- advertentie -

DOMBURG - De Domburgse Schildersweek wil graag een evenement worden dat een breder publiek trekt. Met muziek, lezingen, toneel en een grote tent op het grasveld voor het Badhotel hoopt de organisatie de drempel om de schildersweek te bezoeken, lager te maken.

IJzendijke - Op de N61 bij IJzendijke zijn bij een kop-staartbotsing twee personen gewond geraakt. Dat meldt de politie via Twitter.

OOSTBURG - Na het vertrek van Annemieke Jetten zoekt de gemeente Sluis nog altijd naar een nieuwe burgemeester. Volgens de functieomschrijving moet de nieuwe burgemeester de inwoners verbinden, maar ook bourgondisch zijn en over een flinke dosis humor beschikken. 

STAVENISSE - Een 29-jarige man uit de gemeente Tholen is woensdagavond zwaargewond geraakt in Stavenisse. Hij vloog met zijn bestelbusje uit de bocht op de Rijkebuurtweg en kwam tegen een boom tot stilstand. Volgens de politie had hij veel te veel gedronken.

CLINGE - In de 's Gravenstraat in Clinge heeft de politie woensdagochtend twee exclusieve BMW's in beslag genomen. De wagens stonden op het erf van een verdachte in een grote hennepkweekzaak.

SCHOONDIJKE - De gemeenteraad van Sluis heeft gisteravond ingestemd met de sluiting van twee basisscholen in de gemeente. Het gaat om de Prinses Irene school in Schoondijke en Vorsteman van Oyen in Aardenburg.

OOST-SOUBURG - Bij een grootschalige controle op vier plaatsen op Walcheren zijn woensdag 48 boetes uitgeschreven. Dat was voor uiteenlopende vergrijpen van rijden onder invloed tot technische mankementen aan auto's en brommers.

RILLAND - De A58 tussen Rilland en Knooppunt Markiezaat is als gevolg van een ongeluk met een bus urenlang afgesloten geweest. In combinatie met het vakantieverkeer richting Zeeuwse kust, zorgde dit voor kilometerslange files. 

OOST-SOUBURG - Omroep Zeeland zond vandaag de elfde editie van de Zeeuwse Top 40 uit. Dit jaar hebben ruim 7.000 mensen gestemd. De lijst werd uitgezonden van 08.00 tot 13.00 uur op de radio. 

AARDENBURG - In Aardenburg komt een nieuw archeologisch museum. De gemeenteraad stemde vanavond met vijftien stemmen voor het plan om het museum te verbinden met de Sint Baafskerk. Drie raadsleden stemden tegen.

AARDENBURG - Nog steeds is er in Aardenburg spijt over de gemiste tonnen van de Bankgiroloterij. Dat zeggen betrokkenen, nu de gemeenteraad van Sluis woensdagavond beslist over een nieuw plan voor het Archeologisch Museum. De Bankgiroloterij en de provincie wilden samen 3,5 ton schenken, maar trokken de subsidie later weer terug.

TERNEUZEN - In de zomermaanden staat er een tijdelijk strandpaviljoen op de boulevard van Terneuzen. De strandtent Foodjutters opent morgen officieel haar deuren, maar vanmiddag was de kok al aan het proefdraaien. Nieuwsgierige gasten konden alvast een hapje proeven. 

OOST-SOUBURG - Stockholm kleurt in aanloop naar de Europa League finale van vanavond rood. Fans van Ajax en Manchester komen bij elkaar in de Zweedse hoofdstad.

WOLPHAARTSDIJK - Een vuilniswagen van de gemeente Goes is bij Wolphaartsdijk van de weg geraakt en gekanteld. Het ongeluk gebeurde even na 14.00 uur.