- advertentie -

Circusolifanten nemen duik in zee

Circusolifanten nemen duik in zee

CADZAND-BAD - Op het strand van Cadzand-Bad waren vanmiddag olifanten te zien die verkoeling zochten in de zee. De dieren horen bij circus Belly Wien, dat tot en met 5 augustus bij de badplaats staat opgesteld.


Een bijzonder gezicht voor de strandgasten die van de zon genoten. Massaal stroomden ze naar de waterkant om de circusdieren van dichtbij te bekijken.

Foto: Ingrid van Liere
laatste keer aangepast:
wo 01-08-2012, 20:59


delen:

Reacties

Erg fijn dat de olifanten even een half uur lekker kunnen baden. Iets wat olifanten maar graag doen. De realiteit van het circus is echter een stuk minder leuk. Zie dit filmpje van de olifanten van Belly Wien van mei 2012 op je youtube... http://www.youtube.com/watch?v=3ydRMvhm20k Hoezo hebben deze dieren het niet zo slecht?

Vanaf het vangen worden de olifanten vastgeketend, zij willen ontsnappen, maar elke poging is kansloos. Zij worden uitgeput en tot wanhoop gedreven om zo hun wil te breken. Daarna worden met heel veel pijn en angst de dieren tot idiote kunstjes gedwongen, net zo lang tot zij uit angst voor nieuwe pijn de kunstjes "uit zichzelf" zullen doen. Dan pas krijgt het publiek hen te zien. Een olifant hoort door de jungle te lopen, niet met zijn poten in de lucht op een krukje te zitten.

Ze zijn niet verplicht om hun dieren zo los te laten. Ze konden ook gewoon bij het circus vastgeketend staan. Ik vind dit wel een mooi gebaar dat ze dit doen voor hun olifanten en dat wilt ook zeggen dat deze dieren het gewoon zijn om los te lopen tussen de mensen. Waren ze kwaadaardig dan gebeurde dit zekers niet. Dit is een menselijke reactie van de eigenaren om goed te doen voor hun olifanten. Niet iedereen is slecht voor hun dieren. Leven ze in het wild kunnen ze ook afgeschoten worden door de stropers, dan zie ik dit liever dan gestroopt om hun slagtanden.

Mensen laat u niets wijs maken. Circussen met dieren zijn vreselijk! Olifanten worden uit het wild weg gehaald of baby olifantjes wreed bij de moeder. Vervolgens worden zij weken lang met zware kettingen vast geketend aan de poten zodat zij geen stap kunnen zetten. Het dier loopt normaal tientallen kilometers door de jungle, maar kan nu geen kant op. Ga alstublieft nooit naar een circus met dieren. U bent dan medeverantwoordelijk voor zeer zware dierenmishandeling.

Dieren zoals olifanten, leeuwen, apen, beren horen niet in een circus thuis, maar in de vrije natuur!

Mogen honden daar ook op 't strand?

Hartsikke leuk voor de dieren en de badgasten! Toppie, ga zo door!

Deze twee olifanten van het prachtige circus BELLY WIEN zijn enorm lieve dieren. Ze lopen vaak los en onder begeleiding maken ze dagelijks een wandeling om voldoende beweging te hebben. Deze dieren hebben het vele malen beter dan hun soortgenoten. Ik kan iedereen aanraden een kijkje te gaan nemen bij dit mooie circus. Ook zeker de voorstelling is zeer de moeite waard!

Dat verwacht je niet als je je net hebt ingegraven, toch? Lijkt me geweldig om te zien, al zou ik dan niet helemaal vooraan willen staan.

Circusmensen zorgen goed voor hun dieren. Het is hun broodwinning. Ik lees wel eens andere berichten in de krant, over pony's bijvoorbeeld.