- advertentie -

Ambulances in Reimerswaal het vaakst te laat

Ambulances in Reimerswaal het vaakst te laat

OOST-SOUBURG - Reimerswaal en Noord-Beveland staan in de landelijke top tien wat betreft het te laat komen van ambulances. In Reimerswaal doet de ziekenauto er in 40 procent van de gevallen te lang over. Dat blijkt uit een analyse van de aanrijtijden van 1,3 miljoen ambulanceritten in 2010 en 2011 door RTL Nieuws.

Ook Noord- Beveland scoort slecht: hier komen de ambulances in 32 procent van de ritten te laat. Goes doet het het best in Zeeland en staat op plek 103 in de lijst.


Kwartier

Ambulances moeten bij levensbedreigende situaties binnen een kwartier ter plekke zijn. Afgesproken is dat ambulances in 95 procent van de gevallen binnen die norm blijven. In 77 procent van de gemeenten halen de ambulance-diensten die norm niet, blijkt niet.


Niet veranderen

De ambulancezorg in Zeeland moet blijven zoals die is. Als een post zou worden verplaatst om bijvoorbeeld binnen vijftien minuten op Noord-Beveland te kunnen zijn, creeër je op een andere plek met meer inwoners een probleem. Dat zegt Hans Simons, directeur Ambulancezorg NL en oud-directeur van de ziekenhuizen in Goes en Vlissingen.

Simons reageert daarmee op onderzoek van RTL Nieuws waaruit blijkt dat veel ambulances in Zeeland niet binnen de wettelijk vastgestelde vijftien minuten op de plek van bestemming kunnen zijn. Volgens Simons is het inherent aan een regio als Zeeland met relatief lange afstanden en weinig inwoners dat niet overal de ambulance op tijd kan zijn.

Ook zou een extra post geen oplossing zijn volgens hem. "Daar is gewoon niet voldoende werk voor en dat kost te veel geld. "

Ranglijst Zeeuwse gemeentes (op totaal van 415 gemeentes in Nederland)


103 Goes

122 Middelburg

191 Vlissingen

219 Kapelle

228 Terneuzen

242 Hulst

323 Tholen

349 Borsele

360 Schouwen-Duiveland

368 Veere

374 Sluis

408 Noord-Beveland

410 Reimerswaal


laatste keer aangepast:
ma 16-07-2012, 12:21


delen:
luister fragment: 

Simons: ambulancezorg zeeland niet veranderen

Ambulances in Reimerswaal het vaakst te laat
ambulance_663A2ECBB200417AC12579A0004FD620_1
Javascript is required to view this map.

Reacties

Omdat er nu eenmaal minder mensen in Zeeland wonen en de afstanden wat groter zijn moeten er maar doden vallen? Dat kan natuurlijk niet. Met dit soort zaken moet het gewoon goed geregeld zijn en kun je niet zeggen: "Het is te duur, dus dan komen we maar te laat", Inderdaad moet er gewoon deskundige hulp snel ter plaatse komen. Wanneer dat desnoods een deskundige is in een gewone personenauto en dat later zo nodig de ambulance komt dan moet dat maar. De Zorg is geen Markt, zo zei de SP al jaren geleden. En zij hebben gelijk.

Er moeten meer ambulanceposten komen, beter verdeeld over de provincie. Mogelijk minder geavanceerd, maar goed toegerust alleen voor eerste hulp. Het snel aanwezig zijn van een deskundig iemand redt meer levens dan het later aanwezig zijn van zeer geavanceerde zaken. Het ambulancevervoer van zieken en dergelijken moet gewoon gescheiden zijn van noodoproepen. Gewoon kijken wat in andere landen om ons heen gedaan wordt, buiten de grote steden. En zeurders zoals de heer Simons moeten verdwijnen uit alle zorgactiviteiten, de ramp van de ziekenhuizen in Zeeland is al erg genoeg.

Probeer nu niemand wijs te maken dat conservatieve bestuurders tegen een optimale zorg- en hulpverlening zijn.

In Zeeuws-Vlaanderen is het prima geregeld. Daar hebben ze een soort van tussenstation en dat werkt prima. Misschien een idee voor zakkenvuller Simons.(zetten ze die vent nou nooit op een zijspoor)!

Het is niet dat enkel de ambulances die te laat komen!!! Heel Reimerswaal komt met alle voorzieningen te laat het is een kern die alle sociale/culturele voorzieningen de nek omdraait! Als ze zo doorgaan is het een kern waar je niet wilt wonen!!!!

Tja niet gek dat ze in reimerwaal te laat zijn.... vooral Kruiningen als je belt met een kindje wat aan het stikken is en blauw aanloopt en niet meer aanspreekbaar is. Dan moet je eerst ruim 5 minuten vragen beantwoorden, en tegen de tijd dat je die beantwoord hebt, en je kindje net weer een beetje bij komt , zeggen ze bel de HAP in Goes maar. Nou dit had ook een gevalletje te laat komen zijn, binnen een kwartier als je al ruim 5minuten vragen moet beantwoorden heb je nog hooguit 10 minuten om in Kruiningen te komen!

Dankzij de sinds kort opgerichte amulancepost in de Nishoek zal dit probleem snel voor een groot gedeelte opgelost zijn, en ja Goes scoort het best hoe zou dat nu komen, en Willem B auto`s (doen alleen besteld vervoer) rijden al een tijdje hoor wel bij de les blijven hè

Er is wel een oplossing, Het patiëntenvervoer, ik bedoel hiermee niet levensbedreigende situaties, uitbesteden aan particuliere ambulancediensten. Hierdoor worden de spoedambulances minder belast.

Tja, alles schijnt in Reimerswaal al jaren stil te staan. Conservatief bestuurde gemeente die er alles aan doet om vernieuwingen en veranderingen tegen te houden!