- advertentie -

MIDDELBURG - Ze reizen letterlijk de zon achterna, Adrie (66) en Lucia (64) Vreeke. Drie jaar geleden verruilden ze hun koophuis in Middelburg voor een camper en sindsdien is dat hun huis op wielen. "De vrijheid is heerlijk en koude, troosteloze winters maken we niet meer mee."

DEN HAAG - Zeeland is gekozen tot proefregio voor bestuurlijke vernieuwing. Dat is vandaag bekendgemaakt in Den Haag. Volgens gedeputeerde Harry van der Maas zal er in Zeeland vooral op economisch gebied geëxperimenteerd worden en moet er een economische kopgroep gevormd worden. 

DEN HAAG - Staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid vindt dat gemeenteambtenaren niet toegerust zijn om psychiatrische zorg voor kinderen en jongeren te beoordelen. Wel moet de gemeente beoordelen of de zorgorganisatie voldoende kwaliteit heeft. Gemeenten mogen ook niet vragen naar diagnosen van jeugdpsychiaters.

MIDDELBURG - Online bookmakers verdienen flink geld aan het tennistoernooi Challenger Zeeland. Op sites als Unibet, William Hill en Bwin kun je honderden euro's inzetten op partijen die plaats vinden in Middelburg, maar zelfs in Oost-Souburg waar soms maar drie toeschouwers langs de kant staan. Challenger Zeeland is daarmee extra gevoelig voor matchfixing.

OOST-SOUBURG - Zeeuwen gaven van alle Nederlanders het meeste geld tijdens de collecteweek aan Oranje Fonds. Per bereikte voordeur kreeg de collectant gemiddeld 31 eurocent. In Zuid-Holland en Flevoland was dat maar 18 cent.

OOST-SOUBURG -  Het lijkt erop dat het aantal verkeersdoden in Zeeland stabiliseert. Er is in het verleden een paar keer een opvallende daling geweest, maar daar is nu al een paar jaar geen sprake van. In de eerste zes maanden van 2016 waren er negen doden in het verkeer.

WESTDORPE - Het Finlandcircuit in Westdorpe mag vijf maanden langer openblijven. Het motorcrossterrein zou vrijdag al dicht moeten, maar de nieuwe huurder van de grond heeft de toezegging gedaan dat de motorcrossers het circuit nog tot 1 december mogen blijven gebruiken.

BURGHSLUIS- De veldleeuwerik is terug. Volgens stichting Het Zeeuwse Landschap zit bij Burghsluis de grootste concentratie leeuweriken van Nederland. Het gaat al jaren slecht met de vogel, maar door een andere manier van boeren proberen natuurorganisaties en boeren het zangertje weer terug te halen. En dat lukt.

VLISSINGEN - Vanmorgen is een zeehondenpup van net zeven dagen oud gevonden op het strand bij Hoedekenskerke. De Zeezoogdierenhulp ZuidWest heeft het diertje meegenomen en bijgevoerd bij de strandpost in Vlissingen. De zeehondenpup gaat naar de opvang in Stellendam om aan te sterken.

MIDDELBURG - Op de Middelburgse markt hebben collega's en klanten afscheid genomen van koopman Jos Daems. Hij was 50 jaar lang present met zijn stoffenkraam.

VLISSINGEN - De natuurcompensatie Nolle-Westduin is afgerond. Op 6 juli wordt de nieuw aangelegde natuur officieel opgeleverd. Het is compensatie voor de kustversterking in dat gebied, die in 2010 werd afgerond.

VLISSINGEN - Het is een zeldzaam zicht: een luxe jacht van 83 meter. Het is het grootste jacht ooit gebouwd in Zeeland. Bij Amels in Vlissingen is het donderdagochtend uit dok 2 gesleept en aan de kade afgemeerd.

OOST-SOUBURG - Burgemeester Jan Lonink van Terneuzen is teleurgesteld over de kritiek van de Vakvereniging Brandweer Vrijwilligers (VBV). Volgens Lonink komt die kritiek van rancuneuze ex-brandweermedewerkers van buiten Zeeland die niet weten waar ze het over hebben. 

ZEEBRUGGE - Het wrak van de Flinterstar wordt in Gent gesloopt. Dat meldt de scheepvaartkrant Schuttevaer. Het eerste stuk van het gezonken vrachtschip is deze week boven water gehaald.