- advertentie -

Koewacht ouder dan gedacht

Koewacht ouder dan gedacht

KOEWACHT - Koewacht is ouder dan gedacht. Archeologen hebben stukken vuursteen gevonden waaruit blijkt dat er al zevenduizend jaar geleden en mogelijk zelfs al bijna elfduizend jaar terug mensen leefden.


Sinds 2002 wordt aan de Emmabaan in Koewacht gezocht naar sporen die meer kunnen vertellen over de geschiedenis. Archeologen vonden stukken steen die mensen bij het villen van dieren en het doorboren van huiden gebruikten.

Vermoedelijk was Koewacht door de hoge ligging in het landschap een aantrekkelijk gebied, dat in natte periodes droog bleef staan.

bron foto: www.koew8.nl

laatste keer aangepast:
ma 23-07-2012, 12:03


delen:
luister fragment: 

Archeoloog Robert van Dierendonck

Reacties

Heel mooi dat Omroep Zeeland aandacht besteedt aan deze opmerkelijke vondsten uit het stenen tijdperk in Koewacht. Meer hierover is te lezen en te zien op de website www.koew8.nl Jammer is het wel dat ongevraagd bovenstaande foto van deze website is gehaald en gebruikt. Een bronvermelding zou wel op zijn plaats zijn.

Prima gedaan. Door deze aanpassing kan iedereen die geïnteresseerd is meer lezen en zien over de vuursteenvondsten te Koewacht. Bedankt voor de bronvermelding.

Niet zo verwonderlijk toch? Koewacht ligt op de zandrug vanaf Nieuwnamen (De Kauter) to aan Aardenburg (Rodenbach). Jo Everaert terneuzen