OOST-SOUBURG - Een 14-jarige jongen uit Rijswijk is zondagmiddag rond 16.40 uur gewond geraakt bij een steekpartij vlakbij het NS-station van Oost-Souburg. De dader is nog voortvluchtig.

OUWERKERK - De komst van een nieuwe watersnoodexperience op Neeltje Jans, stuit een aantal slachtoffers van de ramp tegen de borst. De attractie die komende zomer opent, moet bezoekers de rampnacht van 1953 laten 'herbeleven'. Vrijwilligers in het Watersnoodmuseum zijn geschokt.

OOST-SOUBURG - De geplande toertocht voor wielerprominenten naar Neeltje Jans, voorafgaand aan de tweede etappe van de Tour de France, gaat niet door. De politie en tour-organisator ASO zien de tocht over het officiële parcours op zondag 5 juli niet zitten.

OOST-SOUBURG - In de derde klasse blijft Zeelandia Middelburg het goed doen. De koploper won met 3-1 van Uno Animo en zag concurrent JEKA punten verspelen.

GOES - Samen breiend je buurtgenoten leren kennen. Dat is het doel van het Breibankje. Dat stond vanmiddag in Goes. Het is bedacht door Febe Verelst en Melanie van Zweden.

OOST-SOUBURG - Aan de burgemeester Stemerdinglaan in Oost-Souburg is zaterdagmiddag een hennepkwekerij ontmanteld.

DEN BOSCH - Studenten van het Edudelta College in Goes hebben brons veroverd op het Nederlands Kampioenschap Tuinaanleg in Den Bosch.

NIEUWVLIET - Een boer uit Nieuwvliet gaat een nieuw wapen inzetten in de strijd tegen de vogels: laser. Veel Zeeuwse boeren en fruittelers hebben last van vogels die hun planten aanvreten en de grond vertrappen. Daarom is het zaak om de dieren weg te jagen.

MIDDELBURG - Het Middelburg Muziekkorps is zaterdagavond geëerd met een Koninklijke erepenning. Dat was ter ere van het 200-jarig bestaan. Burgemeester Bergmann reikte de onderscheiding uit voorafgaand aan het jubileumconcert in de Zeeuwse Concertzaal.

LOSAIL (QAT) - Nancy van de Ven uit Vlissingen is de GP van Qatar geëindigd met een derde plaats in de tweede manche. Ze sloot daarmee het eerst WK-weekend af met een zevende plaats overall. Van de Ven stond gehavend aan de start na een harde val in de eerste manche.

MAARSSEN - Het korfbalduel tussen OVVO/De Kroon en KVS/Maritiem in de Korfbal League is met 24-25 gewonnen door de ploeg uit Scheveningen. In de wedstrijd speelden de enige twee actieve Zeeuwen op het hoogste korfbalniveau mee, de Middelburgse Naomi Zuidweg (OVVO) en uit 's-Heer Hendrikskinderen afkomstige Daan Westmaas (KVS).

ELLEWOUTSDIJK - In de Westerscheldetunnel zijn zaterdag 17.819 voertuigen gratis gepasseerd. Het was de tweede tolvrije dag van dit jaar. Er maakten meer automobilisten gebruik van dan van de eerste. Toen bleek de teller steken op ruim 16.000.

LOSAIL (QAT) - Nancy van de Ven uit Vlissingen is ondanks een sterk optreden bij de Grand Prix van Qatar zestiende geworden in de eerste manche. Van de Ven (17) nam in de eerste race van het wereldkampioenschap de leiding en hield die de halve wedstrijd, maar kwam toen ten val.

OOST-SOUBURG - In de 2e klasse E heeft koploper Bruse Boys een ruime overwinning behaald op Arnemuiden. De ploeg uit Bruinisse won de thuiswedstrijd met maar liefst 7-0.