- advertentie -

Hoogerland: "het was onmenselijk zwaar"

Hoogerland: "het was onmenselijk zwaar"

LANGEWEEGJE - Wielrenner Johnny Hoogerland uit Langeweegje heeft zich woensdag in de Tour de France laten zien in de bergetappe van Pau naar Luchon. Hoogerland maakte deel uit van een kopgroep van 38 renners die voor de eerste beklimming van de dag uit het peloton wegreed.


Op de tweede klim van de dag, de Col du Tourmalet, moest Hoogerland lossen uit de kopgroep. Hij kwam uiteindelijk als 40e over de streep op bijna 12 minuten van etappewinnaar Thomas Voeckler. Hoogerland sprak na de finish over een onmenselijk zware etappe. Er stonden vier beklimmingen op het programma en de temperatuur liep op tot ruim boven de 30 graden.

Etappezege

Dinsdag op de rustdag gaf Hoogerland nog aan vol voor een etappezege te gaan en zich te willen laten zien in de Pyreneeën. Donderdag mag de renner uit Langeweegje weer aan de bak. Dan staan er vijf beklimmingen op het programma en is de aankomst bergop.

laatste keer aangepast:
do 19-07-2012, 11:05


regio:
Bevelanden
delen:

Reacties

Hoogerland moet eens minder ouwehoeren en meer fietsen. Daar heeft hij voor gekozen. Anders gaat hij maar op kantoor zitten. Neem een voorbeeld aan Jurgen van den Broeck, onze zuiderbuur. Die doet het toch maar. Nederland heeft geen mannelijke renners met visie, geen talent genoeg of durf.

De beste stuurlui staan weer langs de kant. Weleens op een fiets gezeten, ja en ook al eens geklommen. Hij heeft het geprobeerd en als het dan niet lukt, volgend keer wel. Kom op Johnny probeer het, je kan het.