- advertentie -

Schouwen-Duiveland biedt oefenstranden voor mariniers

Schouwen-Duiveland biedt oefenstranden voor mariniers

ZIERKZEE - Als de marinierskazerne naar Vlissingen komt, mogen de mariniers gaan oefenen op de stranden van Schouwen-Duiveland. Dat aanbod hebben burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland gedaan.

Maar de oefeningen mogen niet ten koste gaan van het toerisme. Ook moet de natuur worden ontzien. En de bevolking moet bijtijds worden geïnformeerd over een op handen zijnde oefening.

Draagvlak
Volgens burgemeester Gerard Rabelink is het belangrijk om in heel Zeeland een zo groot mogelijk draagvlak te scheppen voor de komst van de kazerne.

laatste keer aangepast:
wo 01-08-2012, 12:36


delen:
luister fragment: 

Schouwen-Duiveland biedt stranden aan voor oefeningen mariniers

strandovergang
Javascript is required to view this map.

Reacties

@ marinier. Ik kan je verzekeren dat ik prima weet waar ik het over heb. Ik heb het niet over wat de mariniers zelf zouden willen. Ik geef alleen aan dat de eerdere reacties vanuit Zeeuwse hoek ongefundeerd zijn en op emotie berusten. Mariniers zijn lichte infanterie. Ik besef dat een Viking geen licht autootje is maar dat was niet waar ik op reageerde of waar ik het over had. Wat tevens opvalt is dat vanuit politieke hoek er zwaar wordt geleund op het door laten gaan van een verhuizing van de mariniers naar Zeeland, terwijl op dit artikel alleen negatief wordt gereageerd. Hoezo volksvertegenwoordiging. Dus nogmaals @ marinier: ik weet heel precies waar ik het over heb en weet niet wat voor onjuistheden in mijn initiiele reactie staan. Je mededeling dat " de mariniers" niet naar Zeeland willen is overduidelijk, maar daar heb ik het helemaal niet over gehad.

De mooiste en best geconserveerde natuurgebieden in Nederland zijn/waren militaire oefenterreinen. Groot en zwaar "oorlogsmaterieel" hebben de mariniers niet. Begrip voor de onrust en vraagtekens maar graag wel met feiten en niet emotie onderbouwen. Bij mijn weten zitten de stranden ook niet echt tjokvol 24/7 tussen april en oktober.

Beste Andre, als je niet weet waar je het over hebt zeg dan niets!! De Mariniers zitten echt niet te wachten op Vlissingen en hun thuisfront al helemaal niet als je enkel een tank tot groot en zwaar Materieel rekent heb je gelijk, maar kom eens kijken in Doorn dan kun je zien waar je straks echt met te maken zult gaan krijgen groeten, Joep (actief dienend Marinier)

Nog niet zo lang geleden een schrijven van provincie en gemeente gekregen dat de bewegingsvrijheid voor burgers danig beperkt zou gaan worden in verband met Natura2000 voor behoud van het duingebied. Hier past toch geen militaire oefening bij. Te gek voor woorden.

"Oefeningen mogen niet ten koste gaan van toerisme en natuur." Dat is dan simpel: geen oefeningen mogelijk op de stranden (alle zijn toegankelijk voor toeristen) tussen 01 april en 31 okt (toeristenseizoen) of er zouden 's zomers stranden afgesloten moeten worden. Als een marinier op een kust (strand) landt dan begint pas de oefening van het veroveren van het achterland (de duinen en bossen) en dat gaat dus ten koste van de natuur (want mariniers lopen niet over verharde paden). Dhr. Rabelink doet een onmogelijk aanbod.

Krankzinnig! Gaan we nu ons mooie Zeeland laten verzieken door militaire schietoefeningen en groot oorlogsmaterieel? De natuur verzieken en onherstelbaar kapot maken? De toeristen wegjagen? De rust van de bevolking verpesten? Ik vind de ideeën en besluiten van dat gedoogkabinet steeds enger worden.

Kunnen ze niet beter in de achtertuin van de heer Rabelink oefenen? Ten eerste: wanneer interesseert de gemeente S-D zich in het toerisme? (verhoging parkeergelden en toeristenbelasting, dus daarmee het wegjagen van de bezoekers) Ten tweede: sinds wanneer geeft de gemeente zich om de natuur? Gezien het plempen van foeilelijke bungalowparken in ons mooie landschap? En ten derde: de burgerij wordt toch overal buitengehouden. Die is toch alleen goed voor de (belasting)centen en de rest is flauwekul.