- advertentie -

Geen medaille Elisabeth Willeboordse op Spelen

Geen medaille Elisabeth Willeboordse op Spelen

LONDEN (ENG) - Judoka Elisabeth Willeboordse is er op de Olympische Spelen in de Engelse hoofdstad Londen niet in geslaagd een medaille te winnen. In de eerste herkansingsronde van de klasse tot 63 kilogram ging de uit Middelburg afkomstige Willeboordse onderuit tegen de Japanse Yoshie Ueno, de nummer één van de wereld.

Gedurende de partij tegen Ueno had Willeboordse de nummer één van de wereld vrijwel de hele vijf minuten lang het initiatief. Op het allerlaatste moment scoorde Ueno echter een yuko waardoor de Spelen voor Willeboordse erop zitten en ze zonder medaille naar huis moet. Daarmee eindigt ze als zevende. Vier jaar geleden won ze in Peking brons.


Passief

Willeboordse was tot de herkansing veroordeeld omdat ze de kwartfinale op ippon had verloren van de Chinese Lili Xu, die één plaats hoger op de wereldranglijst staat. Willeboordse begon de partij goed, maar kreeg na twee minuten een strafje voor passiviteit. Met nog een kleine minuut te gaan gooide Xu Willeboordse op haar rug en was de partij afgelopen.


Ippon

De 33-jarige Zeeuwse had in de eerste twee ronden eenvoudig op ippon gewonnen van respectievelijk de Libanese Caren Chammas en Severine Nesbie uit Burkina Faso.


Reactie

Willeboordse denkt dat dinsdag de dag was om Olympisch kampioen te worden. De Middelburgse zei voor de microfoon van de NOS in topvorm te zijn. Over haar toekomst wilde de 33-jarige Willeboordse nog niets zeggen. "Daar denk ik nu niet over na. Dit is keihard. Dit was het moment om kampioen te worden."Audiofragment: NOS

laatste keer aangepast:
wo 01-08-2012, 07:57


regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

Geen medaille Elisabeth Willeboordse op Spelen (audio NOS)

Geen medaille Elisabeth Willeboordse op Spelen

Elisabeth Willeboordse kwartfinalist op Spelen

Reacties

Het zijn niet de sportmensen die dat roepen maar die Nederlandse pers. Daarom kijk ik ook liever de sport op de Belg of Euro sport. zonder dat walgelijke commentaar.

Had niet anders verwacht. Nederlandse sporters winnen met hun mond meer dan met hun sport.

Heel erg jammer dat ze niet verder is gekomen, maar toch genoten van je kunnen.