- advertentie -

Speciale dakpannen voor beschermde mus

Speciale dakpannen voor beschermde mus

VLISSINGEN - De schuurtjes van de huizen aan de Piet Heinkade in Vlissingen krijgen speciale dakpannen waar mussen onder kunnen nestelen. Dat heeft woningcorporatie l'Escaut afgesproken met stichting Witte Mus.


De huizen zelf worden gerenoveerd, maar het werk werd stilgelegd omdat er mussen nestelen. Mussen zijn beschermde vogels. Zodra de mus is verhuisd naar de speciale dakpannen op de schuurtjes, kunnen de daken van de huizen alsnog worden opgeknapt.
laatste keer aangepast:
vr 20-07-2012, 12:14


regio:
Walcheren
delen:
Javascript is required to view this map.

Reacties

Mooi initiatief! Dit zou kenmerkend moeten zijn voor de manier waarop we in het algemeen met dieren om gaan. Als u zou weten hoe het er in die vreselijke massale vleesindustrie (bio-industrie) aan toe gaat, ook met het transport enzovoorts, dan zouden de meeste mensen nooit meer die goedkope PLOFKIP en dat kiloknallervlees uit de supermarkten meer eten.

Als er dakwerkzaamheden gaande zijn in straten waar huismussen leven zonder dat er maatregelen getroffen zijn voor de nesten, slaapplaatsen en schuilplaatsen, dan horen we dat heel graag van u. Na eigen onderzoek kunnen we dan tot afspraken en maatregelen komen met de betrokken woningbouwvereniging. Meer informatie hier over kunt u lezen op onderstaande URL: http://www.huismussenforum.nl/viewtopic.php?f=38&t=2997#p3180 Met vriendelijke groet, Liset Karman (voorzitter) Stichting Witte Mus huismus- & -biotoop bescherming

Een prima plan, dit (moeten) kunnen ze ook in de rode buurt doen. Dan ook het kattenbestand terug dringen, daar hebben de vogels wat aan.