- advertentie -

Geld voor onderzoek verbreding N59 op Goeree

Geld voor onderzoek verbreding N59 op Goeree

OOST-SOUBURG - De gemeente Schouwen-Duiveland stelt tienduizend euro beschikbaar voor onderzoek naar verbreding van de N59 tussen Bruinisse en Hellegatsplein. Het onderzoek moet de provincie Zuid-Holland en het Rijk ervan overtuigen dat verbreding van de weg economische voordeel kan opleveren.


Het onderzoek kost in totaal 40.000 euro. Zuid-Holland betaalt de helft. De provincie Zeeland en de gemeente Schouwen-Duiveland samen de andere twintig mille.

De N59 tussen Hellegatsplein en Oude Tonge zou een autosnelweg met twee keer twee rijstroken moeten worden, waar 120 kilometer gereden kan worden. Het wegvak Oude Tonge-Bruinisse zou twee keer een baan moeten krijgen, met inhaalstroken. Op Schouwen-Duiveland zou de bestaande, twee keer één rijstrook, blijven bestaan met gelijkvloerse kruisingen.


Foto: M.M.Minderhoud

laatste keer aangepast:
wo 25-07-2012, 18:22


delen:

Reacties

Prima plan, die weg is aan verbreding toe en de ruimte is aanwezig aangezien het vanaf dag 1 het plan was om hier een 4-baans weg te maken. Jammer dat de 4-baans niet Schouwen op komt, maar een groot deel van het verkeer gaat of komt vanaf Oude Tonge. Wellicht is 4-baans tot de Philipsdam een mooie oplossing.

Wat is dit voor belachelijk idee. Dit is geld uitgeven wat kant nog wal raakt. Als je iets aanpakt, pak het dan goed aan maar maak er onderweg geen flessenhals van. Maak een vierbaans naar Ouddorp en naar Renesse. Zeker verzonnen onder het nuttigen van te veel drank op?