- advertentie -

Rescue Vlissingen zoekt geld via nieuw systeem

Rescue Vlissingen zoekt geld via nieuw systeem

VLISSINGEN - Rescue Vlissingen gaat met een nieuw systeem geld proberen binnen te halen: met Microincasso. Mensen kunnen het evenement aan de Boulevard dan ondersteunen door het sturen van een sms naar het nummer 3669 met de tekst RV2, RV5 of RV10. Dat zijn codes voor bijdragen van 2, 5 en 10 euro.


Rescue krijgt subsidie van de gemeente en van andere financiers, maar het evenement wordt groter, stelt hogere eisen en kost meer. Toch wil Rescue Vlissingen het evenement gratis toegankelijk houden. Dat zegt volgens woordvoerder Maarten Janssens. Volgens hem is het minder dwingend om geld te vragen via sms dan om mensen aan de ingang aan te spreken voor geld.

Demonstraties

Rescue Vlissingen wordt om het jaar gehouden op 10 augustus. Er komen dan verschillende hulpverleningsdiensten in actie. Zo is er onder meer een vliegdemonstratie met een kustwachtvliegtuig te zien. Ook is er een vlootshow en een reddingsdemonstratie met behulp van een helikopter. In 2010 trok het evenement zo'n 75.000 mensen.

laatste keer aangepast:
do 26-07-2012, 13:35


regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

Maarten Janssens over geld voor Rescue

rescue

Reacties

Is het niet gewoon beter om een vrijwillige bijdrage van ongeveer €2,- te vragen bij de (ingangen) op de Boulevard. Ik denk dat dat meer opleverd dan de sms-actie.

Ik heb er weer zin in. Een van de mooiste evenementen van Zeeland! Leuke actie!

Lekker verder zoeken........

Het jammere hiervan is dat dit ALTIJD op vrijdag is. Veel Vlissingers moeten dan werken en kunnen ivm de vakanties van collega's geen vrij krijgen. Als Vlissinger heb ik deze dag nog nooit mee kunnen maken en met mij vele anderen. Toch leuk zo'n evenement zeker als je er niet naar toe kan.