TERNEUZEN - Dow Benelux in Terneuzen keert 100.000 euro uit aan tien Zeeuwse projecten die waren geselecteerd voor het donatieprogramma van Dow. Het meeste geld, 20.000 euro, gaat naar renovatie en inrichting van de vuurtoren in Breskens.

OOST-SOUBURG - Wielrenner Johnny Hoogerland uit Langeweegje is zeker van deelname aan de Giro d'Italia, meldt de Spaanse website Biciciclismo woensdag. Manager Gianni Savio van de Italiaanse wielerploeg Androni-Giocattoli heeft al zes van de negen namen op papier gezet.

MIDDELBURG - Violist Mathieu van Bellen uit Hulst reist de hele wereld rond, maar zijn eerste solo-cd neemt hij op in Zeeland. De 26-jarige muzikant heeft voor de opnames gekozen voor de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg.

OOSTERLAND - Een van de eigenaren van attractieverhuur Jumpzz in Oosterland heeft beelden van zijn bewakingscamera online gezet. Op die beelden is te zien hoe inbrekers op hun gemak zijn loods leeg halen. De video is op YouTube gezet en volop gedeeld op Facebook.

KAPELLE - De gevreesde vorstschade bij Zeeuwse fruittelers lijkt vooralsnog mee te vallen. Dat zegt Ad Slabbekoorn van de Nederlandse Fruittelers Organisatie. Met name in West-Zeeuws Vlaanderen heeft het dinsdagnacht gevroren.

KLOETINGE - Het Openbaar Ministerie heeft deze week uitgeroepen tot week van de Veilige Publieke Taak. Hiermee vraagt het OM extra aandacht voor geweld en agressie tegen mensen in publieke functies zoals ambulancebroeders, hulpverleners, conducteurs of politieagenten. Sinds een paar jaar is het een speerpunt van de minister om de agressie tegen publieke dienstverleners hard aan te pakken.

THOLEN - De Thoolse coalitie is rond. In het gemeentehuis van Tholen presenteerden woensdag SGP, VVD, CDA en CU hun plannen voor de komende vier jaar. De gemeente legt vooral de focus op 'oog voor elkaar'. De coalitiepartijen hebben in de gemeenteraad 13 van de 21 zetels.

TERNEUZEN - Via een spel hebben basisschoolleerlingen uit de gemeente Terneuzen les gehad over de democratie en de gemeenteraad. Op de vloer van de raadszaal in Terneuzen hebben de leerlingen het spel Democracity gespeeld. De opdracht van het spel is om samen een stad te bouwen.

GOES - Sportpunt Zeeland in Goes gaat verder onder de naam Omnium. Met de presentatie van de nieuwe naam is vandaag een jaar vol verbouwingen afgesloten.

ZIERIKZEE - Op het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland wordt vanavond het nieuwe college gepresenteerd. Het college bestaat, naast burgemeester Rabelink, uit drie wethouders. De coalitiepartijen LSD, VVD en SGP/ChristenUnie leveren elk een eigen wethouder.

OOST-SOUBURG - De Zeeuwse visserij kan de komende tijd in totaal 546.000 euro subsidie krijgen voor onder meer innovatie en vormen van samenwerking. Het geld voor de provincie is beschikbaar gesteld door het Europees Visserijfonds.

Duurzaam

DEN BOSCH - De eigenaar van coffeeshop Aarden in Goes moet opnieuw voor de rechtbank verschijnen. Het gerechtshof in Den Bosch oordeelt woensdag dat de eigenaar alsnog vervolgd kan worden. Eerder haalde de rechtbank van Middelburg nog een streep door de vervolging van de coffeeshophouder.

OOST-SOUBURG - Zeeland Seaports heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 12,8 procent meer goederen overgeslagen dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het havenschap. De hoeveelheid overgeslagen goederen in de Zeeuwse havens kwam in de eerste drie maanden uit op ruim 9 miljoen ton.

OOST-SOUBURG - Hulpverleners die ouders helpen bij opvoedingsproblemen zien dat steeds meer gesloten gemeenschappen toch hulp toelaten. Bij twee proefprojecten in Bruinisse en Sint Annaland werden hulpverleners langzaamaan toch om raad gevraagd. Dat is een belangrijke ontwikkeling, volgens Steef Post die het onderzocht.