NOORDGOUWE - Het zoemen van bijen, het ruisen van de zee, het wuiven van het riet. Allemaal geluiden die je in Zeeland tegenkomt. Maar zijn ze typerend voor Zeeland? Roger van der Veken is op zoek naar het geluid van Zeeland. Regelmatig trekt hij erop uit om op zoek te gaan naar geluiden die kenmerkend zijn voor Zeeland.

MIDDELBURG - Het Zeeland Nazomerfestival heeft een deel van de artiesten bekend gemaakt, voor de gratis optredens op het Abdijplein in Middelburg. De Zeeuwse Eveline Vroonland en de landelijk bekende Maaike Ouboter verzorgen een concert op 1 september. Een dag later spelen Dotan en Michael Prins.

BROUWERSHAVEN - Zo'n 140 mariniers in opleiding lopen in juni met wapens door Brouwershaven. Het Korps Mariniers houdt van 14 tot en met 18 juni een grote legeroefening op Schouwen Duiveland. Zo'n soort oefening zou vaker op Schouwen-Duiveland gehouden kunnen worden, als het dit keer alle partijen bevalt.

OUWERKERK - Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk is in de top 3 geëindigd bij de ANWB Museumcheck. De check is eind vorig jaar gehouden in samenwerking met de Museumvereniging en zo'n 1800 ANWB-vrijwilligers. 27 musea in Nederland werden bezocht en gekeurd op toegankelijkheid voor minder mobiele bezoekers.

GOES - Op de informatiebijeenkomst over het spoorproject in Goes zijn woensdagavond ruim 70 mensen afgekomen. Het spoorproject omvat een maatregelenpakket dat overlast van geluid en trillingen langs het spoor beperkt en de verkeersveiligheid en de doorstroming moet verbeteren.

THOLEN - Roland van Tilborg zal niet langer aanwezig zijn bij de opening van de raadsvergaderingen in de gemeente Tholen. Hij stapt pas na het ambtsgebed de raadszaal binnen. Dat schrijft hij woensdag in een brief aan burgemeester Nuis van Tholen.

DEN HAAG - Het kabinet moet meer investeren in duurzaam transport, vooral in transport door ondergrondse leidingen. Dat zeggen vertegenwoordigers van zes provincies in Nederland en Vlaanderen. Woensdag werd er een overeenkomst ondertekend die moet leiden tot duurzame ontwikkeling van de Vlaams-Nederlandse Deltaregio. Dat gebeurde vijftien meter onder de grond in een tunnel in Moerdijk.

IJZENDIJKE - Meer dan de helft van de tickets voor festival Weitjerock is verkocht en het programma is inmiddels ook helemaal rond. Eerder werd bekend dat de hoofdact de rockband De Staat uit Nijmegen is. Als afsluiter treden de Compact Disk Dummies op. Het rockfeest in IJzendijke wordt gehouden op zaterdag 26 juli.

RENESSE - De Duitsers hebben momenteel voorjaarsvakantie en zijn daarom in groten getale aanwezig in Zeeland. Omdat hun vakantie dit jaar samenvalt met Koningsdag vieren onze Oosterburen dit feest uitbundig mee.

ZIERIKZEE - "Teddyberen hebben me gered." Dat zegt Dré Brekelmans uit Zierikzee. Jarenlang kampte hij met een alcoholverslaving waar hij maar niet van afkwam. Tot tien jaar geleden, toen hij een zoveelste poging ondernam.

NIEUWDORP - Het aluminiumberdrijf Zalco in Vlissingen-Oost breidt uit. Door de aantrekkende economie is een tweede productielijn geopend in de aluminiumgieterij. Daar maakt Zalco producten voor de auto- en vliegtuigindustrie en de machinebouw.

MIDDELBURG - Dj's Vindictiv (Chris Smith) en Says Who? (Sven de Lijser) uit Middelburg werken aan een nieuw album. De mannen hebben geen stress, want ze hebben geen deadline voor ogen. De dj's zijn doorlopend muziek aan het produceren, op de zolderkamer.

OOSTBURG - Zo'n tweehonderd jongeren hebben dinsdag 5300 euro bij elkaar gelopen voor het goede doel. Ze deden mee aan de Mini-Raporun over zestig kilometer door West Zeeuws-Vlaanderen. De opbrengst van de estafette is voor verpleeghuis De Stelle om bedden aan te schaffen voor de afdeling palliatieve zorg.

YERSEKE - Johan van Nieuwenhuijzen wordt volgende maand de eerste directeur van de mosselveiling in Yerseke, die is overgenomen door de Zeeuwse mosselkwekers. Per 1 mei wordt de mosselveiling een zelfstandig bedrijf, omdat het Productschap Vis volgend jaar ophoudt te bestaan. Het productschap exploiteerde de mosselveiling sinds 1968.