WINCHESTER (ENG) - Nancy van de Ven uit Vlissingen is voor het eerst in haar carrière op het podium geëindigd bij een wedstrijd die meetelt voor het wereldkampioenschap motocross. Van de Ven eindigde zondag op de derde plaats in Winchester.

NOVE MESTO NA MORAVE (TSJ) - Mountainbiker Milan Vader uit Middelburg is geblesseerd uitgevallen tijdens zijn debuut in de wereldbeker MTB in Tsjechië. Vader kwam ten val in de afdaling en kwam op zijn hoofd terecht. Hij is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

RIJSBERGEN - De biljarters van AEJ/Dallinga uit Sluiskil hebben de nationale beker gewonnen. De regerend landskampioen en bekerwinnaar was in de finale te sterk voor Pressplate-Machielsen uit Zundert.

SINT-ANNALAND - Een groep vrienden heeft zaterdagavond het Songfestival gevierd in Sint-Annaland. Met een huiskamer vol vlaggen van de deelnemende landen zagen zij hoe Zweden het festival won.

VROUWENPOLDER - ASO-directeur Prudhomme ziet de World Ports Classic als generale repetitie voor komende zomer als de Tour de France op Neeltje Jans finisht. Met name voor de renners. "Ze kunnen hun kopmannen nu informeren over hoe het eraan toegaat met de wind."

MIDDELBURG - In Middelburg is zaterdagmiddag de negende editie van het Jazzfestival van begonnen. Op het programma onder andere Looporkesten en optredens op het Abdijplein. Door de binnenstad liepen looporkesten met allerlei jazzmuziek dwars door het winkelend publiek. De orkesten kwamen aan het eind van de middag samen op de Markt voor een gezamenlijke jamsessie.

OOST - SOUBURG - Kloetinge heeft goede zaken gedaan in de nacompetitie voor behoud in de Hoofdklasse. De ploeg van Diederik Hiensch won met 0-1 van Sliedrecht en heeft aan een zege op Swift genoeg om in de Hoofdklasse te blijven.

BORSSELE - Een jongen van 14 jaar heeft vrijdag een ritje op de motor van zijn vader gemaakt. De politie zette hem op de Wilhelminahofweg aan de kant omdat hij te snel reed. Toen pas werd duidelijk dat het een jongen van 14 jaar betrof.

WOLPHAARTSDIJK - Zagerij Zeeuws-Hout uit Wolphaartsdijk kampt met een tekort aan Zeeuws hout. Het bedrijfje is een centraal verwerkingspunt voor hout uit de provincie en kreeg in het verleden de boomstammen veelal gratis van plantsoendiensten. Maar gemeentes voeren het groenbeheer steeds minder in eigen beheer uit.

ZIERIKZEE - Sinds zaterdagmiddag heeft ook in Zeeland een monument voor overleden kinderen. Het gaat om een herkwerk rond een boom aan een wandelpad in Zierikzee. Ouders kunnen er een slot aan hangen, dat verbondenheid met het overleden kind symboliseert. In het slot kan de naam van het kind worden gegraveerd.

OOST-SOUBURG - In Zeeland zijn ruim zevenduizend legale vuurwapens. Dat blijkt uit cijfers die NU.nl via de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) van de politie heeft ontvangen. In de gemeente Noord-Beveland zijn er bijna vier wapens per honderd inwoners te vinden. In Vlissingen zijn de minste legale vuurwapens geregistreerd.

OOST-SOUBURG - Profwielrenners hebben vandaag ruim 100 kilometer gereden over Zeeuwse wegen. Ze deden dat tijdens de eerste etappe van de World Ports Classic, een tweedaagse wielerwedstrijd tussen Rotterdam en Antwerpen. De eerste 70 killometer vandaag waren exact dezelfde als de laatste 70 km van de Tour-etappe die op 5 juli finisht op Neeltje Jans.

HEINKENSZAND - Als het aan het Vlaamse amateurmodel Else Brasseur ligt, gaat ze zondag op de Pinkstermarkt in Heinkenszand naakt op de foto met oude auto's. De organisatie van de oldtimersbeurs die plaatsvindt op de Pinkstermarkt weet van niets, maar ze sluiten haar komst niet uit.

HOEK - Op een vakantiepark in Hoek zijn vanmorgen vroeg vier personen aangehouden voor een ruzie waarbij een 31-jarige man uit Utrecht gewond geraakt is aan zijn arm. Er is mogelijk sprake geweest van een steekpartij, maar wat er precies is gebeurd, wordt nog door de politie onderzocht.