- advertentie -

Hond dood na contact met blauwalg bij Ouwerkerk

Hond dood na contact met blauwalg bij Ouwerkerk

ZIERIKZEE - Hondenbezitters op Schouwen-Duiveland moeten hun huisdier niet laten zwemmen in plassen met stilstaand water. Daarvoor waarschuwt een dierenartsenpraktijk in Zierikzee. In de praktijk is afgelopen week een hond overleden die symptomen vertoonde van een besmetting met blauwalg. Het dier had gezwommen in een kreek bij Ouwerkerk.

De dierenartsenpraktijk adviseert hondenbezitters het zekere voor het onzekere te nemen en hun hond alleen in zee te laten zwemmen.

laatste keer aangepast:
ma 30-07-2012, 11:54


delen:
Hond dood na contact met blauwalg bij Ouwerkerk

Reacties

Tsja, heel erg natuurlijk. Toch is het na een aantal zeer warme dagen altijd een risico om je hond in stilstaand water te laten zwemmen.

Kan die ook nie meer op straat schijte! Hondebezitters, ik raad u allen aan om uw hond 2x per dag een rondje door de kreek van Ouwerkerk te laten doen. Scheelt een hoop ergernis.

Onze hond poept altijd netjes helemaal aan de rand in de bosjes, tis maar hoe je het hem leert, ligt niet aan de hond.

De beste stuurlui staan aan wal.

Mensen, het is niet bewezen dat deze hond ook daadwerkelijk aan de blauwalgen overleden is, er is geen sectie verricht. Veroordeel ook de eigenaren niet direct. Oplettendheid is overal geboden, het is niet anders dan met kleine kinderen! Dit geldt gewoon voor iedereen. Een ongeluk zit in een klein hoekje!

Heel triest voor deze hondeneigenaar, maar iedereen weet toch dat je na een aantal warme dagen je hond niet meer in stilstaand water kan laten zwemmen.

Horen er overal voor alles borden te komen staan dan? Het lijkt mij een stukje standaard kennis dat men weet dat stilstaand water nooit het meest geschikte zwemwater is. Persoonlijk vindt ik nog meer borden plaatsen waanzin, mensen klagen al over overheden en de besteding van het belastinggeld maar nu zouden er opeens overal controles en borden geplaatst moeten worden die de burgers aan het handje meevoeren. Meer kennis opdoen als mens zijnde zou al een hoop kunnen schelen in incidenten zoals deze.

Ik weet het niet Marco, maar wanneer men geen gevaar vermoedt voor de (hoog heilige) mens - die zwemt waarschijnlijk nooit in deze kreek - dan zet men geen bordje.Wanneer er een kind dood was, dan moest je eens zien hoe iedereen kwaad, woest en verontwaardigd was. Dieren hebben officieel namelijk dezelfde rechten als auto's, TV's en hockeysticks. Geen dus! Vandaar. Maar, neem nog een karbonaadje of een harinkje zou ik zo zeggen. Of ben je ook vegetariër of veganist? Anders heb je weinig recht van spreken want dan worden er, mede door jou heel veel dieren afgeslacht (letterlijk). Zeg nou zelf: wat is een varken of koe dan anders dan een hond? Recht op leven voor een dier alleen omdat de mens een bepaalde diersoort op wil vreten, maar met de ander gezellig wil gaan wandelen? Beetje raar of niet.

Wie z'n schuld is dit nou dan? Zover ik weet stond er geen bordje verboden te zwemmen (voor honden). Net als anderen een reactie geven over ouders dat hun kind niet goed opgevoed zijn door crimi gedrag, dan vind ik dat je geld moet vragen bij wie er met waterplassen te maken heeft, want die horen zo'n beetje elke dag het water te controleren, zo zie je maar weer wat er weer eerst moet gebeuren.