- advertentie -

BZW: dreigend faillissement drama voor regio

BZW: dreigend faillissement drama voor regio

OOST-SOUBURG - De Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) noemt het dreigende faillissement van postorderbedrijf Neckermann een drama. De oproep van de Consumentenbond om voorlopig niets bij Neckermann te bestellen, vindt de BZW ongepast.

De oproep van de Consumentenbond om voorzichtig te zijn met bestellingen en aanbetalingen bij Neckermann, vindt de BZW onverstandig. ,,Dat is nu net iets wat de werknemers niet kunnen gebruiken'', zegt Wies Saman van de BZW.


Surseance

Het Duitse moederbedrijf van Neckermann heeft uitstel van betaling aangevraagd en de situatie rondom de vestigingen in Terneuzen en Sint Jansteen is nog onduidelijk.

Ontslag
Wanneer de Zeeuwse vestigingen verdwijnen betekent dat voor ruim 400 werknemers ontslag.


Oproep

De BZW roept werknemers op om niet direct een nieuwe baan te zoeken, omdat het bedrijf dan in ieder geval failliet gaat.


Werkgelegenheid

Volgens hem moeten mensen die door een eventueel faillissement op straat komen te staan verder kijken dan de regio om ander werk te vinden.

Duidelijkheid
Ondertussen blijven de Neckermann-medewerkers doorwerken. Vakbond FNV Bondgenoten verwacht dat er de komende dagen duidelijkheid komt over de Zeeuws-Vlaamse vestigingen van Neckermann.

laatste keer aangepast:
vr 20-07-2012, 08:36


delen:

Reacties

Elk bedrijf wil winst. Daarom begin je een bedrijf. En voorlopig draait Neckermann gewoon door. Het feit dat er uitzendkrachten lopen wil zeggen dat er nog volop werk voor ze is.

wat een vreemde reactie, en dat is zachtje uitgedrukt, van de BZW. Wwe weten toch allemaal dat een consument pas op de laatste plaats komt als er geld terugbetaald moet worden bij een failliesement. Oftewel dat je naar je centjes kan fluiten in geval van een aanbetaling. En ook de reactie van de BZW voor wat betreft het solliciteren van het personeel; betaalt de BZW dan de rekeningen van de gezinnen van Neckermann? Vast niet!

Elk bedrijf is tegenwoordig overgeleverd aan investeringsmaatschappijen, net als in dit geval. Een ding willen deze oplichters. Winst. Daar moet dus de regering een stokje voor steken. Dit is een klap voor de economie. Niet alleen medewerkers, ook toeleveranciers, bakkers, tankstations, computerzaken, etcetera hebben hier last van. Mensen van Neckermann veel sterkte met de spanning.