- advertentie -

MIDDELBURG - Kan de vuurwerkvrije zone in Middelburg niet wat groter dan alleen de Vlasmarkt? Dat was de vraag van enkele bewoners van de aangrenzende Kromme Weele. De gemeente Middelburg wil de Vlasmarkt tijdens de jaarwisseling vuurwerkvrij maken vanwege de overlast van vorig jaar.

KAPELLE - Annebeth Evertz komt terug in de Zeeuwse politiek. Ze wordt fractievoorzitter van de PvdA in de gemeenteraad van Kapelle. Die positie is vrij sinds het opstappen van de tweekoppige PvdA-fractie.

OOST-SOUBURG - De wedstrijden van bijna alle Zeeuwse clubs in het amateurvoetbal beginnen deze maand een kwartier eerder. De reden dat de wedstrijden niet om half drie, maar al om 14.15 uur van start gaan is de invallende duisternis. Het gaat om een advies van de KNVB dat door de competitieleider in het district Zuid 1 is overgenomen.

ZIERIKZEE - De verkoop van kerstbomen is in volle gang, hoewel Sinterklaas nog maar amper de hielen heeft gelicht. Bij tuincentrum Bolle Dier en Tuin in Zierikzee is de nordman de populairste boom.

OOST-SOUBURG - De politie Zeeuws-Vlaanderen wil in kaart brengen waar beveiligingscamera's hangen. Op Facebook wordt daarom gevraagd om te melden bij welke winkels en bedrijfspanden zo'n camera is.

MIDDELBURG - Zeeland moet zich in de markt gaan zetten als gezonde regio. De provincie heeft een verkenner benoemd die de komende weken de wensen en mogelijkheden daarvoor op een rij gaat zetten.

MIDDELBURG - Het leek er even op dat scholieren in West-Zeeuws-Vlaanderen die met de bus naar Brugge gaan vanaf maandag een uur extra reistijd zouden hebben. De nieuwe dienstregeling van de NS gaat dan in en Connexxion past daarom de vertrektijden van de bussen aan. Maar de provincie heeft nu besloten dat er voor buslijn 42 tot februari niets verandert.

KRUININGEN - Vreugdevuren, alcohol drinken op straat en gesloopte bushokjes rond de jaarwisseling. Het is wat de gemeente Reimerswaal betreft in Krabbendijke verleden tijd. De gemeente gaat dit jaar streng optreden tegen overlast en heeft zaken als vreugdevuren verboden. 

TERNEUZEN - De bouwers van de grote nieuwe sluis in Terneuzen werken nauw samen met de bouwers van het beroemdste sluizencomplex ter wereld in Panama. Medewerkers van het immense Panamese sluizencomplex zijn al een paar keer in Terneuzen komen kijken en vice versa.

OOST-SOUBURG - De politie is een onderzoek begonnen naar motorcrossers die de laatste weekenden illegale races houden op de Walcherse stranden. Bij de politie en de gemeente Veere zijn meldingen van Dishoek tot aan Vrouwenpolder binnengekomen,

ZIERIKZEE - De gemeente Schouwen-Duiveland verwacht dat begin volgend jaar eindelijk een einde komt aan de klachten over geluidsoverlast in de Zierikzeese wijk Malta. In een raadsbrief staat dat in januari of uiterlijk februari een geluidsscherm langs de N59 wordt geplaatst.

OOST-SOUBURG - Een groep Duitsers wil een meetnet opzetten in de buurt van de Belgische kerncentrales in Doel en Tihange. Volgens het Duitse blad Bild is de groep particulieren bezorgd over de veiligheid van de centrales.

VEERE - De gemeenten Reimerswaal, Veere, Middelburg, Hulst en Schouwen-Duiveland waarschuwen voor drukte aan de balie voor het aanvragen en afhalen van een paspoort of identiteitskaart. Dat heeft te maken met een wet die vijf jaar geleden veranderde. De verwachting is dat voor eind december veel aanvragen zullen worden gedaan.

KAMPOT - In een derde wereld land gaan wonen en daar ook nog een eigen zaak beginnen. Kenny Tramper uit Goes deed het. Hij runt een guesthouse met bar in Cambodja.