OOST-SOUBURG - Greetje Kauffeld is onderscheiden met de Edison Jazz Oeuvreprijs Nationaal. De 75-jarige jazz-zangeres werd geboren als Greetje Kloet en bracht een groot deel van haar jeugd door in Vlissingen en Middelburg.

OOST-SOUBURG - De rustgebieden in de Voordelta worden uitgebreid. Dat staat in het nieuwe beheerplan voor het natuurgebied. Zo wordt het rustgebied Slikken van Voorne groter gemaakt en wordt er een winterrustplek ingesteld bij de Middelplaat voor de Schouwse kust. Vooral de roodkeelduiker en de steltloper moeten hiervan profiteren.

SINT-MAARTENSDIJK - Een boek lenen in een cafetaria. In Sint-Maartensdijk kan het. Daar zijn Ferdinand Griesdoorn en Mike de Rijcke een vrije bibliotheek gestart in cafetaria 't Hoekske. Iedereen mag een boek uit de boekenkast halen, als er maar weer een boek voor teruggezet wordt.

OOST-SOUBURG - John Schot (30) uit Tholen heeft een punt achter zijn voetballoopbaan gezet. Schot liet via Facebook weten dat hij door blessures niet meer in staat is normaal te trainen en per direct stopt bij Halsteren. De middenvelder was in het verleden prof bij RBC Roosendaal.

ZIERIKZEE - Veel Zeeuwen verliezen komend jaar zorg aan huis door bezuinigingen. Daardoor worden mensen die zorg nodig hebben meer afhankelijk van hulp uit hun eigen omgeving. In een speciale cursus leren mensen met een beperking hoe je in je directe omgeving om zorg kunt vragen.

STAVENISSE- Bij Stavenisse is een auto bijna de Oosterschelde ingereden. Het voertuig kwam door nog onbekende oorzaak op het talud van de dijk terecht en kon nog net voor het water stoppen.

SLUISKIL - Omdat de vraag naar vlas in China en India flink is toegenomen, is de Zeeuws-Vlaamse vlasvoorraad bijna op. De afgelopen jaren zijn Zeeuwse boeren minder vlas gaan telen omdat de vraag in Europa en Amerika sterk gedaald was. Nu de vraag uit Azië zo groot is, zullen ze weer moeten uitbreiden.

OOST-SOUBURG - Benjamin van der Spek uit Terneuzen heeft met zijn foto 'A Brand New Day' de publieksprijs van de Frans Lanting Award 2014 gewonnen. Met tweeduizend stemmen kreeg Van der Spek de voorkeur van het publiek. Dat is woensdagavond in het televisieprogramma RTL Late Night bekend gemaakt.

OOST-SOUBURG - De zestienjarige Abel Fehres uit Hoorn is teruggevonden. Dat meldt zijn familie woensdagavond in een bericht op Facebook. De jongen was maandagochtend verdwenen en zou dinsdagmiddag in Middelburg zijn gezien.

VOGELWAARDE - Een bestelbus is woendagavond bij Vogelwaarde uit de bocht gevlogen en tegen een dijkwoning aangereden. Dat gebeurde rond 17.30 uur op de kruising van de Campensedijk en de Zuiddijk.

MIDDELBURG - Blijft de gouden fibula uit Domburg een spookfibula? Die vraag stelt de Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland. Ze willen nu eindelijk eens weten waar de historische speld is gevonden. Het antwoord moet komen van een tot nu toe onbekende amateur-archeoloog, maar die is onvindbaar.

MIDDELBURG - Kinderen hebben woensdag in de bibliobus van de Zeeuwse Bibliotheek in Middelburg geleerd hoe ze moeten 3D-printen. Ze konden hun eigen naam printen, maar bijvoorbeeld ook een vork of dobbelsteen. De printers gaan volgens de bibliotheekmedewerkers een belangrijke rol spelen in de toekomst.

VLISSINGEN - Omwonenden van Coffeeshop Aarden in Vlissingen eisten vandaag bij de rechter dat de overlast in hun omgeving wordt aangepakt. Ze hebben last van straatdealers en auto's die af en aan rijden. Vandaag hoorde de rechtbank in Middelburg zowel de gemeente Vlissingen als één van de omwonenden, Ron Davidse.

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg wil in 2015 en 2016 in totaal 9,8 miljoen euro bezuinigen. Dat is ruim het dubbele van het bedrag van waar de gemeente in oktober nog van uitging. Middelburg is onder meer extra geld kwijt aan sociale werkvoorziening Orionis en aan bijdrages voor de Veiligheidsregio Zeeland.