- advertentie -

MIDDELBURG - Bij MBO Scalda is het plan van minister Jet Bussemaker om de scholen voor middelbaar beroepsonderwijs weer kleiner worden ingeslagen als een bom. Bestuursvoorzitter Hendrik-Jan van Arenthals van Scalda, de mbo-opleider voor Zeeland, vindt het een heel slecht idee.

KOUDEKERKE - Je kunt niet jong genoeg beginnen met het het wegwijs maken van kinderen op de digitale snelweg. Reden voor Delta om basisscholen te bezoeken en veilig gebruik van internet en social media onder de aandacht van kinderen te brengen.

VLISSINGEN - Een Vlissinger is donderdagmorgen opgepakt nadat er drugs en wapens in zijn woning werden aangetroffen. De 28-jarige man gaf zelf toestemming in zijn huis te kijken.

KAPELLE - De gemeente Kapelle schakelt per 1 januari als eerste over op diftar. Dat is een systeem met geDIFerentieerde TARieven voor het legen van de grijze afvalbakken.

VLISSINGEN/HOOFDPLAAT - De politie heeft donderdag twee hennepkwekerijen opgerold in Vlissingen en Hoofdplaat. Daarbij zijn twee mannen van 43 jaar aangehouden. Eén van hen zit nog vast.

HULST - De gemeente Hulst heeft van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) definitief 1 december als datum doorgekregen voor de noodopvang van vluchtelingen. Hulst heeft sporthal Den Dullaert daarvoor beschikbaar gesteld.

OOST-SOUBURG - 'Gefeliciteerd! Je hebt 5.000 gewonnen'. Hoe vaak krijg je een mail met een dergelijke kop? Deze worden verstuurd door cyber criminelen die gegevens uit jouw computer willen of er een virus in willen stoppen.

KRUININGEN - Jan Huisman stopt per 1 mei 2016 als burgemeester van Reimerswaal. Hij is dan elf jaar lang burgemeester geweest van de Zuid-Bevelandse gemeente. Huisman wordt komend jaar 66 en gaat met pensioen.

ARNEMUIDEN - De brand in het leegstaande Badhotel Veerse Meer is aangestoken. Volgens een politiewoordvoerder kan het geen toeval zijn dat er opnieuw brand is ontstaan in het pand. "We gaan uit van brandstichting, omdat het pand afgesloten is van stroom waardoor van kortsluiting geen sprake kan zijn."

KAPELLE - Per 1 januari 2016 gaat Kapelle als eerste Zeeuwse gemeente inwoners per keer laten betalen voor het aan de straat zetten van vuilnis, het zogeheten diftar-systeem. Dat staat voor geDIFferentieerde TARieven. De gemeente hoopt hiermee te bereiken dat de inwoners het afval beter gaan scheiden.

OOST-SOUBURG - PvdA presenteerde dinsdag schriftelijke vragen over het herinvoeren van de intercity in Zeeland. Volgens de partij is tachtig procent van de treinreizigers door het herinvoeren van de intercity een kwartier sneller op hun eindbestemming.

GOES - De nieuwe groep vluchtelingen komt vrijdag pas aan bij de Zeelandhallen. De honderd vluchtelingen werden in eerste instantie donderdagmiddag verwacht bij de noodopvang in Goes.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwen staan in Nederland op de derde plaats als het gaat om schadeclaims na verkeersongelukken. Alleen in Brabant en Limburg zijn de weggebruikers nog duurder voor hun verzekeringsmaatschappijen. Dat blijkt uit cijfers over 2014 van het Verbond van Verzekeraars.

OOST-SOUBURG - Arjan Human uit Middelburg is niet langer trainer van zondag vierdeklasser Breskens. De club maakte dat woensdag bekend. Aanleiding voor het vertrek van oud-prof Human zijn de resultaten van Breskens dit seizoen. De club staat op de tiende plaats in de vierde klasse A, met elf punten uit tien duels.