COLIJNSPLAAT - Zagerkwekerij Delta Farms opende donderdag drie nieuwe vijvers, maar denkt nu al aan uitbreiden. De zagers uit Colijnsplaat zijn wereldwijd in trek. Volgens Jaap Meijering komt dat door een virus in de garnalensector. Daarin worden de zagers als voedsel gebruikt.

AMSTERDAM - Vier Zeeuwen zijn genomineerd voor een GaultMillau Award. Dat zijn de jaarlijkse prijzen van de gelijknamige restaurantgids. Thomas d'Hooghe van restaurant Hemelrijk in Hulst en Laurent Smallegange van Restaurant Spetters in Breskens zijn genomineerd voor de titel Belofte van het Jaar.

MIDDELBURG - Een 17-jarige jongen uit Arnemuiden is door de rechtbank veroordeeld tot 120 dagen jeugddetentie, waarvan 81 dagen voorwaardelijk. Ook moet hij een werkstraf van 150 uur uitvoeren en een schadevergoeding van ruim 7000 euro aan het slachtoffer betalen. De jongen mishandelde in de nacht van 23 op 24 mei een man uit Epe.

HEINKENSZAND - Hulpverleners die geholpen hebben bij de kettingbotsingen op de A58 komen vanavond bij elkaar in Heinkenszand. De Veiligheidsregio Zeeland organiseert de avond. Het is een besloten bijeenkomst.

MIDDELBURG - Energiebedrijf Delta heeft over het eerste half jaar van 2014 minder winst geboekt dan over diezelfde periode vorig jaar. Uit de halfjaarcijfers van het bedrijf blijkt dat Delta over de eerste zes maanden ruim dertig miljoen euro winst heeft gemaakt. In 2013 was dat drie miljoen euro meer.

HEINKENSZAND - De politie is op zoek naar beeldmateriaal van de kettingbotsingen dinsdag op de A58. Mensen die video's of foto's hebben gemaakt voor, tijdens of na de ongelukken, kunnen zich melden bij de politie.

MIDDELBURG - Het aantal woninginbraken in 2014 in Zeeland is fors gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vorig jaar waren er 938 woninginbraken tot 1 september terwijl er dit jaar 679 woninginbraken plaatsvonden. De politie is blij met de daling omdat woninginbraken juist één van de misdrijven is waar extra op wordt ingezet.

BURGHSLUIS - De crowdfundingsactie ‘Red de Roggenplaat’ van Natuurmonumenten en Nationaal Park Oosterschelde heeft binnen enkele weken ruim 10.000 euro opgeleverd. Met de actie willen de organisaties minister Melanie Schultz van Infrastructuur en Milieu laten zien dat de Zeeuwen de Roggenplaat in de Oosterschelde willen behouden.

VLISSINGEN - De politie heeft woensdagmiddag in een woning aan de Paul Krugerstraat in Vlissingen een hennepkwekerij geruimd met 294 planten en 35 stekjes. De agenten vonden in vier verschillende ruimten hennepplanten. Ook in Nieuwerkerk werd een kwekerij ontmanteld. In de Meidoornstraat werden 80 planten gevonden.

MIDDELBURG - Scalda is een van de negentien mbo scholen in Nederland die de opleiding Veiligheid en Vakmanschap mag blijven geven. Defensie heeft het aantal opleidingen teruggebracht van 31 naar 19.

BAARLAND - Een 27-jarige automobilist uit de gemeente Borsele heeft woensdag aan het eind van de middag zijn nek gebroken bij een ongeluk. Op de Bakendorpseweg in Baarland reed hij met zijn bestelbus over een aantal betonblokken, en raakte daardoor in berm waar hij met zijn hoofd door de voorruit vloog.

VLISSINGEN - De jongerenjury van filmfestival Film by the Sea maakt vanavond bekend welke film zij al beste beoordeelt. Vijfentwintig jongeren uit Nederland en Vlaanderen in de leeftijd van 16 tot 23 jaar beoordelen tien nieuwe films uit het programma en verblijven de hele week in Vlissingen.

VLISSINGEN - Het wrak van het Griekse schip Spyros Armenakis, dat in 1965 voor de boulevard van Vlissingen zonk, wordt niet geborgen. De berging zou meerdere miljoenen kosten. Deze kosten wegen niet op tegen het kleine risico van nieuwe olielekkage uit het wrak. Dat maakt de gemeente Vlissingen bekend.

BAARLAND - Met een dag vertraging wordt donderdag het strand bij Baarland opnieuw opgespoten. Dat zou eigenlijk woensdag al gebeuren, maar het baggerschip dat het zand vervoert, had een mankement.