- advertentie -

Scheldekat trekt zich het lot aan van zwerfkatten

Scheldekat trekt zich het lot aan van zwerfkatten

VLISSINGEN - De stichting Scheldekat in Vlissingen wil het aantal zwerfkatten in de stad tegengaan. Nog steeds laten veel eigenaren hun katten niet castreren of steriliseren. Het gevolg is ongewenste nestjes kittens, die zomaar ergens gedumpt worden.


De stichting zoekt op dit moment plek voor meer dan tien kittens die achter zijn gelaten zonder verzorging. De jonge katjes zijn inge├źnt en ontwormd. De nieuwe eigenaar moet wel de katten laten castreren of steriliseren.

Succes
Al zestien jaar vangt Scheldekat zwerfkatten op. In de binnenstad van Vlissingen is de zwerfkatpopulatie al met succes in aantal teruggebracht. De stichting vangt de dieren zoveel mogelijk op, socialiseert ze en zoekt daarna een geschikt tehuis.

laatste keer aangepast:
wo 18-07-2012, 19:38


regio:
Walcheren
delen:
Stichting Scheldekat

Reacties

Mijn poes moet gesteriliseerd worden. Ben op zoek naar een goedkope dierenarts. Wie weet er één?

Dus als mensen arm zijn en eenzaam is het goed om een poes te nemen, deze niet te laten steriliseren en de kittens te dumpen? Dat is een belediging van alle mensen die van een minimuminkomen moeten rondkomen en wèl hun poes laten steriliseren en goed verzorgen! Een kat kost minimaal 35 euro per maand. Als iemand dat er niet voor over heeft, moet hij er niet aan beginnen. Wanneer men van dieren houdt en eenzaam is, kan men als vrijwilliger in het asiel gaan werken. Dan is men minder eenzaam door contact met andere medewerkers, kan knuffelen met dieren en nog wat nuttigs doen.

Deze kittens zoeken nog steeds een huisje! De insteek van het nieuwsitem (wat dus eigenlijk helemaal niet naar voren is gekomen) is dat deze drie leuke, gezonde en goed gesocialiseerde kittens nog een permanent huisje zoeken. Juist door dat er zoveel "gratis-neem maar mee'' advertenties zijn krijgen deze kittens geen kans meer omdat er wel geld voor gevraagd wordt (entingen, chip, ontworming, ontvlooiing moeten ook bekostigd worden. Naarmate ze ouder worden, worden ze ook minder aantrekkelijk voor mensen die een kitten zoeken. Ze zijn nu 14 weken en dus helemaal klaar om geplaatst te worden, wie wilt hen een goed huisje bieden? Een vriendelijke poezengroet, Het pleeggezin vn deze drie donderstralen! Telnr gastgezin: 0614637387 Telnr hoofdkantoor 0118-412325 info@scheldekat.nl

Je kunt zeggen, als je weinig geld hebt of een uitkering, neem dan geen huisdieren. Maar er komt meer bij kijken, dat mensen dieren nemen, vanwege eenzaameid. Door weing geld (armoede wat al heel lang speelt) kun je vaak niet deelnemen aan sociale bezigheden, daarbij komt vaak ook dat sommige discrimineren, doodat je in armoede leeft en wordt je niet bij de samenleving betrokken. Dus zo zie je dat alles een achterliggende reden kan bevatten. Dan zeg ik, denk eerst goed na waarom mensen dingen doen. Uiteraard heb je ook slechte dierenvrienden tussen zitten, die een dier beu zijn. Maar ben je eenzaam, ben e snel geneigd een dier aan te schaffen, zonder over de consequenties na te denken.

De fout ligt ook bij internet, dus via Marktplaats en dergelijke. Mensen zien daar staan: "Gratis poesjes". Dat zorgt dan voor impulsieve beslissingen, want iets wat gratis is willen mensen al snel hebben. En kinderen kunnen net zo lang zeuren tot mama of papa toegeeft. Wanneer mensen in een asiel een dier halen kost dat ongeveer 75 of 80 euro. Maar daar zit dan alles bij inbegrepen, dus inenting, ontvlooien, ontwormen, chippen, castratie/sterilisatie enz. Het zogenaamde "gratis" van internet kost dus oneindig veel meer wanneer je de benodigde dingen zelf allemaal moet betalen. Een dier uit een asiel is dus juist heel goedkoop. Mensen denk alstublieft goed na wanneer u een dier wilt nemen. Als u er goed over nagedacht heeft en alle consequenties overziet en u bent echt overtuigd, dan is het heel fijn en mooi om dieren te hebben. Als u er goed voor zorgt heeft u er veel plezier van en krijgt u er heel veel voor terug.

'Mensen' die dat flikken zouden geregistreerd moeten worden dat ze nooit geen dieren meer mogen houden, want verantwoordelijkheidsgevoel is hen duidelijk vreemd. Sociaal gestoord gedrag zou ik het eerder nog noemen. En dan te denken dat dit soort 'mensen' dan ook nog gewoon kinderen zou moeten mogen krijgen? Ze kunnen nog niet eens voor een kat zorgen dus gelijk landelijk en internationaal registreren graag. En stop ze maar in een asodorp voor heropvoeding, want dergelijk sociaal en geestelijk ontspoorden horen niet vrij rond te lopen in onze maatschappij.

Tuurlijk spreek je het niet goed, maar ben je God of zo en weet je van iedereen de achtergronden? Misschien speelt er wel eenzaamheid, of armoede en juist door armoede en eenzaamheid doen de meesten het. De rest van de mensen zouden idd (met geld) na moeten denken er ze een dier nemen!

Dat is nou de ellende van de meesten (niet allemaal hoor). Graag een poesje/ katje willen hebben, maar niet laten helpen, omdat dat teveel kost. Dan vraag ik mij af, wat kost een poesje/ katje dan, daar hebben mensen dan wel geld voor.  DAT begrijp ik niet! 1 keer betalen, en je bent vrij van kittens. Die beestjes kunnen er totaal niets aan doen, dat ze op de wereld worden gezet.