- advertentie -

Gehavend Fort Rammekens geeft geheimen prijs

Gehavend Fort Rammekens geeft geheimen prijs

RITTHEM - Archeologen en ambachtslieden zijn al maanden druk in de weer met de restauratie van het oudste zeefort van West-Europa, Fort Rammekens bij Ritthem. Door de grondige restauratie geeft het fort vele geheimen prijs.

Zo werden er oude fundamenten, muurtjes en een skelet gevonden. Daar zijn nu nog een kruitkelder, Duitse gevechtsconstructies en 16e eeuwse kanonskogels aan toegevoegd.

Restauratie
De restauratie van Rammekens is toegespitst op behoud in plaats van reconstructie. De werkzaamheden kosten 2,1 miljoen euro en zijn volgend jaar klaar. Het fort blijft voor het grootste gedeelte wel toegankelijk voor bezoekers.

laatste keer aangepast:
di 31-07-2012, 19:40


regio:
Walcheren
delen:
luister fragment: 

Gehavend Fort Rammekens geeft geheimen prijs

fort
Javascript is required to view this map.

Reacties

Het is juist goed om het verleden te koesteren. Maar met een andere opmerking over het niets leren van het verleden moet ik het helaas eens zijn. Als mensen weer'ns leren om menselijk te zijn, zouden we met z'n allen voor onze ouderen (ouders, grootouders of andere hulpbehoevenden) gaan zorgen. Dan is het voor die mensen niet meer eenzaam, en gelijk minder kosten voor de zorg. De (groot)ouders kunnen op onze kinderen passen. Die dan ook beter opgevoed zullen worden dan door ouders die een carriere belangrijker vinden dan het opvoeden van hun kind. Kortom, die oudheid is zo gek nog niet !

Men leeft vandaag en gisteren hoort tot het verleden, wat men toen gedaan heeft zal het de volgende keer niet weer doen of zal het beter doen. Van het verleden leert men dus. Wie dat niet doet staat stil in het leven.

En dan ook maar meteen alle oude historische gebouwen slopen, geschiedenisles afschaffen, de nachtwacht verbranden en de 2e wereldoorlog vergeten? Doe toch even normaal zeg! Geschiedenis hoort erbij! Blijkbaar ben jij degene die er niet van wil leren!

Laat ik het daar nou helemaal mee eens zijn!

Daar heb ik totaal geen moeite mee, maar voor de toekomst ben ik wel bang.

In deze tijd van bezuinigingen was het beter geweest om deze 2.1 miljoen euro af te trekken van onze staatsschuld, dan terug te keren in oude rotzooi en ook nog een graf te verstoren. Maar ja dit soort speeltjes schijnen belangrijker te zijn dan het wel en wee van de nu levende Nederlanders. Zie vooruit en niet achterom de mens leert toch niet van het verleden. En al dit soort opgravingen gaat tenkoste van de mens en zijn omgeving het wordt tijd dat onze belasting centen niet aan dit soort elitaire evenementen wordt uit gegeven. Zie je ook geen voedselbanken meer en opgesloten bejaarden in kleine benauwde kamers met weinig zorg. Maar ja dat zijn ook alweer geen (plof) kippen of oude forten. Maar mensen die in de wegzitten en eigenlijk na hun pensioen dood moeten gaan want dan is er nog meer geld voor dit soort idiotie.

Men leeft vandaag en gisteren hoort bij het verleden, dus leert men van het verleden en zal het vandaag anders doen.

Wie zijn verleden niet kent kan niet in de toekomst treden.