- advertentie -

KAMPERLAND - Een 22-jarige inwoner van Kamperland is vrijdagavond aangehouden voor verboden wapenbezit. Eerder die dag kreeg de politie een melding dat er een man liep op de Ruiterplaatweg met een vuurwapen bij zich. De politie vond de man later in zijn woning.

OOST-SOUBURG - De nieuwe dienstregeling van vervoerder Connexxion begint morgen. De huidige dienstregeling, die 1 maart inging, zorgde er voor dat veel Zeeuwse dorpen minder bereikbaar waren. De nieuwe dienstregeling loopt tot en met december 2016.

GAPINGE - Molen de Graanhalm in Gapinge draait weer. De molen werd vandaag geopend door gedeputeerde Ben de Reu, precies negen maanden nadat was begonnen met de restauratie. De korenmolen en het naastgelegen varkenskot zijn helemaal opgeknapt. Op de molen zitten nu nieuwe wieken en een nieuwe kap.

RENESSE - De RECRON, de vereniging van recreatieondernemers in Nederland, ziet de rol van bewakers op campings langzaam veranderen. Van bewakers pur sang worden ze steeds meer een soort stewards, die service verlenen en gastvrijheid uitstralen.

VLISSINGEN - Het evenement Vlissingen Maritiem, het kleine zusje van Sail de Ruyter, is vrijdag van start gegaan. Het hele weekend zijn in en rond de Dokhaven historische schepen, loodsboten en tallships te zien.

VLISSINGEN - Het maritieme bedrijfsleven in Vlissingen is onmisbaar voor de organisatie van Vlissingen Maritiem en Sail de Ruyter. Maar het werkt ook andersom. Tussen de bezoekers van het evenement lopen potentiële werknemers voor de maritieme sector. En die zijn hard nodig.

OOST-SOUBURG - Onweer is een mooi natuurverschijnsel, maar kan ook gevaarlijk zijn. In Nederland slaat de bliksem ongeveer 100.000 keer per jaar in. Het gevaar om persoonlijk getroffen te worden is relatief klein. Volgens het KNMI komen er in ons land gemiddeld twee mensen per jaar door bliksem om het leven.

ZIERIKZEE - Harry Heidekamp trekt er bijna dagelijks op uit om de beroepsvissers op de Oosterschelde te controleren. De toezichthouder van de Rijksdienst Ondernemend Nederland vaart met de Regulus en haar bemanning een groot deel van de Zeeuwse wateren af om te zorgen dat de regels op en in het water nageleefd worden.

VLISSINGEN - De twaalf films voor de film- en literatuurcompetitie op het filmfestival Film by the Sea zijn bekend. De strijd om de beste boekverfilming opent met de klassieker ‘Madame Bovary ‘.

BATH - Het schip dat vrijdagochtend op de Westerschelde bij Bath was vastgelopen, is weer los. Rond 12.45 uur kwam het schip bij het opkomend tij los van de kant. Het vrachtschip Nathalie vaart op eigen kracht verder naar de haven van Gent. Daar zal het schip geïnspecteerd worden op schade.

THOLEN - De 77-jarige Kees Slager uit Poortvliet keert terug in de politiek. Slager neemt in de gemeenteraad van Tholen de plaats in van SP-raadslid Annie Vogelaar. Vogelaar stopt vanwege gezondheidsredenen.

COLIJNSPLAAT - Bij een verkeersongeluk in Colijnsplaat is vrijdagochtend een persoon gewond geraakt. Twee auto's botsten met elkaar op de kruising van de Colijnplaatseweg en Noordlangeweg. Eén van de auto's kwam daarbij op de kop terecht. De andere auto belandde in de sloot.

POORTVLIET - De 45-jarige man uit Kruiningen die maandag met zijn bedrijfsauto in een sloot reed is donderdag aan zijn verwondingen overleden. De man verongelukte op de kruising van de Boneputteweg met de Bram Groenewegeweg in Poortvliet.

KLOOSTERZANDE - Een 53-jarige man uit Kloosterzande is woensdagochtend door de politie aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een 36-jarige vrouw uit Ossenisse.