- advertentie -

Steeds meer afval gedumpt in Zeeuwse natuur

Steeds meer afval gedumpt in Zeeuwse natuur

GOES - Staatsbosbeheer Zeeland maakt zich zorgen over het toenemende aantal afvaldumpingen in de natuur, zoals op de parkeerplaats bij het Poelbos in Goes. Het gaat niet alleen om zwerfvuil dat wordt achtergelaten.

Boswachters vinden regelmatig bergen vuilniszakken, tuinafval, bouwafval, autobanden, afval van drugsproductie en complete huisraad op de parkeerplaats en aan de rand van het bos. Staatsbosbeheer geeft per jaar ruim een half miljoen euro uit aan opruimen van troep die mensen achterlaten in natuurgebieden.
laatste keer aangepast:
wo 01-08-2012, 11:47


regio:
Bevelanden
delen:
luister fragment: 

Steeds meer afval gedumpt in Zeeuwse natuur

Javascript is required to view this map.

Reacties

Vind het niet gek, overal moet je voor betalen, wie kan dat nog.

Ik vind dat de hele mentaliteit zou moeten veranderen met betrekking tot afval. 1. Koop ten eerste zo min mogelijk producten waar veel afval om heen zit. De fabrikanten zullen dan uiteindelijk ook gaan stoppen met al die idiote overdreven verpakkingen. 2. Scheid uw afval in papier, groen- en tuinafval, plastic, glas en breng het naar de containers. Gooi alleen overig huisafval in uw kliko. 3. Breng alle grote dingen naar de milieustraat. Het is GRATIS! 4. Gooi nooit afval op straat of in de natuur. Wanneer u volle flessen mee kunt nemen kunt u ze ook leeg mee terug nemen. De meest afval blijft tientallen jaren liggen als niemand anders het opruimt. Laten we de natuur schoon houden! Het maakt het voor iedereen zoveel prettiger en mooier om ervan te genieten.

Wat denkt u van die Belgen? Die dumpen hun afval ook bij ons in Zeeuws-Vlaanderen. Daar mag ook wel eens wat aan gedaan worden.

Inderdaad, die Belgen gooien aan de lopende band hun rotzooi gewoon uit de auto in onze natuur sinds ze er daar voor moeten betalen. Ik zie met grote regelmaat Belgen hun zooi dumpen. Ze er op aan spreken heeft geen zin.

Misschien moet het bestaan van de milieustraat en de mogelijkheid om grof huisvuil te laten ophalen nog eens wat meer gepromoot worden. Iemand die naar een verlaten plek rijd om zijn tuinafval of vuilnis te storten kan ook naar de milieustraat rijden volgens mij. Illegaal afval blijft natuurlijk wél een probleem helaas.

Rijd gewoon naar de milieustraat. Kost ook niks, gewoon gratis te gebruiken voor tuinafval, stenen, hout of afgedankte kleding audio enz....

Zou het niet beter wezen als er wat meer afvalbakken zijn? Het is maar een idee.

Zou dit een gevolg kunnen zijn van de overijverige politiecontrole's van aanhangwagentjes van mensen die hun spulletjes naar de stort willen brengen?

Wat deze actie betreft, mensen moeten hun afval afdekken, tegenwoordig is dit verplicht. Sommigen verliezen van alles onderweg, delen van bomen/struiken en zelfs een stoel overlaatst. Daar rijd je dan met de auto tegen en heb je ongewild schade. Je brengt het weg of laat het ophalen. Stop het in meerdere keren in de grijze container, kan ook. Heb meegemaakt dat er zelfs een grootbeeld tv en een tuinparasol in de sloot lagen, of een hele vuilniszak met pampers. Vooral in de grensstreek inderdaad veel troep van de zuiderburen, maar het fenomeen spullen achterlaten als je recreerd is al te zien op de stranden. Wat sleur je mee aan vol, dan kun je het lege goed ook weer mee naar huis nemen. Een lege koelbox is een mooie afvalemmer!

Waarom staat er geen camera's?