- advertentie -

Goedemorgen Zeeland, In het nieuws van de woensdagochtend gaat het over olie, splitsing en kunstenaars op een surfplank

DEN HAAG - Het vervolg van het Tweede Kamerdebat over de gevolgen van de splitsingswet voor Delta, heeft geen nieuwe inzichten opgeleverd. Het energiebedrijf zegt dat er door die wet 800 banen verloren gaan in Zeeland. De oppositie wil daarom er een uitzondering komt voor Delta. Maar de regeringspartijen VVD en PvdA blijven pal achter de wet staan.

VLISSINGEN - Met de mogelijke komst van vluchtelingen naar sporthal Baskensburg in Vlissingen is op voorhand de zaalvoetbalwedstrijd van Groene Ster van komende vrijdag afgelast.

OOST-SOUBURG - Eet je weleens honing of wil je weten wat je moet doen als je gestoken bent door een bij? Imker Jolanda van der Burgt uit Kruiningen heeft een paar tips voor je.

MAASTRICHT - Manuela de Munck uit Wemeldinge heeft het NK Oestersteken gewonnen. De Zeeuwse bleek vanmiddag in Maastricht de beste van twaalf deelnemers bij het opensteken en klaarmaken van dertig oesters.

TERNEUZEN - Zorginstelling ZorgSaam in Zeeuws-Vlaanderen oefent samen met de huisartsenpost het eigen rampenplan. Bij de oefening is het dak van het Scalda College in Terneuzen ingestort tijdens een informatieavond over de komst van vluchtelingen.

MIDDELBURG - De provincie wil honderd Zeeuwen helpen met het vinden van een baan in België. Samen met andere grensprovincies doet Zeeland een beroep op een speciaal fonds van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

OOST-SOUBURG - De meeste gemeenten in de provincie hebben opvanglocaties aangewezen voor de crisisnoodopvang van vluchtelingen. Deze locaties worden in gebruik genomen als het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) daar om vraagt. Veel gemeenten stellen sporthallen ter beschikking voor de opvang van maximaal 72 uur.

CADZAND-BAD - België en Nederland nemen maatregelen om natuurgebied Het Zwin te beschermen. Uit simulatiemodellen blijkt dat twee olievlekken voor de kust van Vlaanderen mogelijk toch aanspoelen.

BRESKENS - De Interballast I van DC Dredging uit Breskens is opgeroepen om te helpen met het opruimen van het oliespoor. Dat spoor is ontstaan na de aanvaring voor de Belgische kust dinsdagochtend.

MIDDELBURG - De politie waarschuwt bewoners van zorgcomplexen voor dieven, die met behulp van een vlotte babbel en een bosje bloemen proberen binnen te dringen en sieraden te stelen. Dat wordt ook een 'babbeltruc' genoemd. Dit gebeurde afgelopen weken een paar keer in Middelburg en Bruinisse.

KAPELLE - Een 66-jarige man uit 's-Gravenpolder heeft maandagavond onder invloed van alcohol op de Viaductweg in Kapelle een ongeluk veroorzaakt. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

MIDDELBURG - Een 73-jarige vrouw uit Middelburg raakte dinsdag ernstig gewond bij een val van haar fiets. Een 42-jarige man uit Koudekerke zag het gebeuren en viel flauw. Ook hij raakte daarbij gewond.

TERHOLE - De politie onderzoekt of een man die maandagmiddag met hoge snelheid een huis aan de Hulsterweg in Terhole binnenreed meedeed aan een straatrace. De bestuurder, een 45-jarige man uit Terhole, raakte door de klap gewond en verklaarde niet meer te weten hoe het ongeluk kon gebeuren.