- advertentie -

OOST-SOUBURG - De afgelopen zes jaar zijn er tien oorlogsmonumenten in Zeeland bijgekomen. Bekijk de tien monumenten onder elkaar.

Wie in de Zeeuwse oorlogsgeschiedenis duikt, kan ook naar Ossendrecht. Jan de Jonge verhuisde zijn oorlogsmuseum vanuit Sinoutskerke bij Goes naar Ossendrecht.

GOES - Medipoint, een leverancier van Wmo-hulpmiddelen, opent een vestiging in Goes. Het bedrijf strijkt neer op bedrijventerrein Klein Frankrijk in het pand van de voormalige Opel-garage.

TERNEUZEN - Een dronken automobilist is afgelopen zondag na een achtervolging in Terneuzen opgepakt door de politie. De man botste daarbij vol op een geparkeerde auto.

SCHORE - De Vlaketunnel richting Vlissingen was woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur afgesloten door een ongeluk met een vrachtwagen. De chauffeur raakte onwel waarna de vrachtwagen tegen de tunnelwand aanreed. Vijftien wandplaten raakten beschadigd.

GOES - Woensdag is een 27-jarige man uit Goes aangehouden die in verband gebracht wordt met een opgerolde hennepkwekerij in Wilhelminadorp.

NIEUWDORP - Zeeland heeft steeds meer oorlogsmonumenten. Onze provincie telt op dit moment 189 oorlogsmonumenten, terwijl dat er zes jaar geleden nog 179 waren. In zes jaar tijd zijn er dus 10 oorlogsmonumenten bijgekomen.

TERNEUZEN - Karin en Willem Geertsma uit Terneuzen zijn terecht. Ze zijn naar hun woning teruggekeerd. De broer en zus waren sinds 2 maart vermist.

TERNEUZEN - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in Terneuzen een man betrapt die inbrekerswerktuigen bij zich had. Hij is aangehouden.

MIDDELBURG - 'Theater in je huiskamer op bestelling'. Dit is sinds kort in Zeeland mogelijk. Kleinschalige voorstellingen voor maximaal twintig personen in een intieme sfeer. Vanavond vindt de eerste editie plaats in Middelburg waar het publiek op twee monologen wordt getrakteerd.

VLISSINGEN - De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in Vlissingen twee mannen opgepakt die bij twee bedrijven hadden geprobeerd in te breken.

CADZAND-BAD - Bij het project Cadzand-Maritiem is een belangrijke mijlpaal bereikt, de baggerwerkzaamheden in de nieuwe jachthaven zijn afgerond. Ook zijn de nieuwe strekdammen op sterkte en is de kust nu officieel veilig. 

BRESKENS - Jaap Keijmel maakte op 11 sepember 1944 het bombardement van Breskens mee. Een gebeurtenis die hem voor het leven traumatiseerde. 'Iedere nacht als ik wakker word denk ik weer aan de muren en proef ik weer het stof van instortende gebouwen,' aldus Keijmel. 

VEERE - Muziekpodium Zeeland roept publiek op om actie te voeren voor behoud van de culturele organisatie. Door bezuinigingen, en door juist te kiezen voor korte festivals, draait de provincie het Muziekpodium de nek om, schrijft directeur Willem Kniknie in een e-mail.