- advertentie -

Auto's verdwijnen van Havenplein Zierikzee

Auto's verdwijnen van Havenplein Zierikzee

ZIERIKZEE - Het Havenplein van Zierikzee is vanaf volgend jaar maart autovrij. De gemeente Schouwen-Duiveland begint vanaf 22 oktober met de verbouwing van het plein.


Gemeente en ondernemers uit het centrum zijn het eens geworden over hoe het plein eruit komt te zien. Alle parkeerplekken verdwijnen en de horeca krijgt vaste terrasplaatsen. Ook wordt het Havenplein geëgaliseerd. Er komen beweegbare verkeerspalen om bevoorrading toe te laten.


Kwaliteitsverbetering
De verbouwing van het plein is de start van een volgens de gemeente 'kwaliteitsverbetering' van Zierikzee. Na het plein zijn onder andere het Havenpark en 't Sas aan de beurt.

laatste keer aangepast:
do 19-07-2012, 07:51


delen:
luister fragment: 

Havenplein Zierikzee volgend jaar maart autovrij

Interview wethouder Wim Stouten over het nieuwe Havenplein

Javascript is required to view this map.

Reacties

Mensen moeten eens niet zo zeuren. Het liefst zouden zij met hun auto de winkel in rijden. Het kan geen kwaad hoor om een stukje te lopen. Dat is voor iedereen gezond. En het blijkt in alle grote en middelgrote plaatsen ook dat wanneer de auto's uit het centrum geweerd worden het veel prettiger voor de mensen wordt om te winkelen, prettiger voor de bewoners door minder verkeer, en beter voor de winkeliers omdat de omzet toeneemt. Uiteindelijk kan iedereen dus blij zijn.

Deze beslissing zal zeer zeker niet ten goede komen aan de omzet van de Zierikzeese ondernemers. Een parkeerplekje vinden is nu al erg lastig, of je moet het leuk vinden om een enorm eind te lopen/sjouwen met je boodschappen. Dit is weer zo'n geweldig vreemd besluit van de gemeente Schouwen-Duiveland. Bravo.

Weer een serieuze reden om elders te shoppen.

Voor inkopen ga je naar andere kernen waar je wel met je auto bij de winkel kan komen. Zo voorkom je onnodig sjouwen met je spullen. Bedankt zierikzee, jaag iedereen maar de stad uit.

Het plan klinkt goed. Geparkeerde auto's in een mooi plaatsje verpesten een hoop, dus goed om die te weren. En als de situatie op het pad dat Peter beschrijft inderdaad zo erg is dan kan de gemeente daar ook gelijk iets aan doen.

Dus het worden alleen nog eettenten op het Havenplein. En hoe zit het met de mensen die de kerk bezoeken?

Ze kunnen beter het voetpad eens een keer schoon maken in het verlengde van de Poststraat en kerkhof. Er lopen daar heel veel toeristen. Het is een schande voor Zierikzee. Maar ja dat kost geld en het Havenplein brengt straks geld op. De bankjes kan je niet op zitten van de vogelstront en de groene aanslag. En de hondenstront is helemaal droevig, het is recht tegenover het politiebureau, maar er vallen daar geen bekeuringen. Elke halve meter ligt er wel een drol van een hond, de baasjes ruimen het niet op en als je de mensen erop aanspreekt moet je nog uit kijken dat je geen knal voor je kop krijgt.