BURGH-HAAMSTEDE - Een 31-jarige inwoner van Vlissingen en een 34-jarige inwoner van Zierikzee zijn donderdagmiddag door de politie gearresteerd. Dat gebeurde aan de Hogeweg in Burgh-Haamstede. Het tweetal wordt verdacht van een inbraak.

VLISSINGEN - Een 24-jarige scooterrijder uit Vlissingen is donderdagavond aangehouden na een achtervolging. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de scooter is in beslag genomen.

BRESKENS - Een 67-jarige inwoner van Breskens is vrijdagmorgen aangehouden voor rijden zonder geldig rijbewijs. Het is de derde keer in drie maanden tijd dat de man is betrapt, terwijl zijn rijbewijs ongeldig is verklaard.

BERGEN OP ZOOM - De ziekenhuizen in Bergen op Zoom en Roosendaal hebben een nieuwe naam: Bravis. Lievensberg in Bergen op Zoom gaat fuseren met het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal.

MIDDELBURG - Er komt geen provinciaal referendum bij de statenverkiezingen in maart volgend jaar. Een voorstel van D66 om de Zeeuwse bevolking te raadplegen over controversiële onderwerpen kreeg geen meerderheid in Provinciale Staten.

MIDDELBURG - De provincie heeft geen daadkracht getoond toen een Belgische fabriek een poliovirus loosde dat vorige maand in de Westerschelde terecht zou komen. Dat vindt de PVV in Provinciale Staten.

OOST-SOUBURG - In Zeeland worden steeds meer feesten gehouden op Halloween. Kinderen gaan verkleed langs de deur, maar ook bedrijfsfeesten krijgen als thema Halloween.

OOST-SOUBURG - Zeeland staat stil bij de bevrijding van 70 jaar geleden met herdenkingen rond de Slag om de Schelde. Het is een vergeten slag die in de geschiedenisboeken in de schaduw staat van operatie Market Garden.

MIDDELBURG - Als kind hoorde hij voor het eerst doedelzakken bij de herdenking van de bevrijding op de Markt in Middelburg. Dit jaar heeft troubadour Stefan van de Sande in Schotland een cd opgenomen met doedelzakspelers, als eerbetoon aan de Schotse soldaat David Hall, die in 1944 betrokken was bij de bevrijding van Walcheren.

MIDDELBURG - Paul Colijn stelt zich volgend jaar niet herkiesbaar voor de ChristenUnie bij de statenverkiezingen. De partijleden hebben Jan Henk Verburg als nieuwe lijsttrekker naar voren geschoven.

MIDDELBURG - Van het popduo Romi Cage uit Middelburg verschijnt vandaag een trancetrack op het label van Armin van Buuren. Het gaat om een bewerking van Don't Wait door het Egyptische dj-duo Fady & Mina.

OOST-SOUBURG - Het aantal mensen met een tatoeage stijgt. In Zeeland zijn ze steeds vaker in het straatbeeld te zien. Gemiddeld heeft 25% van de mensen tussen de 18 en 50 jaar een tatoeage.

RENESSE - Het politieteam Renesse is donderdagavond in Doorn verkozen tot het beste politieteam van Nederland. Zo'n tien leden van dat team namen de trofee in ontvangst tijdens de eerste uitreiking van de award. Initiatiefnemer voor de prijs is stichting Waardering Erkenning Politie (WEP).

MIDDELBURG - Het bedrijf Weststrate uit Middelburg is sponsor bij de nieuwe Nederlandse wielerploeg Roompot Orange Cycling. De naam van het bedrijf zal tijdens de wedstrijden te zien zijn op de rugzijde van de shirts. Het bedrijf levert onder meer kantoorartikelen en verpakkingsmaterialen.