- advertentie -

Vierdaagse jubileum in Arnemuidse dracht

Vierdaagse jubileum in Arnemuidse dracht

AAGTEKERKE - Finie Groenewoud uit Aagtekerke gaat volgende week de laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse in klederdracht lopen. Ze zal de 40 kilometer als Arnemuidse boerin afleggen.

Ze doet dit om een bijzonder tintje te geven aan haar twintigste Vierdaagse. Een eerder poging, 5 jaar geleden, strandde vanwege de regen. Nu wil Groenewoud alsnog een keer de laatste etappe in klederdracht uitlopen.
laatste keer aangepast:
vr 13-07-2012, 08:56


regio:
Walcheren
delen:
4daagseklederdracht

Reacties

Wauw, wat en leuk filmpje. Tot aanstaande dinsdag op de Vierdaagse route van 2012.

Vele groetjes van "The golden 4 Daagse girl" Marian/Blanche haha.

Je ziet er heweldig uut! Noe nog wachte op 't zunnetje! Vee wandelplezier en zet um op Zêêuwse boerinne!!!

Ook onze kleding klopt niet precies, het idee alleen al geeft veel enthousiasme. Wij hebben ondanks dat ook altijd veel succes. Wij proberen ook de puntjes op de ï te zetten, maar dat lukt niet altijd en vooral als het echte oude kleding is past het niet bij iedereen even goed en er in dansen zonder dat er iets loskomt is ook een kunst. Wens haar veel succes, laat maar zien dat je een Zeeuwse bent. Hopelijk mag je de 4-daagse uitlopen zodat je het kostuum kan tonen, beetje reclame mag. Al een paar keer echte klederdracht gezien met carnaval, dat vond ik veel erger.

Gaaf!!! Hartstikke leuk!! In 2004 (of 2005?) heb ik mijzelf ook in de klederdracht gehesen en ik zal je zeggen: het zat heel erg lekker!!! Zet 'm op meid!! Kokkok, erremuuh!!! Groetjes uit Souburg, Ine

Kijk ik nog eens goed, zie ik achterkant wel een beuk, dus ik denk dat de voorkant niet goed gesteven is. Uiteraard gaat het ook om het idee, en dat is leuk. wie weet zien we je over de finish stappen op tv.

De klederdracht klopt niet. Dat is jammer, het zou leuk zijn als er klompen bij waren, maar dat is denk ik niet te doen. Dit lijkt me een mix van Walchers met Arnemuidse dracht. Ook horen de krullen iets hoger, maar wat geeft het. Ik hoop dat je het gaat uit lopen, lijkt me leuk.. Kijk voordien nog even de doek en beuk na... want als je zoiets doet, is het prachtig om compleet te zijn, eventueel met omslagdoek erbij. Succes!

Veel last van de regen? Keurig in wandelbroeken- en jassen geeft minder vermaak. Een verkleedpartij maakt de prestatie niet minder.

Vierdaagse moet geen verkleedpartij worden, hoewel ik het leuk vind dat ze in dracht gaat,wordt het elk jaar steeds gekker en dat is jammer