- advertentie -

Karel de Kreeft geveild voor 15.600 euro

Karel de Kreeft geveild voor 15.600 euro

ZONNEMAIRE - Reuzenkreeft Karel heeft donderdag op een veiling 15.600 euro opgebracht. Henk Jumelet uit Bruinisse, die een paar weken geleden zelf de kreeft ving, heeft het hoogste bod uitgebracht.

Hij mag mee met de helikopter om de kreeft terug te zetten in de Oosterschelde. De 15.600 euro is bestemd voor het goede doel, het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam.

Karel is waarschijnlijk de zwaarste kreeft die ooit in Nederland is gevangen. Hij is 4,9 kilo. Gemiddeld weegt een kreeft in de handel 750 gram tot anderhalve kilo. Karel de Kreeft heeft een paar weken in een aquarium gelegen nadat hij werd gevangen.

laatste keer aangepast:
vr 20-07-2012, 09:01


delen:
luister fragment: 

Kreeft Karel geveild voor goede doel en teruggezet in Oosterschelde

Kreeft_terugzetten
Javascript is required to view this map.

Reacties

Wat een gezeur op een nieuwsbericht dat ik alleen maar als zeer positief ervaar. Ruim € 15.000,- voor een zeer nobel goed doel. Volgens mij zijn er heel veel verbitterde en jaloerse mensen hier in Zeeland, altijd maar zeuren over andermans geld. En vanavond gaat er weer een lekker biefstukje in de pan hoor.

Meer dan 50 bieders hebben dat bedrag (15.600 euro) gezamenlijk opgebracht, en niet alleen meneer Jumelet die wel het laatste bod deed en zodoende mee de lucht in mocht..

Als mensen geen kreeft zouden kopen, hebben ze nog veel meer geld om aan goede doelen te geven. Of helemaal geen dieren eten. Dat is gezonder, veel diervriendelijker en nog goedkoper ook. Het heeft dus een heleboel voordelen.

Wat wordt er toch een onzin uitgekraamd. Stichting Vrienden van het Sophia is de fondsenwervende instelling van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Deze stichting financiert onder andere met hulp van donateurs wetenschappelijk onderzoek gericht op het verbeteren van behandelmethoden. Daarnaast ondersteunt de Stichting projecten die erop gericht zijn om het verblijf van patiënten en hun ouders in het Sophia zo aangenaam mogelijk te maken. Degene die meent dat kreeftenhandelaren dit magische bedrag hebben gedoneerd. slaan ook de plank mis. Jap rap en zijn maten waren in Zonnemaire aanwezig, inclusief tieners met een inbreng van vijf euro tegelijk. Allen boden mee om dit magische bedrag te bereiken. Probeer een kip maar eens voor die prijs te verkopen.

Een paar weken geleden moord en brand gillen voor vermiste/gestolen fuiken en nu voor een bedrag van €15.600 je eigen kreeft kopen? Ach je moet maar geld over hebben om de kranten en tv te halen. Hoe kan je dat ook noemen (mediageil). Overigens vind ik het fijn dat het Sophia geld krijgt hoor! Ik misgun het ze zeker niet, maar om het op deze manier te doen zet ik mijn vraagtekens bij.

Nog nooit van het Sophia Kinderziekenhuis gehoord?

Natuurlijk helemaal top zo veel geld voor Sophia maar zo slecht gaat het blijkbaar niet in de kreeftenhandel!

Misschien verdient de directeur nog niet genoeg ?

wat een onzin over die kreeft......

Kinderziekenhuis?