- advertentie -

Amsterdam onderzoekt samenwerking basisschool Kats

Amsterdam onderzoekt samenwerking basisschool Kats

OOST- SOUBURG - De gemeente Amsterdam gaat de mogelijkheden voor samenwerking met de basisschool in Kats onderzoeken. Wethouder Lodewijk Asscher is positief over de plannen om kinderen uit de hoofdstad met een leerachterstand in Zeeland naar school te laten gaan.


In Kats leeft het plan om kinderen uit Amsterdam te halen en ze in het dorp naar de Prinses Margrietschool te laten gaan. Door een tekort aan leerlingen dreigt de school de deuren te moeten sluiten. Als de plannen doorgaan kan de basisschool open blijven.

Aandacht

De kinderen zouden bij gastgezinnen in het dorp terecht kunnen. In de kleinere klassen in "het lieflijke Kats" krijgen zij volgens Asscher de aandacht die ze nodig hebben. De school in Kats kan op zijn beurt gebruik maken van de kennis en kunde van Amsterdamse onderwijsambtenaren.

Idealisme

Het plan is een initiatief van Jan Schuurman Hess, een van de inwoners van Kats.Hij maakt een voettocht door Nederland en deed daarbij ook Amsterdam aan. Asscher was toen naar eigen zeggen "getroffen door het idealisme" van Schuurman Hess.

laatste keer aangepast:
wo 18-07-2012, 19:39


regio:
Bevelanden
delen:
luister fragment: 

Lodewijk Asscher over plan voor school Kats

De Prinses Margrietschool in Kats
Basisschool Kats

Reacties

Haha... 1 april!

Prima plan, haal alle kinderen met leerachterstand naar Zeeland. Plus ouders, extra begeleiding, onderwijzers, ondersteuning voor jeugdzorg enz. Bevolkingsgroei, banen en de huizenmarkt komen in beweging en er is altijd wat te beleven! Let wel op dat ook de budgetten meegroeien van o.a. jeugdzorg en onderwijs. Dat voorkomt problemen op de begroting volgend jaar.

Zeer mooi idee, alles beter dan de school hier op het dorp te sluiten. Weet iemand van wie dit idee is, ik wil alleen een vraag stellen over de daadwerkelijke uitvoering. Komt het plan ook tot uitvoering? Wellicht kan hiermee ervaring worden opgedaan om dit in meerdere plaatsen te gaan doen.

Leuk voor die ouders, zien ze hun jonge kinderen alleen maar in het weekend - of komen ze ook in Zeeland wonen? (Geloof ik niets van) Wie verzorgt en vangt de kinderen op na schooltijd in Zeeland?

Waarom meteen zo negatief, kanttekeningen maken om het idee meer realistischer te maken? Perfect!

Dit verhaal is net zo uit de duim gezogen, als ... Te onwaarschijnlijk voor woorden, verzonnen door dhr S.H. Immers deze heeft vaker blijk gegeven over weinig realiteitszin te beschikken.