- advertentie -

OOST-SOUBURG - Derdeklasser Kapelle heeft in de tweede ronde van de districtsbeker voor een verrassing gezorgd door eersteklasser Kloetinge na strafschoppen te verslaan. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2. De penaltyserie werd met 5-4 door Kapelle gewonnen. Tom Wuyts, topscorer van Kloetinge, miste aan het einde van de wedstrijd en in de strafschoppenreeks van elf meter.

VLISSINGEN – Batman, Superman en Mega Mindy... je kwam ze allemaal tegen zaterdag in Vlissingen. Voor het eerst werd er een SuperheroRun gehouden. De deelnemers liepen een parcours van vijf kilometer voor een groot deel door de binnenstad van Vlissingen.

MIDDELBURG - Met een inzamelingsactie op internet wordt geld opgehaald voor een nieuwe chihuahua voor de 12-jarige Journey uit Middelburg. Haar hondje Chanel werd vrijdagmiddag overreden door een automobilist, die daarna is doorgereden. 

GOES - In het centrum van Goes is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 26-jarige man aangehouden voor het plegen van huiselijk geweld. De aanhouding van de man ging moeizaam.

OOST-SOUBURG - Een 46-jarige man uit Oost-Souburg is vrijdagavond gewond geraakt door illegaal vuurwerk. Volgens de politie wilde de man het vuurwerk onklaar maken, om te voorkomen dat kinderen uit de buurt er mee aan de haal gingen. 

MIDDELBURG - Het lekkerste kopje koffie in Zeeland drink je bij Robuust! in Middelburg. In de AD-koffietest staat de espressobar op plaats 22.

KOUDEKERKE - Een grote brand heeft vrijdagavond een schuur aan de Galgeweg in Koudekerke volledig verwoest. Een deel van de schuur is bij de brand ingestort. 

VLISSINGEN - De zaalvoetballers van Groene Ster uit Vlissingen hebben in de eredivisie een zekere overwinning in de laatste minuten van de wedstrijd weggegeven. Twee minuten voor het einde stond de ploeg van trainer Hicham Benhammou nog op een 2-1 voorsprong, maar na het eindsignaal was de uitslag 3-4 voor TPP uit Rotterdam

MIDDELBURG - Zorgewekkend, ontgoocheld en de grootste angst over Thermphos is waarheid geworden. Provinciale Staten reageren geschokt op het bericht dat de sanering van de failliete fosforfabriek in Vlissingen-Oost veel duurder gaat uitpakken.

DEN HAAG - Zeeland moet eerst zelf alles uit de kast halen voor een oplossing voor de verliesgevende kerncentrale. Pas daarna wil de rijksoverheid te hulp schieten. Dat schrijft minister Kamp van Economische Zaken in een brief aan de Tweede Kamer. Dat is een enorme tegenvaller voor de provincie Zeeland.

MIDDELBURG - Het oversteken van de weg is vrijdagmiddag een klein hondje fataal geworden. Het hondje, een chihuahua, werd op een zebrapad aan de Fazantenhof in Middelburg doodgereden door een automobilist die de hond en zijn baasje geen voorrang gaf. 

NEELTJE JANS - Een waterhoos trok vrijdagmiddag over de Oosterschelde. De hoos verdween volgens een ooggetuige Cees Dominicus vlak voordat hij bij Roompot Marina aan land kwam.

BROUWERSHAVEN - In Brouwershaven is vrijdagmiddag een zwaargewond persoon van een schip gehaald. Het  zou gaan om een bemanningslid van een passagiersschip. 

MIDDELBURG - De Halve Maen is één van de blikvangers tijdens de VOC-dagen in Middelburg. De replica van het VOC-schip met het roemruchte verleden is zaterdag en zondag te bewonderen in de haven aan de Maisbaai.