- advertentie -

OOST-SOUBURG - Emergis biedt voortaan intensive home treatment (IHT) door heel Zeeland aan. IHT is voor psychiatrische patiënten die in een crisis zijn geraakt. In Zeeuws-Vlaanderen is het IHT-team al ruim een jaar actief. 

GORINCHEM - De komende maanden verdwijnen in totaal 150 banen bij scheepsbouwconcern Damen. Dat gebeurt bij drie van zijn Nederlandse bedrijfsonderdelen, waaronder Shiprepair Vlissingen. 

DEN HAAG - Tegen een 39-jarige Belg heeft het OM opnieuw bijna zeven jaar cel geëist. Hij wordt ervan verdacht dat hij op 15 juni 2009 in de gemeente Hulst zijn vrouw meerdere keren heeft geprobeerd te vermoorden. 

AXEL - De politie is in het onderzoek naar het ongeluk waarbij maandag in Axel een 18-jarige Terneuzense om het leven kwam op zoek naar twee getuigen. De 18-jarige vrouw uit Hulst die bij hetzelfde ongeluk gewond raakte is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. De bestuurder van de auto is verhoor vrijgelaten.  

KOEWACHT - De politie heeft een 26-jarige man uit de gemeente Terneuzen aangehouden. De man is de hoofdverdachte in een drugsnetwerk dat zich richt op drugshandel in Oost-Zeeuws-Vlaanderen en België. De man werd maandag opgepakt in een woning aan de Wouterij in Koewacht.

GOES - Op het Auris College in Goes zijn ze druk bezig met actie voeren. Leerlingen maken posters, strips, filmpjes, ondertekenen een petitie. En dat allemaal om een gele ANWB-praatpaal te bemachtigen.

KRUININGEN - Het aantal hectare biologische grond groeit in Zeeland. Maar nog niet hard genoeg, vindt de bioboer Alex van Hootegem uit Kruiningen. Hij teelt zelf natuurlijke producten en runt daarnaast een biowebwinkel. Hij roept normale boeren op om te schakelen. Want, zegt Van Hootegem, hoe meer biologische boeren, hoe beter.

SLUISKIL - De Sluiskiltunnel is woensdag rond het middaguur even afgesloten geweest. Dat kwam doordat een spookrijder de noordbuis van de tunnel dreigde in te rijden. De bestuurder realiseerde op tijd dat hij fout zat en is, zonder ongelukken, weer omgedraaid.

OOST-SOUBURG - Bij weinig Zeeuwen is hij bekend: Zeelandcoördinator Jan van der Eijk. En dat wil hij graag zo houden. Van der Eijk, die als taak heeft om het rapport Balkenende uitgevoerd te krijgen in Zeeland, ziet voor zichzelf een rol op de achtergrond weggelegd, vertelde hij in het radioprogramma De Zeeuwse Kamer.

OOST-SOUBURG - Op de Zeeuwse middelbare scholen en mbo-opleidingen hebben vorig schooljaar 546 leerlingen hun school verlaten zonder een diploma op zak. Dat blijkt uit cijfers van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Dat zijn er meer dan het jaar ervoor, terwijl landelijk het aantal juist daalt. 

VLISSINGEN - Een 17-jarige Vlissinger is woensdagochtend aangehouden. De recherche verdenkt hem van het opblazen van brievenbussen tijdens de nieuwjaarsrellen in Vlissingen.

HULST - Honderd gezinnen in Hulst gaan honderd dagen lang hun afval volledig scheiden. De gemeente is nu op zoek naar vrijwilligers voor dit project. Inschrijven kan van 1 tot en met 24 maart.

MIDDELBURG - De PvdA in de Tweede Kamer wil dat minister Schultz een einde maakt aan de plannen voor Brouwerseiland. Kamerlid Joyce Vermue uit Schoondijke heeft woensdag een motie ingediend waarin de minister wordt opgeroepen om geen toestemming te geven voor Brouwerseiland.

LULEA (ZWE) - Niels Mesu heeft drie weken na zijn derde plaats bij de Alternatieve Elstedentocht, opnieuw genoegen moeten nemen met een bronzen plak bij een natuurijswedstrijd. Bij de tweede KPN Grand Prix wedstrijd in het Zweedse Lulea werd hij derde.