gaan ze veel spijt van krijgen bij de knvb

DAAR ZIT JE OP TE WACHTEN......=> ECHT NIET !!!!
ENGE MAN...
PRAAT MET ALLE WINDEN MEE.....=> SLAPPE HAP !!!!!

Hoi, wat Danny betreft ok, maar Van Gaal? Waardeloze kerel, komt niets van.

Nou dan is "scholletje" ook voorlopig weer onder de pannen.

Onder de pannen. Beter in de pan. Lol.

Dit wordt echt lachen, maar niet heus!