- advertentie -

TERNEUZEN - Feest bij Volkstuinvereniging Tuinderslust in Terneuzen. Die bestaat dit jaar 50 jaar. Dat werd zaterdag gevierd met een feestelijke open dag. Bezoekers mochten een kijkje nemen in de 140 tuinen van de vereniging. Ze konden van alles kopen op de rommelmarkt en leerden iets over ambachtelijke hobby's.

MIDDELBURG - Het zijn onzekere tijden voor instellingen en organisaties die provinciale subsidie krijgen. Het nieuwe provinciebestuur presenteerde vrijdag de plannen voor de komende jaren. Daarin staat dat de provincie bij elke ontvanger van subsidie de teller op nul zet en al het geld opnieuw verdeelt.

NEELTJE JANS - Ondanks een verbod van Rijkswaterstaat en Tourorganisator ASO zijn er zondag toch 22 polyester wielrenners te zien op de Oosterscheldekering. Organisator Leo van Vliet laat het kunstwerk gewoon plaatsen.

GOES - Een 21-jarige automobilist uit Goes is vrijdagmiddag opgepakt omdat hij een voetganger opzettelijk zou hebben aangereden op de rotonde Marconistraat-Willem Barentszstraat in Goes.

NEELTJE JANS - Het moet zondag, wanneer de tweede etappe van de Tour de France op Neeltje Jans finisht, de drukste dag van het jaar worden voor snackbar De Helling. Eigenaar Kees Breure heeft in elk geval veel goederen ingeslagen.

TERNEUZEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 45-jarige Terneuzenaar in zijn woning aan de Van Kinsbergenlaan aangehouden. Even voor 01.00 uur beukten agenten de deur van de woning in.

DOMBURG - Vervoersbedrijf Connexxion komt de Zeeuwse reiziger tegemoet. Sommige geschrapte busritten komen na de zomer weer terug.

OOST_SOUBURG - Wil je niets missen in aanloop naar en tijdens de Tour de France? Like dan de Facebookpagina Fietsen in Zeeland. Je vindt er alle nieuwtjes rond de Tour de France en op zondag 5 juli wordt er een liveblog op deze pagina bijgehouden.

OOST-SOUBURG - Het kan je bijna niet ontgaan zijn: zondag finisht de Tour de France op Neeltje Jans. Het is voor het eerst dat de grootste wielerwedstrijd ter wereld in Zeeland finisht. 9 dingen die je moet weten over de Tour de France in Zeeland.

OOST-SOUBURG - Wie een gokje wilt wagen op de tweede etappe van de Tour de France krijgt het minste geld terug bij een inzet op Mark Cavendish. Hij is de grote favoriet bij de bookmakers. Voor elke euro die je op hem durft in te zetten, krijg je er slechts twee terug.

BURGH HAAMSTEDE - Rondom de finish van de Tour de France komende zondag worden allerlei aktiviteiten georganiseerd. Op de Oosterscheldekering wordt het wachtende publiek de hele middag vermaakt.

NEELTJE JANS - De finish op de Oosterscheldekering bij Neeltje Jans begint steeds meer vorm te krijgen. Ook vrijdag werd er weer druk gebouwd.

ZOUTELANDE - Hulpdiensten hebben vrijdagmiddag bij Zoutelande tevergeefs gezocht naar een vermiste zwemmer. Ze gaan er vanuit dat hij gewoon aan land is gekomen. Een vrouw zag rond half vier een man uit de kust zwemmen.

GOES - Het zijn drukke tijden voor de Zeeuwse slagers. Door het warme weer en de vooruitzichten voor 't komend weekend, verwachten ze dat veel mensen dit weekend gaan barbecueën. Daarom werden er vandaag allerlei voorbereidingen getroffen om te kunnen voldoen aan de grote vraag. Slagerij Kees Schrijver verwacht dat de omzet dit weekend met zo'n 50 procent zal stijgen.